پوتین در واکنش به تحریم اجلاس جی ‌8: نیازی نیست سران غرب بیایند

تهدیدهای تکراری آمریکا علیه ایران و روسیه

در آستانه دور تازه‌ای از مذاکرات هسته‌ای ایران و 1+5 و درحالی که رئیس‌جمهور کشورمان دیروز در اجلاس خبرگان رهبری، بر ضرورت حسن‌نیت طرفین برای رسیدن به راه‌حل نهایی تاکید کرد، صدای متفاوتی از واشنگتن به گوش می‌رسد که حکایت از تکرار اتهامات علیه تهران دارد.
کد خبر: ۶۵۲۳۴۳

صدای مخالفان توافق ژنو در آمریکا که همزمان با برگزاری جلسات لابی تندروی صهیونیستی ـ آیپک ـ بلندتر شده، حکایت از تلاش‌های تازه برای به نتیجه نرسیدن گفت‌وگوهای هسته‌ای دارد. بر همین اساس، باراک اوباما در تازه ترین اظهارات خود از پابرجا ماندن 95درصد تحریم‌ها علیه ایران گفت و البته با واکنش معاون ستاد کل نیروهای مسلح کشورمان مواجه شد که تاکید کرد: «اظهارات اوباما طنز سال است». افخم سخنگوی دستگاه دیپلماسی نیز هشدار داد: «این‌گونه سخنان دوپهلو فقط باعث استمرار فضای بی‌اعتمادی است و به مذاکرات جدی و سازنده لطمه می‌زند.»

با این حال روشن است که خط جدید تندروهای واشنگتن برای حمله به تهران ناشی از فشارهای تل‌آویو است، چراکه نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی دیروز در نشست سالانه کمیته روابط عمومی اسرائیل و آمریکا (آیپک) باپرداختن به مسائل مختلف از جمله جنگ سوریه، برنامه هسته‌ای ایران، اقدامات حزب‌الله در منطقه، مذاکرات صلح خاورمیانه و موارد دیگر تمام تلاش خود را به کار گرفت تا نشان دهد ایران بزرگترین تهدید برای اسرائیل و جهان است و تمام مشکلات از ایران ناشی می‌شود.

به گزارش ایسنا، وی در ابتدا به جنگ در سوریه پرداخت و به نوعی ایران را مهم‌ترین مشکل در این جنگ معرفی کرد و مدعی شد: در سوریه مردم با سلاح‌های ایرانی کشته و زخمی می‌شوند. نتانیاهو سپس به مساله برنامه هسته‌ای ایران پرداخت و مدعی شد: ایران به دنبال برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز نیست بلکه برنامه‌های نظامی را دنبال می‌کند. اگر قصد تهران دستیابی به سلاح هسته‌ای نیست رآکتور آب سنگین یا غنی‌سازی اورانیوم به چه کار ایران می‌آید. ایران به دنبال موشک‌های قاره پیماست که نشان می‌دهد بمب هسته‌ای نیز در دستور کار آنها قرار دارد.

نخست وزیر رژیم صهیونیستی ایران و حزب الله لبنان را حامیان تروریسم خواند و مدعی شد: آنها عهد کرده‌اند تا اسرائیل را از بین ببرند و تاکید دارند که در این راه از مرگ نمی‌ترسند اما باید بدانند که اسرائیل نیز به خاطر علاقه به زنده‌ ماندن تمام توانش را برای حمایت از خود به کار می‌گیرد.

اما این فقط نتانیاهو نبود که در نشست آیپک به انتقاد از سیاست‌های تهران پرداخت، چراکه سناتور دموکرات آمریکایی هم که در تصویب طرح جنجالی تشدید تحریم‌ها شکست خورده، در جمع اعضای لابی صهیونیستی آیپک از توافق موقت ایران و 1+5 انتقاد کرد و گفت: نمی‌توان تحریم‌های برداشته شده را بار دیگر به سادگی برقرار کرد. به گزارش فارس، رابرت منندز گفت: بر اساس توافق موقت و آنچه که در این مدت در جلسات استماع و همچنین از جانب ایرانی‌ها شنیده، «بسیار نگران» است.

همچنین جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا هم در جمع اعضای آیپک تاکید کرد: امنیت رژیم صهیونیستی اولویت نخست واشنگتن به شمار می‌رود. او گفت: آمریکا، ایران مجهز به سلاح هسته‌ای را تحمل نمی‌کند و رویکرد آمریکا در نزدیک شدن به ایران بر پایه اعتماد نیست. من فقط 10 کلمه برای حاضرین دارم و آن این‌که ما به ایران اجازه نمی‌دهیم به سلاح اتمی دست پیدا کند. او همچنین ادعاهای قبلی دولتمردان آمریکایی را تکرار کرد و بیان کرد: «روند دیپلماسی همیشگی نیست و تمام گزینه‌ها همچنان بر روی میز قرار دارد.»

به نظر می‌رسد که افزایش فشارها علیه مذاکرات هسته‌ای تنها دو هفته مانده تا آغاز دور تازه مذاکرات، ریشه در ابراز خوش‌بینی دیپلمات‌ها برای حل و فصل پرونده هسته‌ای کشورمان در شش ماهه نخست اجرای توافق ژنو دارد. با این حال از آنجا که در گفت‌وگوهای وین ایران و 1+5 توافق کردند از بیان اظهارات متقابل علیه یکدیگر پرهیز کنند، باید دید که آیا سخن‌پراکنی‌های اخیر می‌تواند به روند مذاکرات هسته‌ای ضربه بزند، یا نه.

بخش دیگری از این گزارش را در صفحه 19 بخوانید.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها