به گزارش جام جم آنلاین، روزنامه الاخبار لبنان در گزارشی با اشاره به احتمال آغاز مرحله ششم عملیات ضد صهیونیستی یمن در آبهای منطقهای و حملات به عمق سرزمینهای اشغالی تاکید کرد که یمن به عنوان جبهه پشتیبانی غزه حملات خود را طی ۷۲ ساعت گذشته به سرزمینهای اشغالی افزایش داده است. نیروهای مسلح یمنی طی این روزها از حمله پهپادی به برخی اهداف نظامی و حیاتی در دو منطقه یافا و عسقلان واقع در جنوب فلسطین اشغالی خبر داده و اعلام کردند که این حملات به اهداف مورد نظر اصابت کرده است.
همچنین رسانههای عبری زبان از حملات مکرر نیروهای یمنی به تلآویو خبر میدهند و رسانههای آمریکایی نیز از عملیات ترکیبی یمنیها علیه رژیم صهیونیستی پرده برداشتند.
در همین رابطه منابع مطلع نظامی به روزنامه الاخبار اعلام کردند که عملیات نیروهای دریایی و هوایی یمن علیه رژیم صهیونیستی که در چارچوب مرحله پنجم پشتیبانی از دو ملت فلسطین و لبنان انجام میشود، به اوج خود رسیده است و آمادگی انتقال به مرحله ششم را دارد. بر اساس اعلام این منابع در مرحله جدید، تسلیحات بومی جدید و پیشرفتهتری مورد استفاده قرار خواهند گرفت.
همزمان با این تحولات، آمریکا بمب افکنهای استراتژیک «بی ۵۲» خود را به منطقه عملیاتی فرماندهی مرکزی در بحرین منتقل کرده که این اتفاق با واکنش منفی یمنیها مواجه شده است. این در حالی است که یمنیها هفته گذشته موفق شدند ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن را در شرق دریای عرب هدف قرار دهند.
این اقدام واشنگتن نشان میدهد که حمله یمنیها به ناوهای آمریکایی تأثیر خاص خود را داشته و واشنگتن در حال حاضر طرح جدیدی را در پیش گرفته که مبتنی بر افزایش تنش هوایی و دور کردن ناوهای هواپیمابر از شعاع عملیاتی نیروهای یمنی است.
بر اساس این گزارش، واشنگتن تلاش نیروی دریایی خود در تقابل با صنعا را بینتیجه توصیف میکند، این در حالی است که رسانههای آمریکایی نیز از هزینههای سنگین جنگهای دریایی آمریکا در دریای سرخ خبر میدهند و از سوی دیگر آمریکا در ایجاد بازدارندگی برابر یمنیها در حمله به کشتیهای صهیونیستی ناکام مانده است.
در همین رابطه آکادمی دریایی آمریکا روز جمعه در گزارشی اعلام کرد که هزینههای میلیاردی نیروی دریایی آمریکا در دریای سرخ نتوانسته نتیجه مثبتی داشته باشد و آمریکا باید به سراغ جایگزینهای دیگر و ارزانتر در تقابل با صنعا برود. بمب افکنهای آمریکایی قادر به پرواز در مسیرهای طولانی هستند و این موضوع باعث میشود آمریکا نیازی به استفاده از ناوهای هواپیمابر نداشته باشد و آنها را به مناطق دور از دسترس یمنیها منتقل کند.
گرچه در مورد پیروزی عملیات هوایی واشنگتن علیه صنعا در استفاده از بمب افکنهای این کشور نیز تردیدهای زیادی وجود دارد، اما به نظر میرسد آمریکا نگران دسترسی صنعا به سامانههای دفاع هوایی جدید روسیه است.
از سوی دیگر آمریکاییها تنها چند روز بعد از هدف قرار گرفتن ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن به دنبال جایگزین جدیدی برای استفاده از این ناوها برآمده و تلاش کردند پایگاههای جایگزین برای خود ایجاد کنند. در همین رابطه منابع نزدیک به دولت یمن اعلام کردند که واشنگتن از عربستان خواسته است اجازه استفاده از پایگاههای این کشور برای مقابله با تهدیدات یمنیها را بدهد، اما ریاض هنوز به این درخواست واکنشی نشان نداده و بعید است که با این درخواست موافقت کند.
آمریکاییها گرچه پایگاههای نظامی خود در عربستان را از دهه ۹۰ قرن گذشته دارند، اما هرگز از این پایگاهها در جنگ علیه یمن استفاده نکردهاند.
پنتاگون پنجشنبه هفته گذشته نیز از حمله یمنیها به دو ناو آمریکایی در دریای سرخ خبر داد که نشان دهنده شکست ناوهای دریایی این کشور در ایجاد فشار نظامی بر یمن است و ثابت میکند آمریکا نتوانسته عملیات یمنیها علیه کشتیهای صهیونیستی و کشتیهای مرتبط با این رژیم را متوقف کند. از سوی دیگر به نظر میرسد با عقب نشینی ایتالیا از دریای سرخ، آمریکا در برابر حملات یمنیها تنها مانده است. ایتالیا بعد از حمله نیروهای یمنی به ناوهای آمریکایی اعلام کرد که ناوشکن جدید خود را از دریای سرخ عقب میکشد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
با کورش علیانی درباره اجرا و کارشناسیاش در چند برنامه محور مقاومت گفتوگو کردیم
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با سفیر ایران در روسیه مطرح شد