سرطان در این 5 استان می تازد

مدیر برنامه ملی سرطان بااشاره به دو برابر شدن آمار سرطان در کشور طی 10 تا 15 سال آینده گفت: بیشترین استان‌هایی که میزان بروز سرطان در آنها بالا بوده آذربایجان‌ شرقی و غربی، اردبیل، تهران و اصفهان بوده است و دو سوم علت بروز این بیماری به سبک زندگی و مصرف دخانیات مربوط می‌شود.
کد خبر: ۶۴۲۳۳۶
سرطان در این 5 استان می تازد

 علی قنبری مطلق در نشست هفته پیشگیری از سرطان در وزارت بهداشت گفت: متوسط آمار بروز سرطان در مردان در هر صد هزار نفر 205 نفر در سال است. این عدد در ایران 132 نفر در هر صد هزار نفر است.

وی افزود: آمار ابتلای زنان به سرطان در دنیا 165 نفر در هر صد هزار نفر است که در ایران 123 نفر در هر صد هزار نفر سالانه سرطان می‌گیرند که اگر برنامه ثبت 100درصدی سرطان را در کشور داشته باشیم این عدد شاید کمی بیشتر شود.

مدیر برنامه ملی سرطان گفت: متوسط بروز سرطان در ایران کمتر از آمار جهانی است اما سیر افزایش سرطان در ایران به دلیل تغییر زندگی و عوامل محیطی رو به افزایش است.

مطلق ادامه داد: کاهش تحرک، افزایش وزن، تغذیه نامناسب و زندگی شهرنشینی از عوامل افزایش سرطان در کشور است به طوری که تعداد سیگاری‌ها، وضعیت تحرک، تعداد افراد چاق و بروز بیماری‌هایی مثل فشار خون در شأن کشور ما نیست.

وی گفت: در کشورهای توسعه یافته یک سوم سرطان‌های به دلیل شیوه زندگی و یک سوم به دلیل مصرف سیگار است اما در کشورهای در حال توسعه متفاوت بوده و عوامل عفونی بیشتر تأثیرگذار است. یک چهارم دلایل سرطان را تشکیل می‌دهد. دو سوم به عواملی برمی‌گردد که افراد می‌توانند در پیشگیری از آن نقش داشته باشند و یک سوم به عوامل حاکمیتی مربوط است که آن را در مسئله آلودگی هوا می‌بینیم.

وی در مورد راه‌های تشخیصی، درمانی و حمایتی اظهار کرد: بخشی از این موضوع به حاکمیت برمی‌گردد که باید دارو در اختیار بگذارند و از طرفی رسانه‌ها در تابوشکنی نقش دارند و می‌توانند در افزایش آگاهی عمومی مردم ایفای نقش کنند.

مدیر برنامه ملی سرطان تصریح کرد: سالانه در ایران دو هزار میلیارد تومان هزینه سرطان می‌شود اما هزینه‌های غیرمستقیمی که وارد می‌شود 3 برابر آن است. همچنین باید روی بحث‌های اجتماعی و روانی هم تأکید کنیم تا کیفیت زندگی و طول عمر بالاتری را برای این بیماران فراهم کنیم.

مطلق گفت: برنامه مراقبتی و حمایت تسکینی از بیماران سرطان در وزارت بهداشت تدوین شده و در مراحل اجرایی شدن است.

وی همچنین در مورد اینکه کدام یک از عوامل خطرزا در ایران باعث ابتلا به سرطان می‌شود، تصریح کرد: اگر به سیستم و شیوه زندگی غربی نزدیک شویم یعنی زندگی صنعتی ما گسترش یابد و نقش سیگار را هم در نظر بگیریم به این نتیجه می رسیم که 60 تا 70 درصد عوامل سرطان در کشورهای در حال توسعه شیوه زندگی و سیگار است. (فارس)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها