ماهی شکم پُر

ماهی شکم پُر، غذای خوشمزه‌ای است که طرفداران زیادی دارد. بخصوص اگر با سبزی و سیر، خوش طعم و خوش رنگ شده باشد و با مقداری تمبر هندی اندکی طعم ترش هم گرفته باشد.
کد خبر: ۵۸۴۵۶۹

مواد لازم:

ماهی‌ صبور: ۲ عدد
سبزی‌ پلویی‌: ۳۰۰ گرم‌
سبزی ماهی: گشنیز+شنبلیله (خیلی کم که تلخ نشود)
پیاز: ۲ عدد متوسط
سیر: ۱ حبه‌
آب‌ تمبر هندی‌: نصف‌ لیوان‌
نمک‌ و فلفل‌ سیاه به مقدار لازم
رب‌ گوجه‌فرنگی‌: یک‌ قاشق‌ غذاخوری‌

آماده کردن، «حشو»:

سیر داغ و پیاز رنده شده را سرخ کرده و مقداری هم تمبر هندی سفت درست می‌کنیم و با هم مخلوط میکنیم. در مرحله‌ بعد فلفل‌ و نمک‌ و بقیه‌ آب‌تمبرهندی‌ را به‌ همراه‌ رب‌گوجه‌ فرنگی‌ به‌ مواداضافه‌ کرده‌ و هم‌ می‌زنیم‌ و در داخل‌ شکم‌ ماهی‌می‌گذاریم‌. مخلوط بدست آمده را که داخل شکم ماهی قرار می‌دهند به زبان محلی، «حشو» می‌نامند. هدف از این کار خوشمزه شدن ماهی و جلوگیری از سوختن گوشت آن است.

 

طرز تهیه‌:


ابتدا داخل‌ شکم‌ ماهی‌ را تمیز کرده‌ و آن‌ رامی‌جوشانیم‌. فلس‌ ماهی‌ را لازم نیست تمیز کنیم و بهتر است مقداری شیره خرما بر روی آن بمالیم تا از سوختن پوست آن به هنگام کباب کردن‌اش روی اتش، جلوگیری شود (چون پوست سوخته آن باعث ایجاد مزه تلخ می‌شود).
مقداری‌ آب‌ تمبر هندی‌ داخل‌ شکم‌ ماهی‌می‌ریزیم‌ تا جذب‌ ماهی‌ شود. سپس‌ سبزی‌ها راشسته‌ و آنگاه‌ پیاز‌ها خرد می‌کنیم‌. سیررا پاک‌ و رنده‌ کرده‌ و این‌ مواد را به‌ سبزی‌ اضافه‌می‌کنیم‌.
سپس‌ ماهی‌ها را داخل‌ توری‌ ماهی‌قرار داده‌ و آن‌ را کباب‌ می‌کنیم‌ و یا می‌توانیم‌ آنهارا دورن‌ فر گذاشته‌ و کباب کنید.

برای کسانی که در آپارتمان زندگی می‌کنند و امکان کباب کردن روی آتش وجود ندارد می‌توانند از فر استفاده کنند می‌توان شکم ماهی را هم با نخ دوخت و توی ماهی تابه سرخ کرد! هر چند کباب کردن آن روی آتش مزه دیگری دارد.
قدیم‌ها که تنورهای نانوایی سنتی وجود داشت از این تنور‌ها برای کباب کردن ماهی صبور استفاده می‌شد.

چند نکته:

در انتخاب ماهی صبور دقت کنید که ماهی‌ها نه زیاد کوچک باشند و نه زیاد بزرگ (چون کوچک آن، زیاد خار دارد و بزرگ‌ها هم خوب پخته یا مغزپز نمی‌شوند)
ماهی صبور بهتر است نر باشد (ماده‌ها شکم پف کرده دارند)
ماهی تازه پوست براق و متمایل به طلایی دارد

>> آشپزی سنتی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها