علیرضا دایمی در گفتوگو با فارس، در پاسخ به این پرسش که با افزایش 20 درصدی آب و 24 درصدی قیمت برق چه میزان روی قبوض مشترکان اضافه میشود، افزود: افزایش قیمت آب و برق پلکانی است و افزایش مصرف نیز طبعاً شامل آن افزایش پلکانی میشود.
وی تصریح کرد: مشترکانی که در طبقات بالای مصرف قرار میگیرند، شامل فرمول افزایش پلکانی قیمتها میشوند، مثلا اگر مصرف برق مشترکان تا 300 کیلووات ساعت برق باشد، قبوض آنها ماهانه هزار تا 5000 تومان افزایش مییابد.
به گفته وی، شاید حدود 50 تا 60 درصد مشترکان آب و برق در این طبقه قرار بگیرند یعنی در مصرف کمتر از الگوی مصرف قرار بگیرند و قبوض آنها هزار تا 5000 تومان افزایش یابد.
دایمی ادامه داد: مشترکانی هم داریم که حدود 3 درصد میشوند و ماهانه حدود 600 کیلووات ساعت برق مصرف میکنند یعنی این مشترکان شامل این افزایش هزار تا 5000 تومانی نمیشوند و طبعاً میزان قبوض آنها بسیار بیشتر از این اعداد خواهد بود.
معاون برنامهریزی و امور اقتصادی وزیر نیرو گفت: در هیچ کجای دنیا یک مشترک ماهانه 600 کیلووات برق مصرف نمیکند به طوری که در کشورهای ترکیه، عراق و افغانستان قیمت واقعی برق از مشترک دریافت میشود و برای هر کیلووات ساعت برق از مشترک 10 تا 20 سنت یورو دریافت میشود یعنی حدود 500 تومان در حالی که در ایران این عدد 53 تومان است.
وی در خصوص الگوی مصرف برای یک خانوار چهار نفره در بخش آب نیز افزود: الگوی مصرف برای یک خانوار چهار نفره در بخش آب ماهانه حدود 18 مترمکعب است که با این حساب هر نفر شبانهروز میتواند 150 لیترآب استفاده کند اما بعضا این عدد در شبانهروز از 150 لیتر به 400 لیتر افزایش مییابد بنابراین ما باید این مابهالتفاوت (از 150 تا 400 لیتر) را با قیمت تمام شده از مشترک دریافت کنیم.
وی خاطرنشان کرد: پس با مصوبه جدید هر مشترکی که تا 150 لیتر استفاده میکند، مترمکعبی ماهانه 3600 تومان از او دریافت میشود از این رو این مبلغ برای مشترکانی است که الگوی مصرف را رعایت میکنند.
دایمی ادامه داد: حال اگر مشترکی به جای 150 لیتر که الگوی مصرف است 300 لیتر مصرف کرد، این 150 لیتر اضافی را پلکانی محاسبه خواهیم کرد و جزو مصرفکنندگان پرمصرف قرار میگیرد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد