میزان بتاکاروتن (پیشساز ویتامین A) در هویج بیش از سایر سبزیجات است و میتواند به تقویت بینایی کمک کند، اما به دلیل آن که این گفته حکمای طب سنتی است و هنوز در طب جدید در این مورد تحقیقات کاملی صورت نگرفته، متخصصان طب جدید خوردن آب یا خود هویج را برای چشم نه تائید میکنند و نه رد. پس فعلا باید منتظر بمانید تا طب جدیدیها نظر دهند!
هویج پخته بهتر است یا خام؟
هویج همچون گوجهفرنگی اگر پخته شود میزان جذب بتاکاروتن و سایر آنتیاکسیدانها (ترکیبات ضدسرطان) و ریزمغذیهای آن افزایش مییابد و اگر این سبزی را همراه اندکی روغن بخارپز یا آبپز کنید میزان جذب بیشتر هم خواهد شد و مصرف آن باعث تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از بروز حساسیتهای فصلی میشود و میتواند از افزایش کلسترول خون بکاهد. نوشیدن یک لیوان آب هویج همراه آب پرتقال یا کیوی میتواند تا حدود زیادی نیاز بدن به دریافت ویتامین C را تامین کند و مصرف هویج با ماست، شیر یا بستنی میتواند کلسیم قابل توجهی را به بدن برساند.
اینکه میگویند هویج پخته برای دیابتیها مضر است، صحت دارد؟
هویج حاوی مقداری قند است؛ 3.5 درصد ساکاروز (شکر) و 1.5 درصد نشاسته، در نتیجه قند آن با سایر سبزیها متفاوت است و در اثر حرارت، میزان قند آن افزایش یافته و در نتیجه افراد مبتلا به دیابت، باید هویج بخصوص پخته آن را در حد متعادل و با توصیه متخصص مصرف کنند.
همچنین افراد تپل بدانند هر 100 گرم هویج 40 کالری انرژی دارد و نباید به بهانه تیزبین و تیزهوش شدن آب هویج را روزانه مصرف کنند.
آیا زردی پوست ناشی از مصرف آب هویج، نشاندهنده تنبلی کبد و ابتلا به زردی یرقان است؟
با مصرف بیش از حد هویج به دلیل وجود رنگدانه بتاکاروتن ممکن است پوست به رنگ نارنجی و زرد متمایل شود که با قطع مصرف، رنگ به حالت عادی باز میگردد البته خانمهای باردار در مصرف آب هویج افراط نکنند، زیرا دریافت زیاد ویتامین A احتمال بروز ناهنجاریهای جنینی را افزایش داده و باعث مسمومیت کبدی میشود. کسانی هم که مبتلا به بیماریهای کلیوی هستند، بدانند هویج پتاسیم زیادی دارد و زیاده از حد آن برای کلیههایشان ضرر دارد.
زردک با هویج چه فرقی دارد و اینکه میگویند زردک موجب افزایش توان جنسی میشود صحت دارد؟
زردک نوعی هویج رنگ پریده است که در فصل زمستان برداشت میشود. خواصی مشابه هویج معمولی دارد با این تفاوت که میزان قند آن زیادتر و آهن آن حدود سه برابر بیشتر از هویج معمولی است. به دلیل داشتن کلسیم و فسفر، رنده و پخته آن برای کودکان مفید است و پتاسیم آن از میزان بالای سدیم میکاهد و در مردان توان مقاربت و نعوظ را بالا میبرد و زیادکننده نطفه است.
فاخره بهبهانی - گروه سلامت
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد