به گزارش جام جم آنلاین، ژنرال ژاک ماسو که به قصاب الجزیره شهرت یافت فرماندهی لشکر دهم چتربازان با 6000 نیرو را داشت.
نظامیان فرانسوی با فراموش کردن شرافت نظامی دست به وحشیانه ترین اقدامات علیه مردم شهر الجزیره زدند ، اعدام و تیرباران خودسرانه افراد مظنون بی آن که اتهامشان ثابت شده باشد ، قتل زندانیان و افرادی که در درگیری با فرانسوی ها مجروح می شدند ، تجاوز به زنان و دختران شهر الجزیره ، شکنجه مردم عادی...
در روز 5 فوریه سال 1956 میلادی ، گی موله نخست وزیر فرانسه شد. او مقام وزارت دادگستری را به فرانسوا میتران سپرد.
در پی بالا گرفتن قیام مردم الجزیره به ویژه در شهر الجزیره دولت فرانسه و فرانسوا میتران وزیر دادگستری (بعدها رئیس جمهور سوسیالیست فرانسه) به ژنرال ماسو اختیارات تام عملیات پلیسی در شهر الجزیره و حومه آن را دادند.
ژنرال ماسو و نیروهایش خودسرانه دست به هر اقدام وحشیانه ای زده و همه قواعد بشری را زیر پا گذاشتند.
ژنرال ژاک پاری ، قهرمان ملی در روز 28 مارس سال 1957 میلادی رسما از فرماندهی ارتش استعفا داد تا شریک این اقدامات جنایتکارانه نباشد.
با این حال ، به رغم سرکوب شدید مردم الجزیره ، حملات علیه نیروهای فرانسوی و عوامل داخلی آنها توسط گروه های مقاومت افزایش یافت و نبرد الجزیره آغاز شد.
ژنرال ماسو قصاب الجزیره برای سرکوب مردم از هیچ اقدام ضدبشری خودداری نکرد.شهر الجزیره به جبهه جنگ تبدیل گردید و نبرد الجزیره آغاز شد.
سرانجام ، فرانسوی های مقیم الجزایر و برخی از افسران عالی رتبه ارتش متوسل به ژنرال شارل دوگل که از قدرت کناره گرفته بود شدند تا به این جنگ خونبار خاتمه دهد.
ژنرال دوگل پس از انتخاب به مقام ریاست جمهوری فرانسه در سال 1958 میلادی مقدمات استقلال الجزایر را فراهم کرد و عاقبت این مستعمره سابق فرانسه با مقاومت تحسین برانگیز مردمش در سال 1962 میلادی به استقلال دست یافت. بهرام افتخاری.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد