مصرف تفریحی «شیشه» اعتیادآور است؟!

«شیشه» یکی از مواد تخدیری است که این روزها درباره‌اش زیاد صحبت می‌شود؛ ماده‌ای محرک از خانواده آمفتامین‌ها که ظاهراً مدتی است مصرف آن بین برخی جوانان فزونی گرفته و در کلام و نظر و میان اخبار شنیده یا مشاهده می‌شود.
کد خبر: ۶۴۷۳۵۸

جام جم سرا: ناآگاهی از پدیده اعتیاد و ماهیت دقیق این بیماری باعث باورهای اشتباه می‌شود. این باور که مصرف تفریحی مواد اعتیادآور نیست، یکی از آنهاست. بسیاری از افرادی که دچار اعتیاد شده‌اند، با همین فکر شروع کرده‌اند که مصرف‌گاه و بیگاه و تفریحی مواد، اعتیادآور نیست.
همه افراد در اولین مصرف گمان می‌کنند که این آخرین مصرف آن‌ها خواهد بود، اما پژوهش‌های مختلف نشان داده که مصرف شیشه باعث تحریک قسمت لذت در مغز می‌شود و چنان اثری از خود به جا می‌گذارد که فرد را به ادامه مصرف وادار می‌کند. بنابراین مصرف کنندگان تفننی مواد فقط یک قدم تا اعتیاد فاصله دارند.
بعضی از مردم اعتقاد دارند که در دوره جوانی فرد مجاز است رفتارهای مختلفی را تجربه کند، از جمله مصرف مواد را. این عده ممکن است به مصرف تفریحی و‌گاه و بیگاه مواد بپردازند اما حقیقت این است که این افراد دید بسیار ساده انگارانه‌ای نسبت به مواد دارند و این نگاه مانع توجه به حقایق خطرناک مربوط به مصرف مواد می‌شود.
رانندگی بی‌دقت و پرسرعت پس از مصرف شیشه یکی از رفتارهای خطرناک است که احتمال تصادفات سنگین را افزایش می‌دهد.
از دیگر پیامدهای مصرف شیشه، رفتارهای جنسی پرخطر است که احتمال ابتلا به ایدز را افزایش می‌دهد. پس می‌توان گفت هر چیزی ارزش یک بار تجربه کردن را ندارد.
بر اثر تصور غلطی که وجود دارد خیلی افراد بر این باورند که شیشه یک ماده صرفا شادی آور است، بدون آنکه اعتیاد ایجاد کند.
برخی جوانان برای به دست آوردن شادی و هیجان در مهمانی‌ها و جمع‌های دوستانه و کسب هیجان به مصرف شیشه اقدام می‌کنند با این تصور که مصرف تفننی عیبی ندارد و عوارضی ایجاد نمی‌کند؛ اما این خیالی است کاملا باطل.
مصرف شیشه ممکن است باعث شادی و هیجان کاذب شود، اما این شادی زودگذر است و ادامه مصرف شیشه، توهم، بی‌خوابی یا اختلال شدید در خواب و بی‌اشتهایی شدید برای ساعت‌ها و حتی روز‌ها ایجاد می‌کند.
حالا سوال این است که آیا غیر از شیشه تفریح سالمی وجود ندارد؟ و شادی بسیار اندک و گذرایی که پس از مصرف شیشه به فرد دست می‌دهد ارزش توهم و عوارض بعدی را دارد؟
توجه به این نکته ضروری است که هیچ کس به طور ناگهانی معتاد نمی‌شود، بلکه ابتدا در مهمانی‌ها و جمع‌های دوستانه به اصرار دیگران و با مصرف گهگاه از سر کنجکاوی یا برای تفریح یا لذت جنسی بیشتر یا برای خلاصی از اصرارهای همسالان یا برای آنکه خود را نزد همسالان جنس مخالف، بزرگ و باتجربه نشان دهند، شروع می‌شود و کم کم به طور خزنده و بی‌آنکه فرد خبردار شود، فاصله مصرف‌هایش کمتر می‌شود و از مصرف کننده تفریحی به مصرف کننده دائم یعنی معتاد تبدیل می‌شود.|جام جم سرا|مریم خباز

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها