کاهش 20 درصدی برداشت گردو در یزد

خشکسالی و بروز آفت‌های گوناگون در سال‌جاری و نیز گرما موجب کاهش برداشت این محصولات شده به طوری که در سال‌های اخیر، میزان تولید بادام در استان یزد به دلیل بروز آفت بسیار کاهش یافته است. همچنین گرما، تولیدات گردو و بادام استان یزد را نشانه رفته و موجب کاهش این محصولات شده است.
کد خبر: ۶۰۱۵۳۱
کاهش 20 درصدی برداشت گردو در یزد

محمدرضا ابراهیمی، مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان یزد در گفت‌وگو با ایسنا از پیش بینی کاهش 20 درصدی برداشت گردو در سال جاری به دلیل گرمای بی‌سابقه در تابستان به خصوص ماه‌های تیر و مرداد خبر داد.

وی توضیح داد: 1750 هکتار سطح زیرکشت گردو در استان یزد وجود دارد که بیشترین سطح زیر کشت آن با 1280 هکتار در شهرستان تفت وجود دارد. مناطق سانیج، علی آباد و نصرآباد دارای بالاترین سطح زیر کشت گردو در شهرستان تفت هستند و در این میان، سهم تولید علی آباد بسیار بیشتر است.

این مسئول گفت: بعد از شهرستان تفت، مهریز و خاتم و بهاباد به ترتیب با 210 هکتار، 95 هکتار و 86 هکتار بیشترین سطح زیر کشت گردو را دارا هستند. پیش بینی می‌شود در سال جاری 1200 تن گردو از باغات استان یزد برداشت شود که شامل ارقام کاغذی و بومی محلی است.

وی بیان کرد: 10 هزار هکتار سطح زیر کشت بادام شامل 8000 هکتار سطح بارور و 2000 هکتار سطح غیربارور وجود دارد. پیش‌بینی برداشت بادام از این سطح زیرکشت 4500 تا 5000 تن است که این کاهش عملکرد ناشی از خشکسالی‌های پیاپی و آفت کرم مغزخوار است.

این مسئول گفت: در حال حاضر 7500 هکتار یعنی 70 درصد سطح زیر کشت بادام استان یزد در شهرستان تفت قرار دارد و شهرستان‌های مهریز و خاتم نیز به ترتیب با 1300 و 650 هکتار در جایگاه دوم و سوم قرار دارند.

ابراهیمی عنوان کرد: عمده ارقام بادام استان یزد شامل بادام سنگی است. البته در سال‌های اخیر، بادام دیرگل نیز به سطح زیر کشت بادام استان یزد افزوده شده است و در کنار ارقام بومی برداشت می‌شود.

مدیرامور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی یزد ادامه داد: در سال‌های گذشته، قبل از بروز این مشکلات برداشت بادام در استان یزد در هر هکتار 1200 کیلو بود که در حال حاضر به 620 کیلوگرم در هکتار کاهش یافته است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها