به گزارش جامجمآنلاین از فارس، نان بهعنوان یکی از اصلیترین اقلام غذایی مردم، همواره نقش حیاتی در تغذیه جامعه ایفا کرده است.
کیفیت این مادهی ضروری نه تنها بر سلامت انسانها تأثیر مستقیم دارد، بلکه نشاندهنده سطح توجه به استانداردهای تولید و مصرف در جامعه است.
در این گزارش به بررسی ابعاد مختلف کیفیت نان، ضرورت بهبود آن و تأثیرات آن بر زندگی روزمره مردم خواهیم پرداخت.
مدیرکل اداره غله و خدمات بازرگانی استان فارس در خصوص کیفیت نان پرداخت و گفت: کیفیت عبارت است از مجموعه ویژگیهای مطلوب یک محصول بسته به نوع مصرف آن که معمولا واکنش بین ویژگیهای آن محصول با عوامل محیطی میباشد، بنابراین کیفیت گندم مفهومی نسبی است که از طریق تناسب محصول گندم برای یک فرآورده خاص قضاوت میشود.
جمالی افزود: باتوجه به اینکه کیفیت گندم بستگی به کیفیت پروتئین و کیفیت پروتئین گندم بستگی به کیفیت گلوتن و کیفیت گلوتن هم به دوزیر بخش پروتئینی گلوتین و گلیادین میباشد بنابراین هر چه میزان پروتئین گندم بالاتر باشد کیفیت آرد استحصالی نیز مطلوبتر است.
وی با بیان اینکه از آنجا که پایه تشکیل پروتئین ازت میباشد، عنوان کرد: لذا در دسترس بودن عنصر ازت برای تولید گندم کیفی ضروری است که پراکندگی و میزان باران به دلیل غنی بودن آب باران به ازت نقش بسزایی در تولید گندم کیفی ایفا میکند.
بارندگیهای پراکنده و کم باعث افت کیفیت گندم شد
جمالی با بیان اینکه در اسفند سال ۱۴۰۲ نسبت به مدت زمان مشابه سال ۱۴۰۱، ۵۸ درصد کاهش بارندگی داشتهایم گفت: علاوه بر آن بارندگی از پراکندگی نامناسب تری برخوردار بوده است و از طرفی به دلیل وقفه طولانی در بارندگیهای سال زراعی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ که تقریبا از آبان ۱۴۰۲ تا فروردین ۱۴۰۳ بارندگی قابل ملاحظهای در استان نداشتهایم و بارندگیهای سال جدید به دلیل اینکه در زمان رشد نهایی گندم صورت گرفت باعث رشد در جوانه گندم شد، به همین دلیل با افت کیفیت آرد رو به رو شدهایم و برای برطرف کردن این نقیصه همزمان با فصل برداشت گندمهای کیفی استان به کارخانجات آرد ارسال شد.
مدیرکل اداره غله و خدمات بازرگانی استان با اشاره به توزیع گندم وارداتی، گفت: همچنین با توزیع گندم وارداتی میان کارخانجات آرد نسبت به افزایش سطح کیفی آردهای تولیدی اقدام شده است که این روند تا پایان سال ادامه خواهد داشت.
جمالی در ادامه نیز به عوامل تولید یک نان با کیفیت پرداخت و گفت:
۱-نانوای آن بایستی متبحرو متخصص باشد و توانایی عمل آوری خمیر با انواع آردهای قوی، متوسط و ضعیف را داشته باشد.
۲-آب مورد استفاده در تهیه خمیر بایستی نیمه سخت باشد (بر اساس میزان کانیهای موجود در آن).
۳- هوادهی آرد (الک کردن آرد) قبل از تهیه خمیر.
۴- استفاده از خمیر مایه و خمیر ترش مناسب برای تهیه خمیر.
۵-کنترل دمای اتاق تخمیر.
۶-استراحت کامل خمیر حداقل به مدت یک ساعت.
۷-استفاده از دستگاههای مناسب پخت نان و پخت نان در مدت زمان حداقل یک دقیقه.
وی در ارتباط با نظارت بر نانواییها نیز گفت: با توجه به اینکه وظیفه این اداره کل خرید، تهیه، تامین و توزیع کالاهای اساسی میباشد، حوزه نظارت و بازرسی واحدهای نانوایی بر عهده سازمان جهاد کشاورزی، اداره کل صنعت، معدن و تجارت (صمت)، اتحادیه نانوایان و اتاق اصناف میباشد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
با کورش علیانی درباره اجرا و کارشناسیاش در چند برنامه محور مقاومت گفتوگو کردیم
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با سفیر ایران در روسیه مطرح شد