به گزارش جامجم آنلاین به نقل از پایگاه اطلاعرسانی آستان قدس رضوی، رئیس سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی با اشاره به اینکه این سازمان در راستای حفاظت و نگهداری آثار اسلامی، دیجیتالسازی دستنویسهای کهن را در سالهای اخیر آغاز کرده است، گفت: کارشناسان دیجیتالسازی سازمان، به منظور تهیه نسخه پشتیبان از دستنویسهای کهن و حفظ آثار اسلامی، به شهرهای گوناگون سراسر کشور سفر کرده و کار دیجیتالسازی و ساماندهی این دستنویسها را در محل نگهداری آنها انجام دادهاند.
محمدهادی زاهدی کتابخانه دیجیتال و جامع الکترونیکی آستان قدس رضوی را با بیش از 4 میلیون جلد کتاب دیجیتالی، یکی از کتابخانههای الکترونیکی منحصر به فرد برشمرد و افزود: هماکنون در این کتابخانه، بیش از 50 هزار تصویر از دستنویسهای کهن کتابخانههای بزرگ جهان گردآوری شده و در اختیار دانشپژوهان قرار داده شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی، نیز کتابخانه آستان قدس رضوی را گنجینهای عظیم و پرافتخار برشمرد و گفت: این کتابخانه، مرجع و منبع بسیار ارزشمندی برای همه اندیشمندان و پژوهشگران است و ما شرایط بسیار مطلوبی را در اینجا شاهد هستیم.
فریدون فعالی یادآور شد: فعالیتهای سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی در حوزه مرمت آثار تاریخی، میتواند به عنوان پایه و اساسی برای کل کشور در نظر گرفته شود.
وی گفت: در راستای حفاظت و نگهداری دستنویسهای کهن ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی، همکاریهای بسیار خوبی با سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی صورت گرفته است.
فعالی افزود: بر همین اساس ساماندهی 500 دستنویس کهن میراث فرهنگی استان خراسان رضوی و انجام اقدامات حفاظتی بر روی آنها، طی تفاهمنامهای توسط کارشناسان سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، کارشناسی، گردگیری، مستندنگاری، آفتزدایی و اسیدزدایی شده است.
وی خاطر نشان کرد: علاوه بر این، 7 دستنویس کهن این اداره نیز توسط مرمتگران سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی مرمت شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی همچنین از امضای تفاهمنامه جدید بین این دو نهاد فرهنگی در آینده نزدیک خبر داد و اظهار داشت: امیدواریم همه دستنویسهای کهن، با تعیین اولویت توسط سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی مرمت شوند.
شایان ذکر است کتابخانه، موزه و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، به واسطه انتساب به آستان ملکوتی حضرت رضا(ع)، پذیرای بسیاری از دستنویسهای نفیس، آثار موزهای و اسناد ارزشمند بوده است و امروزه به عنوان گنجینه منحصر به فردی از میراث فرهنگی، تصویری بیبدیل از عشق و ارادت دانشمندان، نویسندگان، واقفان و دوستداران ائمه اطهار(ع) را به ما نشان میدهد.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد