بیماری زوال بلوط نزدیک به 300 هزار هکتار از جنگلهای لرستان و بیش از 15 میلیون اصله درخت بلوط را مبتلا کرده است. در این بیماری درختان بلوط دچار خشکیدگی و مرگ زودهنگام میشوند و پیش از آنکه بلوطهای جوان به خود بیایند، بیماری گریبان آنها را گرفته است.
علامت اصلی بلوطهای خشک شده جدا شدن پوست از شاخهها و تنه اصلی درختان است و بیماری زوال به حدی سریع درختان را خشک میکند که گویا بلوطها سالهاست جان دادهاند.
برای این منظور کمیته ویژهای در استان لرستان تشکیل شده تا به بررسی دلایل زوال درختان بلوط در این استان بپردازد.
هوشنگ بازوند، استاندار لرستان در این باره گفت: این کمیته در ذیل ستاد کشوری که در این زمینه تشکیل شده، روند این بیماری را در جنگلهای بلوط استان بررسی میکنند.
وی با اشاره به ضرورت تسریع در انجام وظایف محول شده به این کمیته، افزود: براساس برنامهریزیهای انجام شده، پیشبینی میشود این کمیته حداکثر ظرف دو ماه آینده دلایل بروز زوال بلوط لرستان را شناسایی و در این زمینه راهکارهای لازم را ارائه کند.
بازوند با اشاره به عمق خسارتهای بیماری زوال بلوط در جنگلهای لرستان، ابراز امیدواری کرد با تدابیر اندیشیده شده و حصول نتایج لازم در کمیته ویژه بتوان از استمرار این روند در حد امکان جلوگیری کرد.
پیشبینی میشود با استمرار این وضع تا پایان امسال میزان خسارات زوال بلوط در جنگلهای لرستان به 300 هزار هکتار برسد. این میزان وسعت درگیر با بیماری به این معنی است که بیماری زوال بلوط نزدیک به 15 میلیون اصله درخت بلوط را درگیر خواهد کرد.
رئیس مرکز تحقیقات منابع طبیعی و کشاورزی استان لرستان همچنین یادآور شده بود که درختان درگیر با این بیماری بلوط هایی با عمر بالای 50 تا 100 سال و عموما درختان بلوط دانه زاد هستند، که استمرار این وضعیت آینده مبهمی برای جنگلهای بلوط رقم خواهد زد.(مهر)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب
با کورش علیانی درباره اجرا و کارشناسیاش در چند برنامه محور مقاومت گفتوگو کردیم