رهبر معظم انقلاب در سالگرد رحلت امام خمینی(ره):

مدیریت جهادی گره ها را باز و مشکلات را حل می کند

مسعود رضایی، پژوهشگر تاریخ در گفت ‌وگو با «جام‌جم» مطرح کرد

ایران قوی، مدیون استحکام فکری رهبری

چهاردهم خردادماه هر سال، یادآور طلوع خورشید رهبری بزرگمردی از تبار پیامبران است که هرچه زمان بر ما می‌گذرد، ارج نعمت آگاهی، درایت و حق‌طلبی وی بیش از گذشته نمایان می‌شود. برای واکاوی شرایط رهبری حضرت آیت‌ا...‌العظمی خامنه‌ای با مسعود رضایی، پژوهشگر تاریخ به گفت‌وگو نشستیم.
کد خبر: ۱۴۵۹۳۳۱
 
وضعیت کشور را بعد از رهبری آقای خامنه‌ای در سال ۶۸ می‌فرمایید؟
وضعیت رهبری آقای خامنه‌ای درسال۶۸ درشرایطی اتفاق افتاد که درطول هشت سال گذشته آن با جنگ تحمیلی مواجه بودیم. طبیعتا یک جنگ هشت ساله آن هم توسط کشوری که از سوی دو قطب استکباری بزرگ آن زمان حمایت می‌شد، موجب شده بود که لطمات و خسارات اقتصادی زیادی به ما وارد شود. بنابراین طبیعتا اقتصاد، صنعت و کشاورزی ما در وضعیت خوبی قرار نداشت.از طرف دیگر به‌دلیل برخی اشکالاتی که درقانون اساسی مصوب سال۵۸ وجودداشت، درابتدای سال۶۸ یک شورای بازنگری با ریاست خود حضرت آیت‌ا...خامنه‌ای شکل گرفته و در حال کار برای انجام برخی تغییرات در قانون اساسی بود. نکته بسیار مهم دیگر این بود که حضرت امام رحلت کرده بودند. ایشان هم به لحاظ معنوی و هم به لحاظ قانونی از جایگاه بسیار خاص برخوردار بودند و کشور در واقع یک واقعه فوق‌العاده مهم را پشت سر گذاشته بود و دشمنان ما هم تصور می‌کردند که بعد از رحلت امام، نظام و کشور ما با بحران مواجه بشود و آنها هم آماده بودندکه طرح‌ها و توطئه‌های خودشان را در شرایطی که حضرت امام رحلت کرده بودند به اجرا بگذارند.شرایط خیلی خاصی بود. درروز۱۴خرداد مجلس خبرگان تشکیل جلسه داد و در چنین شرایطی حضرت آیت‌ا... خامنه‌ای را به‌عنوان رهبر جدید نظام جمهوری اسلامی ایران انتخاب می‌کنند. اما نکته مهم این است که بلافاصله با انتخاب ایشان به رهبری و اعلام آن، یک نوع آرامشی بر جامعه ما حاکم می‌شود. منظورم از آرامش یک نوع اطمینان‌خاطر و امیدواری است که بر جامعه ما حاکم می‌شود، به‌علت این‌که شخصیت بزرگ و محبوبی بر جامعه حاکم شده و از طرف دیگر، آن امیدهایی که دشمنان ما بسته بودند به این‌که بعد از رحلت حضرت امام، کشور و نظام ما دچار مشکلات حل‌نشدنی می‌شود، امیدهای آنها کاملا بر باد می‌رود؛ یعنی کشور کاملا حالت ثبات دارد و آیت‌ا...خامنه‌ای هم به‌عنوان رهبر انتخاب شده‌اند.
نکته مهم دیگر حمایت‌های گسترده مردمی است که از رهبری جدید صورت می‌گیرد. در تهران تظاهرات و در شهرهای دیگر اجتماعات را داریم. مقامات سیاسی و مذهبی با ارسال پیام‌های گوناگون بیعت خودشان را با آیت‌ا...خامنه‌ای اعلام می‌کنند. اقشار مردمی درسراسر کشور باایشان اعلام بیعت می‌کنند وموج بسیار بزرگی درجهت بیعت با آیت‌ا...خامنه‌ای در تایید رهبری و حمایت از ایشان در کشور به راه می‌افتد.آیت‌ا...خامنه‌ای در مقام و مسئولیت رهبری جدید کار خودشان را آغاز می‌کنند.

ویژگی‌های رهبری حضرت‌آقا را بعد از این مدت طولانی چه می‌دانید و چه مؤلفه‌ها و مشخصه‌هایی را به‌عنوان ابزار قدرت جمهوری اسلامی به دست آیت‌ا... خامنه‌ای برمی‌شمارید؟ 
آیت‌ا...خامنه‌ای شخصیتی هستند که در طول دوران زندگی‌شان خودسازی را در چارچوب فرهنگ اسلامی و دینی انجام داده‌اند و شخصیتی باثبات، عمیق و باصلابت دارند؛ این نکته‌ای است که باید به آن توجه کنیم.نکته دیگر این است که ایشان در طول ۱۰ سال پس از پیروزی انقلاب مسئولیت‌های مختلفی را از همان ابتدا به عهده داشتند ازجمله عضویت در شورای انقلاب، امامت‌ جمعه تهران، مشاور حضرت‌ امام در شورای عالی دفاع، ریاست‌جمهوری و ... بنابراین شخصیت جامع‌الاطرافی هستند. یعنی نسبت به مسائل کشور در حوزه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی، نظامی و فرهنگی کاملا اشراف دارند، مخصوصا که در این زمینه مسئولیت‌های مختلف داشتند.ازسوی دیگرایشان وقتی رهبرشدند درملاقات بامسئولان مختلف و سران گروه‌ها، احزاب و جمعیت‌های گوناگون روی این مسأله تأکید کردند که در قبال همه آنها حالت و برخورد فراجناحی خواهند داشت و ارتباط‌شان با آنها یک ارتباط مساوی و فارغ از مسائل و جریان‌های سیاسی و گروهی خواهد بود.ازطرف دیگر ایشان دوراندیشی‌ها و تدابیر خاص خودشان را هم دارند که در طول دوران ۳۰ و چندساله رهبری‌شان در مقاطع مختلف شاهد هستیم. از ابتدای رهبری ایشان لازم بود که دولتی مستقر شود و کارهای لازم را برای بازسازی کشور انجام دهد تا تدابیری که برای جلوگیری از ورود ایران به بحران‌های مختلف خارجی داشتند، ازجمله زمانی که صدام به کویت حمله کرد و درگیری‌هایی با آمریکا داشت، کسانی بودند که ایران را برای حمایت از صدام در مقابل آمریکا تشویق می‌کردند که با دوراندیشی‌های ایشان از ورود به چنین بحران‌هایی جلوگیری شد. همچنین لزوم استقرار عدالت اجتماعی در کشور در طول دوران رهبری ایشان همواره مورد تأکید بوده و دولت‌ها را متوجه مسئولیت سنگین خودشان کرده‌اند که در کنار همه کارهای اقتصادی حتما باید اصل را عدالت اجتماعی قرار دهند.درباره وجوه مختلف دیگر هم می‌شود صحبت کرد. ایشان در دوران رهبری، با استحکام تفکر، صلابت روحی، شجاعت و دوراندیشی کشور را در جهتی هدایت کردند که به‌رغم همه کارشکنی‌ها و دشمنی‌های خارجی که توسط یک جبهه وسیع استکباری صورت گرفته، توانست از این بحران‌های اقتصادی، سیاسی و نظامی عبور کند و امروز با دستاوردهایی که در زمینه‌های مختلف اقتصادی، صنعتی، نظامی و بین‌المللی به‌دست‌آورده‌ایم بالعینه مشاهده می‌کنیم که جبهه مقابل ما، با تمام توش و توان و وسعتی که دارد، نه‌فقط نتوانسته کشور ما را از پا دربیاورد، بلکه این ما بودیم که توانستیم مسیر پیشرفت و ترقی را طی کنیم و دشمنان ما ازجمله آمریکا از این‌که بتوانند ایران را از پا دربیاورند به مرز ناامیدی و یأس رسیده‌اند.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها