به گزارش جام جم سرا به نقل از ایسنا- محققان هلندی وجود ماده تریپتوفان را که در تخممرغ و شکلات وجود داشته با افزایش احساس اعتماد مرتبط دانستهاند. سایر غذاهای غنی از تریپتوفان شامل گوشت قرمز، پنیر محلی، اسفناج، آجیل و دانههای خوراکی، موز، ماهی تن، صدفهای خوراکی و بوقلمون هستند.
این توصیه مبتنی بر پژوهشی است که طی آن محققان از گروهی از داوطلبان خواسته اند تا در یک بازی مبتنی بر اعتماد شرکت کنند. در این بازی به اولین عضو گروه، مقداری پول داده شده و به وی این اختیار داده شد تا مقداری از آن را به شرکایشان بدهد. این پول اهدایی سپس سه برابر شده و نفر دوم میتوانست بخشی از آن را پس بدهد.
این بازی، معیاری برای سنجش اعتماد است چرا که اولین بازیکن میتواند بازی بهتری داشته باشد اگر به بازیکن دوم به اندازه کافی اعتماد کند که میزان بیشتری از پول اولیه را پس بدهد. به افراد حاضر در این پژوهش آب پرتقال داده شد و در نیمی از موارد، این آبمیوه با تریپتوفان مخلوط شده بود.
افرادی که این ماده را مصرف کردند، تقریبا 40 درصد پول بیشتر منتقل کرده بودند. تریپتوفان در بدن در طول هضم برخی پروتئینها شکل گرفته و عنصر اولیه ماده شیمیایی تولید کننده حس خوب سروتونین در مغز است. این ماده همچنین یک آرامبخش طبیعی بوده که مقصر اصلی تمایل افراد به خواب پس از خوردن بوقلمون است.
این پژوهش در مجله Psychological Science منتشر شده است.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد
محمد نصرتی در گفتوگو با جامجم مطرح کرد؛