به گزارش شانا، مسعود سامیوند با بیان این که شوریجه دومین و بزرگترین مخزن ذخیره سازی گاز ایران و خاورمیانه است، به خبرنگاران گفت: با روشن شدن مشعل بخش تزریق این مجتمع، ژنراتورهای این بخش ١٢مگاوات برق تولید خواهد کرد.وی پیشرفت فیزیکی طرح ذخیره سازی گاز در مخزن شوریجه را ٩٥درصد اعلام و اظهار کرد: این طرح که در دو بخش تزریق و پالایش، مراحل نهایی را میگذراند، در صورت تامین گاز از بخش بالادست، بیش از ٧٠٠ میلیون مترمکعب گاز برای استفاده در زمستان امسال در آن ذخیره خواهد شد. سامی وند تصریح کرد: با تکمیل طرح ذخیرهسازی گاز در مخزن شوریجه، ذخیره سازی گاز در این مخزن همزمان با شروع دوره سرما (آبان ماه) آغاز خواهد شد.
مدیرعامل شرکت ذخیره سازی گازطبیعی ایران گفت: طراحی و ساخت این مخزن با تکیه بر دانش متخصصان ایرانی انجام و تجهیزات آن نیز تا حد ممکن در داخل کشور تولید شده، به گونهای که ٨٢درصد تجهیزات بخش پالایش و بیش از ٤٠درصد بخش تزریق آن داخلی سازی شده است.
ذخیرهسازی و برداشت گاز از مخزن شوریجه در دو فاز تعریف شده است، به گونهای که در فاز نخست روزانه ده میلیون مترمکعب تزریق و ٢٠میلیون مترمکعب برداشت خواهد شد و در فاز دوم این طرح نیز، این اعداد در بخشهای یاد شده ( تزریق و برداشت) به دو برابر خواهد رسید.
سامیوند هزینه اجرایی این طرح را (براساس بودحه مصوب سال ١٣٨٨) 220 میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: تاکنون بیش از ٢٠٠ میلیارد تومان این مبلغ هزینه شده است. وی با بیان اینکه ظرفیت ذخیرهسازی گاز در مخزن شوریجه 4.6 میلیارد مترمکعب است، طراحی، ساخت و بهرهبرداری از این مخزن را خلق دومین حماسه اقتصادی صنعت گاز در ذخیرهسازی خواند و گفت: با بهرهبرداری از این طرح، ایران در ذخیرهسازی گاز طبیعی، از رتبه نوزدهم به رتبه پنجم جهان ارتقا خواهد یافت.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد