خوب است بدانید بیشتر مردمان کشورهای پاکستان، افغانستان، عربستان، لبنان، هندوستان و حتی مردمان باصفای استانهای جنوبی کشورمان هنگام طبخ یک غذای ساده ممکن است از شش تا هفت نوع ادویه با عطر و بوی متفاوت استفاده کنند.
این ادویهها میتواند رازیانه، تخم گشنیز، زیرهسبز، فلفل قرمز، هل، زنجبیل و از همه مهمتر پودر کاری باشد که میتواند عطر و طعم غذا را به کل تغییر دهد.
کاری، یک ادویه کامل
کاری یک ادویه ساده نیست و ترکیبات آن در کشورها و ملل مختلف متفاوت است و اغلب از مخلوط پودر بیش از 20 نوع گیاه معطر همچون زیره، هل، خردل، فلفل سیاه، رازیانه و... به دست میآید و جزء اصلی آن فلفل و زردچوبه است که ذائقه بیشتر مردمان آسیایی آن را می پسندد.
مزه غالب این ادویه تند و دلچسب، بوی آن معطر و رنگ زرد فوقالعادهای دارد. خاصیت کاری به دلیل تعدد گیاهان مفید به کار رفته در آن در مقایسه با دیگر ادویهجات بیشتر بوده و بهترین ادویه برای رفع بوی ناخوشایند انواع گوشت سفید و قرمز است.
کاری، یک ضدمیکروب و آنتیاکسیدان قوی است و از رشد سلولهای سرطانی جلوگیری میکند و با کاهش التهاب مفاصل از تورم و درد ناشی از آن میکاهد.
در تحقیقی مشخص شده مردان سالمندی که پودر کاری را در برنامه غذایی روزانه خود گنجاندهاند، نسبت به سایرین در آزمون حافظه موفقتر عمل کردهاند.
گروهی از متخصصان تغذیه میگویند چون میزان فلفل قرمز به کاررفته در کاری بیشتر است، میتواند با افزایش دمای بدن موجب سوختوساز و تعرق زیادتر شده و به سوختن بیشتر کالری کمک کند.
در نتیجه کسانی که قصد لاغر شدن دارند، میتوانند این ادویه را وارد رژیم غذایی روزانه خود کنند. همچنین آزمایشها نشان داده است افزودن ادویه کاری به غذاهای پرچرب با کاهش تریگلیسیرید، ریسک ابتلا به بیماریهای شدید قلبی را کاهش می دهد. از جمله خواص دیگر کاری تقویت معده و محافظت از کبد است و میتواند تا حدود زیادی جلوینفخ را بگیرد.
بر اساس مطالعهای که روی غذاهای غربی و شرقی انجام شده، پژوهشگران به این نتیجه رسیدهاند غذاهای شرقی، پرادویهترین غذاها بوده و آمار سرطان و بیماریهای کبدی در مصرفکنندگان این غذاها کمتر است و در نتیجه متخصصان، مصرف ادویهجات بویژه کاری را به تمام خانوادهها توصیه میکنند البته مصرف زیاد ادویهجات به دلیل طبع گرم میتواند آن را برعکس به ترکیبی سمی و ناتوانکننده کبد تبدیل کند.
فاخره بهبهانی - جامجم
موضوعات پیشنهادی را که دوست دارید درباره آن، بیشتر بدانید به شماره 300011215 پیامک کنید.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
ابراهیم قاسمپور در گفتوگو با جامجم مطرح کرد؛
ضرورت اصلاح سهمیههای کنکور در گفتوگوی «جامجم»با دبیر کمیسیون آموزش دیدبان شفافیت و عدالت