
دکتر محمدمهدی گویا گفت: با توجه به فرا رسیدن مراسم عید قربان و ضرورت اطلاع رسانی به مردم و موارد خطرات ناشی از انتقال بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان و ضرورت پیشگیری از ابتلا به این گونه از بیماریها حین ذبح و قربانی کردن دام، مقرر شده است هماهنگی با ادارات کل دامپزشکی استان ها در مورد مخاطرات بهداشتی عرضه غیرمجاز دام و عدم کشتار در کشتارگاهها در روز عید قربان، توسط دانشگاههای علوم پزشکی به عمل آید.
وی توصیههای تهیه و ذبح دام در این روز را چنین توضیح داد: مردم دام را از میادین تحت نظارت ادارات کل دامپزشکی تهیه و حتی المقدور افراد با سابقه قصابی اقدام به ذبح و قطعه قطعه کردن لاشه کنند.
وی افزود: در صورت ابتلا به بیماری در دام و و یا عدم رعایت بهداشت فردی خطر انتقال عامل بیماری به ذبح کنندگان وجود دارد، بنابراین لازم است ذبح کنندگان به این دو نکته توجه کنند.
گویا بیان داشت: در هنگام ذبح و قطعه قطعه کردن گوشت از وسایل حفاظت فردی شامل دستکش، روپوش و پیش بند، ماسک وعینک استفاده شود.
رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر اعلام کرد: آلودگی محیط کشتار از طریق آلودگیهای ثانویه گوشت، پراکنده شدن خون و دفع غیر بهداشتی ضایعات دامی، تغذیه حیوانات ولگرد نظیر سگ و گربه از ضایعات دامی و احتمال انتقال آلودگی از طریق این حیوانات وجود دارد که باید به این موارد توجه کرد.
وی خاطرنشان کرد: عدم رعایت نکات ایمنی و بهداشتی در هنگام توزیع و مصرف گوشت دام قربانی می تواند علاوه بر ایجاد مخاطرات فردی و محیطی و اجتمایی موجب کاهش کیفیت گوشت شود. (ایسنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
گفت وگوی اختصاصی تپش با سرپرست دادسرای اطفال و نوجوانان تهران:
بهروز عطایی در گفت و گو با جام جم آنلاین:
گفتوگوی «جامجم» با حجتالاسلام محمدزمان بزاز از پیشکسوتان دفاع مقدس در استان خوزستان