به گزارش جام جم-یکی از آثاری که به جشنواره36 تئاتر استانی بوشهر راه پیدا کرده است نمایش صحنه ای کور گم ها به تهیه کنندگی و مدیر تولید"حیدر احمدی" است. وی که فارغ التحصیل و کارشناس ارشد فلسفه علوم اجتماعی از دانشگاه تهران و در حال حاضر مسئول انجمن هنرهای نمایشی بردخون و مدیر پژوهشسرای دانشآموزی غدیر است از سال ۱۳۹۲ در حوزههای مختلف فرهنگی و هنری از جمله دبیر سه دوره جشنواره تئاتر کارگاهی، دبیر علمی قطب ادبیات و علوم انسانی استان بوشهر، دبیر جشنوارههای استانی فن بیان آموزش و پرورش، دبیر جشنواره تئاتر درسی را برعهده داشته است،با وی در مورد اثر جدیدشان به گفتگو نشسته ایم.
در مورد اثر جدیدتان که به جشنواره استانی راه یافته توضیح دهید؟موضوع آن درباره چیست؟
نمایش کورگمها جدیدترین اثر تولید شده انجمن هنرهای نمایشی بردخون است. «کورگمها» نمایش فضیلتزدایی از انسان و همان «ابتذال شر» هانا آرنت است. جایی که بزرگترین شرها از انسانهای عادی به واسطه پذیرش ایدئولوژی حاکم، رخ میدهد. در این نمایش میبینیم شدت فقر، به افکار آدمی رسوخ کرده و باعث کوری و پوچانگاری میشود. یعنی داستان زندگی های فراموش شده و آدم های کوری که از درد بی پولی و نداری، راه و روش زندگی را گم کرده اند. آدم هایی که دیگر از همه چیز بریده و حاضرند دست به هر کاری از جمله بیرون در آوردن جنازههای تازه از گور دست بزنند.
"کور گم"چقدر دغدغه استان و مشکلات مردم را در هنر تاثیرگذار تئاتر دارد؟
این نمایش یک نگاه آسیبشناسانه با محوریت اجتماعی دارد و این برای ارتباط با مخاطب، گام مهمی هست.یکی از مهمترین رسالتهای تئاتر، در کارکرد اجتماعی آن است و بدون شک دغدغههای فرهنگی و اجتماعی استان راهی جز دست به دامان شدن فرهنگ و هنر ندارد.
آیا ساز و کار جشنواره استانی تاثیری برای معرفی هنرمندان در جشنواره تئاتر سراسری و فجر دارند؟
جشنواره استانی میتواند نقش مهمی در معرفی هنرمندان بومی داشته باشد اما متأسفانه در حال حاضر این مهم محقق نشده است.
در مورد استقبال مردم بعد از کرونا بگویید آیا شرایط بهتر شده ؟
در منطقه بردخون بعد از کرونا به واسطه پیشینه فرهنگی و هنری که وجود دارد، استقبال مردم از فعالیتهای فرهنگی و هنری بسیار مناسب است و در سطح استان استقبال مردم منوط به میزان فعالیتها و آثار تولید شده است.
سالی چند اثر را می توانید با توجه به ظرفیت های کمی و کیفی به روی صحنه ببرید؟
انجمن هنرهای نمایشی بردخون با توجه به گستردگی فعالیتهایش، آثار تولید شده در سه سطح کودک، نوجوان و بزرگسال است و در سال گذشته در هر سه سطح آثار برگزیده استان بوده است اما در سطح بزرگسال نهایتاً دو اثر( غیر کارگاهی) تولید کنیم.
مهم ترین دغدغه هنرمندان استان در حوزه تئاتر چیست؟
مهمترین دغدغه هنرمندان استان، تغییر نگاه به جایگاه هنر و هنرمندان از سمت متولیان و ارگانهای دولتی است. امروزه توسعه پایدار از توسعه فرهنگی میگذرد. در صورت این تغییر، طبعا دغدغههای مالی و اداری مانع فعالیت هنرمندان نمیشود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب
با کورش علیانی درباره اجرا و کارشناسیاش در چند برنامه محور مقاومت گفتوگو کردیم
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با سفیر ایران در روسیه مطرح شد