به گزارش فارس، حسن قاضی زاده هاشمی شب گذشته در برنامه گفت و گوی ویژه خبری شبکه دو به تشریح گزارش عملکرد صد روزه وزارت بهداشت پرداخت و از اجرای آزمایشی برنامه پزشک خانواده از سال آینده در یک شهر از هر استان خبر داد.
کمبودهای دارویی دو رقمی شد
هاشمی در مورد اقدامات انجام شده در حوزه دارویی نیز گفت: در حدود 3 ماه پیش که کار ما در وزارت بهداشت شروع شده، مساله دارو یکی از مهمترین مشکلات و دغدغه های مردم بود، تعداد اقلام دارویی که کمبود داشت بالغ بر 350 قلم بود که خوشبختانه اکنون توانستیم تعداد داروهای کمیاب را به عدد دو رقمی برسانیم.
وی افزود: در همین مدت با تفاهمی که با بیمهها داشتیم و با حمایت دولت قیمت داروهای بیماران صعب العلاج حدود دو سوم کاهش پیدا کرد.
وی گفت: مساله مهمی در حوزه دارو چالش برانگیز است این است که برخی پزشکان داروهای جدیدی را که در یک مقاله علمی یا سمینار معرفی میشود، نسخه میکنند، اکثر این داروها بسیار گرانقیمت هستند در حالی که مشابه داخلی بسیاری از آنها با یک پنجم قیمت وجود دارد،خواهش من از پزشکان این است که وضعیت کشور را در نظر بگیرند و نسبت به محدودیتهای کشور احساس مسئولیت داشته باشند.
وزیر بهداشت ادامه داد: در مورد داروهای بیماران خاص هم یکی دو قلم دارو داریم که مشابه آنها در کشور تولید میشود اما افرادی از پزشکان و انجمنهای مرتبط با این بیماران اصرار دارند که نوع خارجی آن که گرانقیمت است مورد استفاده بیماران قرار گیرد در حالی که وقتی دارویی مورد تأیید مراجع علمی و مسئول قرار گرفت باید همان ملاک باشد، با وجود این سعی میکنیم در سال آینده با رفع برخی محدودیتها این داروهای خارجی نیز در حدی که لازم است در اختیار این بیماران قرار بگیرد.
هاشمی در بخش دیگری از سخنان خود به کمبود منابع مالی در حوزه سلامت اشاره کرد گفت: کمبود منابع چالش اصلی حوزه سلامت است،البته ضعف مدیریت هم از گذشته وجود داشته و آن هم یکی از مشکلات اصلی است اما اگر بخواهیم تغییری ایجاد کنیم با توجه به اینکه ما برای تغییر آمدهایم، بدون منابع به خصوص منابع پایدار امکانپذیر نیست.
اخذ عوارض از کالاهای ضد سلامت
وی گفت: البته آقای رئیس جمهور و مسئولان ارشد کشور نسبت به حوزه سلامت توجه دارند و امیدواریم در آینده مشکلات اعتباری حوزه سلامت کم شود،یکی از راههای آن استفاده از یارانههای دولتی است و راه حل دیگر آن ایجاد منابع پایدار به صورت عوارض و مالیات بر کالاهایی است که چه به صورت وارداتی و چه تولیدی به سلامت مردم آسیب می رسانند که این راهها در دولت در حال پیگیری است.
دخل و خرج بیمارستانها نمیخواند
وزیر بهداشت ادامه داد: اکنون دخل و خرج بیمارستانهای کشور با هم نمی خواند، به ازای هر تخت بیمارستانی ما روزانه 50هزار تومان هزینه اضافه پرداخت میکنیم که منبع آن دیده نشده است، این را ضرب کنید در 22 میلیون تخت روز هزینه در بیمارستانهای کشور، برای همین است که مردم از خدمات بیمارستانهای دولتی رضایت ندارند و از 420 هزار نفر پرسنل وزارت بهداشت فقط برای 270 هزار نفر ردیف بودجه وجود دارد.
افزایش 66 درصدی اعتبار بیمه های سلامت
وی اضافه کرد: تعرفه های پزشکی در کشور ما غیر واقعی است، سرانه درمان نیز حتی از کشورهای همسایه نیز بسیار کمتر است اما قرار است سرانه درمان از 14 هزار و 300 تومان سال آینده به حدود 19 هزار و 300 تومان افزایش پیدا کند و حدو 66 درصد رشد کند که خبر خوبی است.
وی گفت: قرار بود مطابق قانون برنامه توسعه پنجم سهم مردم از هزینه های سلامت از 54 درصد در ابتدای برنامه به 30 درصد برود اما متأسفانه مسیر بر عکس طی شد و اکنون سهم پرداختی مردم کمتر از 65 درصد نیست، راه حل آن هم افزایش سهم سلامت از درآمد ناخالص ملی و اطلاع تعرفه ها و سرانه درمان است.
وی افزود: بیمارستانهای کشور همین الان 780 میلیارد تومان از بیمه ها طلبکارند با این وضعیت نمی شود انتظار بهبود خدمات را داشت، راه حل آن افزایش منابع بیمه هاست تا بتوانند به صورت مناسب خرید خدمت کنند، باید صنعت بیمه سلامت به صورت واقعی شکل بگیرند و تقویت شود و البته بیمهها نیز در صورتی که قدرتمند باشند میتوانند نظارت دقیقی بر کار بیمارستانها داشته باشند و دیگر هر خدمت بی کیفیتی را از بیمارستانها خرید نکنند.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد