مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان قم؛

کشت ۲۷۰۰ هکتار کلزا

سیدمحمد سعادتی،مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان قم با بیان اینکه سطح زیر کشت کلزا در استان قم امسال به ۲۷۰۰ هکتار رسیده است، گفت: هرچه بیشتر به اقتصاد کشاورزی توجه شود و هزینه‌های تولید برای کشاورزان کاهش یابد، استقبال آن‌ها از کشت دانه‌های روغنی بیشتر خواهد شد.
سیدمحمد سعادتی،مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان قم با بیان اینکه سطح زیر کشت کلزا در استان قم امسال به ۲۷۰۰ هکتار رسیده است، گفت: هرچه بیشتر به اقتصاد کشاورزی توجه شود و هزینه‌های تولید برای کشاورزان کاهش یابد، استقبال آن‌ها از کشت دانه‌های روغنی بیشتر خواهد شد.
کد خبر: ۱۴۹۹۸۰۹

به گزارش جام‌جم‌آنلاین از فارس، سیدمحمد سعادتی بر نقش موثر دانه‌های روغنی در خودکفایی روغن کشور تاکید و اظهار کرد: با توجه به وارداتی بودن عمده روغن مصرفی کشور، کشت دانه‌های روغنی به‌ویژه در مناطق مستعدی مانند قم و استان‌های شمالی کشور، امری ضروری است. 

وی با اشاره به اینکه درسال‌های اخیر، توجه ویژه‌ای به کشت دانه‌های روغنی، به‌ویژه کلزا از سوی کشاورزان و سازمان جهاد کشاورزی شده است، افزود: کلزا به‌عنوان یکی از محصولات راهبردی، از جایگاه ویژه‌ای در بین دانه‌های روغنی برخوردار است و شرایط کشت آن در کشور فراهم‌تر است؛ همچنین استقبال کشاورزان از این محصول نیز قابل توجه بوده است. 

سعادتی با بیان اینکه طبق برنامه‌ریزی‌های وزارت جهاد کشاورزی و سازمان‌های زیر مجموعه، سطح زیر کشت و تولید دانه‌های روغنی افزایش یافته است، تصریح کرد: در حال حاضر، سه محصول کلزا، سویا و آفتابگردان، عمده محصولات کشت‌شده برای تولید روغن در کشور هستند. 

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی قم ضمن تاکید بر اینکه محصول سویا بیشتر در مناطق شمالی کشت می‌شود در حالی که کلزا در تمام استان‌ها به‌ویژه قم، قابلیت کشت دارد، تاکید کرد: سال گذشته، سطح زیر کشت کلزا در استان قم ۱۱۰۶ هکتار بود که این رقم امسال به ۲۷۰۰ هکتار رسیده است این افزایش بیش از صد درصدی، نشان‌دهنده رشد چشمگیر استان در این حوزه است.

سعادتی با اشاره به حمایت‌های دولت و کشاورزان از کشت کلزا، افزود: سال گذشته، عملکرد برداشت کلزا در واحد سطح به حدود ۲ تن رسید و امیدواریم امسال نیز با توجه به شرایط اقلیمی مناسب، بتوانیم به این رقم یا حتی بیشتر دست یابیم؛ در این راستا، کارشناسان فنی در تمام مراحل کشت، از کشاورزان حمایت می‌کنند و توصیه‌های لازم را ارائه می‌دهند.

وی با اشاره به نقش اقتصاد کشاورزی در افزایش سطح زیر کشت، گفت: هرچه بیشتر به اقتصاد کشاورزی توجه شود و هزینه‌های تولید برای کشاورزان کاهش یابد، استقبال آنها از کشت دانه‌های روغنی بیشتر خواهد شد. 

سعادتی عنوان کرد: اگر قیمت خرید مناسبی برای محصولات در نظر گرفته شود و فرآیند خرید و فروش تسهیل شود، کشاورزان تمایل بیشتری به افزایش سطح زیر کشت محصول کلزا خواهند داشت؛ با وجود افزایش سطح زیر کشت، ممکن است تنها بخشی از نیاز کشور به روغن از طریق تولید داخلی تامین شود، اما همین امر نیز می‌تواند به کاهش واردات روغن کمک کند.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان قم با اشاره به مزایای کشت کلزا، اعلام کرد: کلزا نه‌تنها به عنوان یک محصول روغنی، بلکه به‌عنوان یک گیاه پاییزه، نقش موثری در کاهش آفات، بیماری‌ها و علف‌های هرز دارد و این موضوع می‌تواند به افزایش تولید گندم نیز کمک کند.

وی اظهار کرد: در استان قم، کشت سویا انجام نمی‌شود، اما کلزا و آفتابگردان به‌عنوان محصولات مناسب مناطق گرم و خشک، به‌ترتیب برای کشت پاییزه و تابستانه مورد استفاده قرار می‌گیرند.

سعادتی بیان کرد: باید توجه داشت که بخشی از مسائل مربوط به افزایش نیاز به واردات دانه‌های روغنی، به فرهنگ مصرف و افزایش تقاضا بازمی‌گردد که این موضوع نیز نیازمند برنامه‌ریزی‌های جدی است.

وی با اشاره به مزایای توسعه کشت کلزا در مزارع استان، ادامه داد: با توجه به الگوی کشت زراعی استان و نیاز مبرم به تولید محصول جو بسیار از اراضی قم همه ساله به کشت این محصول اختصاص می‌یافت که این امر باعث طغیان علف هرز‌های سمج از جمله جو دره و افزایش بیماری لکه برگی در این مزارع بود که در همین راستا به‌منظور بهبود تناوب زراعی و همچنین کنترل علف‌های هرزعلاوه بر توسعه استفاده از بذور اصلاح شده، توسعه کشت گیاه کلزا در دستور کار سازمان جهاد کشاورزی قم قرار گرفت.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها