رسول دیناروند با اشاره به فشاری که مردم در حوزه دارو طی یکی دو سال اخیر تحمل کرده اند، گفت: وزارت بهداشت و دولت قبلی همه تلاش خودشان را کردند تا مشکلات کمتر شود. به هر حال وضعیت ما هم اکنون به گونه ای است که احساس می کنم کمبودهای دارویی در یکی دو ماه گذشته رو به بهبود گذاشته و در آینده هم همین طور خواهد بود.
وی افزود: ما برای این که این اتفاق بیافتد و بازار دارو به شرایط عادی بازگردد، نیازمند مصوباتی بودیم که باید در دولت جدید اتفاق می افتاد. خوشبختانه با تلاش وزیر بهداشت و حمایت شخص رئیس جمهور و معاون اول رئیس جمهور و همچنین وزرای مربوطه و بانک مرکزی، مطمئن هستم این مصوبات رهگشای ما در زمینه تامین و تدارک همه داروهای مورد نیاز بیماران خواهد بود.
دیناروند ادامه داد: از طرف دیگر، تلاش می کنیم با تامین اعتبارات لازم، افزایش هزینه داروهای بیماران به خصوص بیماران خاص، صعب العلاج و مزمن را جبران کنیم.
رئیس سازمان غذا و دارو تاکید کرد: تامین هزینه ها در چارچوب اعتبارات قانون بودجه خواهد بود فقط می خواهیم دولت، سرعت تخصیص این اعتبارات را بیشتر کند. به همین میزان، بخش زیادی از مشکلات برطرف می شود و اگر کمبودی وجود داشت مطمئن هستم که دولت حمایت خواهد کرد.
وی به اعتبارات لازم برای حوزه دارو اشاره کرد و افزود: فعلا برای جبران هزینه های مردم در حوزه دارو، در حدود 2400 میلیارد تومان اعتبار در 3 ردیف مختلف تعریف شده است که 1800 میلیارد آن مربوط به افزایش قیمت داروها در قالب مابه التفاوت، 450 میلیارد یارانه و کمک هزینه بیماران صعب العلاج و... که مجموع اینها اعتباری است که بخش زیادی از این مشکلات را اگر مدیریت می کردیم که به موقع این اعتبارات را هزینه کنیم، از افزایش هزینه های دارویی بیماران پیشگری می کرد.
دیناروند گفت: به هر حال تاخیر و وقفه ای وجود داشته که امیدواریم خیلی زود برطرف شود. از طرف دیگر، توافقهایی با سازمانهای بیمه گر می شود که بخشی از اعتبارات دارو به آنها داده شود تا از این طریق، افزایش قیمت داروهایی که ناشی از تغییر نرخ ارز بوده است، جبران شود.
رئیس سازمان غذا و دارو با اعلام این که در حدود 700 میلیارد تومان از اعتبار 2400 میلیاردی آماده هزینه کردن است، افزود: مطمئن هستیم که بقیه اعتبار را هم می توانیم بگیریم چون درخواست ما از دولت این است که اعتبار لازم زودتر از زمان بندی سالیانه به وزارت بهداشت داده شود که البته قول هایی گرفته ایم که این کار انجام شود.
وی با اشاره به سیاست وزیر بهداشت سابق مبنی بر پرداخت یارانه دارو به بیمار، تاکید کرد: آن شیوه عملی نیست چون اگر پرداخت مابه التفاوت قیمت دارو به بیمار شدنی بود، انجام می دادند. ما حمایت از قیمت دارو را به گونه ای انجام می دهیم که دارو به قیمت قبل از افزایش ها برگردد. (مهر)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد