به گزارش جام جم آنلاین، فدراسیون سوارکاری جمهوری اسلامی و انجمن حفاظت از اسب کاسپین در راستای توسعه و گسترش ورزشهای سوارکاری کودکان و با هدف حفاظت از اسب کاسپین این نژاد اصیل و میراث معنوی ملی با قدمت بیش از پنج هزار ساله، تفاهمنامه همکاری امضاء کردند.
این تفاهمنامه با حضور محمد کاظمیان رئیس فدراسیون سوارکاری جمهوری اسلامی ایران و محمد جواد دهقان مدیرعامل انجمن حفاظت از اسب کاسپین منعقد شد.
محمد کاظمیان رئیس فدراسیون سوارکاری با اشاره به این که بسیاری از کشورها تجربه فعالیت موفق در قالب انجمن های نژادی تولید کنندهها و پرورش دهنده های اسب را دارند، گفت: یکی از انجمن های موفق درحوزه اسب که به صورت منظم فعالیت دارد، انجمن حفاظت از اسب کاسپین است که از همان ابتدا مدیر این انجمن آقای دهقان به نحو مطلوب عضو گیری و در راستای فعالیت های انجمن جلسات متعدد و منظمی داشته است .
محمد کاظمیان با اشاره به سیاستگذاری فدراسیون گفت: فدراسیون سوارکاری تصمیم گرفت با اولین انجمن خود در راستای سیاستگذاری که در نظر گرفته شده، برای عملیاتی شدن پیشنهادات، تفاهم نامه ای را ابا انجمن حفاظت از اسب کاسپین امضا کند.
وب با اشاره به وظایف فدراسیون سوارکاری در این تفاهمنامه افزود: طی این تفاهمنامه فدراسیون سوارکاری موظف به انجام وظایفی مانند فعالیتهای آموزشی و ورزشی درصنعت اسب و سوارکاری شد که رسالت آن برعهده فدراسیون و یک سری رسالت ها نیز بر عهده انجمن قرارگرفت که درکنار هم قرار گرفتن فدراسیون و انجمن میتوانیم کار را به بهترین شکل پیش ببریم.
کاظمیان همدلی و مشارکت فدراسیون و انجمن حفاطت از اسب کاسپین در جهت منافع تولید کنندگان و پرورش دهندگان اسب اصیل ایرانی کاسپین دانست و افزود : تصمیمها یخوبی گرفته و در مجامع بین المللی اقدامات موثری داشته باشیم.
رئیس فدراسیون سوارکاری با عنوان اینکه در این تفاهمنامه فدراسیون موظف به تعریف و انجام یک سری فعالیتهای ورزشی شد ، اضافه کرد: در حال حاضر فعالیتهایی برای اسب کاسپین در حال انجام است ولی با توجه به امکان داشتن فعالیت های بیشتر ، فدراسیون در کنار انجمن برای ارتقا و بهبود این نژاد تلاش های لازم را انجام خواهد داد تا بتوانیم اسب کاسپین را بیشتر به دنیا بیشتر معرفی کنیم.
وی با اشاره به کمک به فعالان حوزه اسب کاسپین گفت : در راستای این فعالیتها امید است تا در آینده با کمک فعالان حوزه اصلاح نژاد بتوانیم از ژنهای قوی نژاد کاسپین برای تولید اسبهای ورزشی استفاده و برای صادر کردن اسبهای تولید شده که می تواند در آینده ارز آوری بسیار خوبی برای کشورداشته باشد استفاده کنیم.
رئیس فدراسیون سوارکاری فعالیتها و حضور انجمن حفاظت از اسب کاسپین الگوی خوبی برای سایر انجمن ها دانست و بیان کرد : باقی انجمن ها نیز دورهم جمع و اختلاف سلیقه ای را کنارگذاشته و عضو گیری قانونمند داشته باشند.
مدیرعامل انجمن حفاظت از اسب کاسپین نیزبا اشاره به اینکه اسب کاسپین یکی از کهنترین نژادهای اسب در دنیاست که از سال ۱۳۴۵ توسط شادروان «لوئیز فیروز» به دنیا معرفی شد، گفت: این تفاهمنامه در راستای گسترش سوارکاری در سطوح پایه با اسب کاسپین و برای معرفی آن به منظور استفاده مطلوبتر در زمینه سوارکاری کودکان به امضاء رسید.
محمد جواد دهقان با اشاره تفاهمنامه گفت :انجمن نسبت به شناسایی اسبها، انتشار و به روزرسانی تبارنامه اسب کاسپین ایران و ثبت اسبهای ایران در انجمن بین المللی اسب کاسپین اقدام و فهرست به روز شده اسبهای کاسپین ایران را سالانه در اختیار فدراسیون قرار میدهد و فدراسیون نیز از این فهرست برای صدور اوراق هویتی اسبهای ورزشی کاسپین استفاده کند و تنها اسبهایی به عنوان کاسپین شناخته میشوند که مشخصات آنها در تبارنامه منتشر شده توسط انجمن وجود داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه در سال گذشته « اسب کاسپین و مهارتهای سنتی پرورش و نگهداری» در فهرست ناملموس کشور ثبت ملی شد، اضافه کرد: یکی از اولیتها برای حفظ این نژاد اصیل ایرانی ثبت در فهرست میراث جهانی است که همکاری پیرامون روند ثبت اسب کاسپین در فهرست میراث جهانی یونسکو توسط انجمن حفاظت از اسب کاسپین با مشارکت فدراسیون و سایر ارگانهای مربوطه نیز یکی دیگر از تعهدات این تفاهمنامه است.
لازم به ذکر است که در حال حاضر ایران کرسی نائب رئیسی انجمن بین المللی اسب کاسپین را در اختیار دارد که محمد جواد دهقان مدیر عامل انجمن حفاظت از اسب کاسپین در ایران عهدهدار این مسئولیت است.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد