طی سالهای گذشته از آمار 20 میلیونی گرفته تا 22، 25 و حتی 30 میلیونی نیز از زبان مسوولان و کارشناسان مختلف در جلسات تصمیمگیری برای زائران عنوان شده است، اما اینکه کدامیک از این آمارها به واقعیت نزدیک است، چالشی بوده که تاکنون متولیان امور زائران چارهای برای آن نیندیشیده بودند.
در عین حال از یک ماه گذشته بحث ورود مرکز آمار ایران برای پایان دادن به تناقضگویی در آمار زائران مطرح شد که در همین رابطه معاون برنامه ریزی استانداری خراسان رضوی از تصویب اجرای طرح جامع آمارگیری زائران امام رضا(ع) در کمیسیون تخصصی شورای عالی آمار کشور خبر داد.
رضا جمشیدی با اعلام این خبر، گفت: با توجه به وجود مضجع شریف امام هشتم(ع) در مشهد و تردد سالانه بیش از 25 میلیون زائر، لزوم تولید آمارهای روزآمد از تعداد زائران مشرف شده در جهت برنامه ریزی برای پذیرایی هر چه مناسبتر از آنان بیش از پیش محسوس است.
وی افزود: به همین منظور و به پیشنهاد استانداری خراسان رضوی، اجرای طرح آمارگیری زائران مشهد از سوی کارشناسان کمیسیون تخصصی شورای عالی آمار، مورد بررسی و سپس به تصویب رسید.
تأمین اعتبار طرح آمار گیری زائران از محل بودجه زیارت
معاون برنامه ریزی استانداری خراسان رضوی همچنین در خصوص تأمین اعتبار مورد نیاز این طرح تصریح کرد: برای اجرای این طرح، اعتباری بالغ بر 20 میلیارد ریال پیش بینی شده که از محل اعتبارات طرح ملی زیارت، تأمین خواهد شد.
در همین راستا ذاکری مدیرکل آمار و اطلاعات استانداری خراسان رضوی نیز که پیش از این نوید طرح مدون سرشماری زائران ورودی به مشهد را داده بود، اظهارداشت: طرح آمارگیری از زائران مشهد یکی از مواردی است که در جلسه کارگروه زیارت هیات دولت در مشهد مطرح شد.
وی در پاسخ به زمان اجرایی شدن این طرح و اینکه آیا طرح سرشماری زائران نوروز امسال وارد مرحله اجرایی میشود، اظهارداشت: با این مصوبه میتوان در رابطه با سرشماری زائران مشهدی گامی موثری برداشت که در همین راستا و برای اجرایی شدن این طرح باید بگوییم که به جد پیگیر موضوع هستیم و منتظریم مکانیزمهای اجرایی و طرح فنی آماده شود.(پایگاه اطلاعرسانی زیارت)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر