سالمندان سفر را دوست دارند

بابا‌رحمان دستی به موهای خاکستری‌اش می‌کشد و نگاهی به سمیه و سعیده و زهرا می‌اندازد و به عید فکر می‌کند. به عید و کمی قبل از عید و کمی بعد از عید.
کد خبر: ۶۵۶۸۶۸
سالمندان سفر را دوست دارند

زمستان که بود یکی از فرزندانش خواست با هم به سفر مناطق گرمسیری بروند.

اما او و همسرش که خیلی دلشان می‌خواست سفر کنند، گفته بودند: «نمی آییم، بچه‌ها را چه کسی نگه دارد؟​»

همین بهانه برای تمام پیشنهادهای سفر در طول سال تکرار شده بود و فقط مانده بود ایام عید.

اما دیشب که همه دور هم جمع بودند بچه‌ها آه و ناله سر داده بودند که اگر همه برویم سفر، حتما دزد می‌آید و خانه زندگی‌مان را می‌برد.

این فکر آنقدر در ذهن همه تکرار شد که می‌گفتند پس بیایید امسال هیچ جا نرویم، هرچند دلمان می‌پوسد.

و بالاخره مثل همیشه دل بابا به رحم آمده بود که شما بروید سفر من حواسم به خانه‌ها هست.

اما ​ می‌خواست بگوید که هفته اول شما بروید و هفته دوم ما که هنوز حرف از دهانش در نیامده، همه گفتند چه خوب! پس بچه‌ها 15 روز خوش می‌گذرانند و همه این تعطیلات را مدیون شما هستیم. عوضش اردیبهشت که هوا بهتر است و جاده‌ها خلوت‌تر، با هم می‌رویم سفر.

این را گفته بودند و بابا فکر کرده بود که اردیبهشت هم نمی‌شود از خانه‌تکان خورد.

مشکل خانه‌های خالی

عید که می‌شود همه خانه‌های خود را خالی می‌گذارند و حداکثر کاری که می‌کنند این است که یک لامپ را همیشه در خانه روشن می‌گذارند. همین کار توجه دزدها را به خانه جلب می‌کند، زیرا متوجه می‌شوند حتی روز هم لامپ روشن است.

از آن گذشته حضور یک یا دو نفر سالمند در خانه می‌تواند حتی برای آنها هم خطر آفرین باشد. زیرا اگر دزدی کشیک بکشد متوجه سن و سال ساکنان خانه می‌شود و ممکن است به طمع بیفتد که از ضعف آنها استفاده و سرقت کند.

بنابراین اگر از خانه‌های خالی خود می‌ترسید بهترین کار این است که با مشورت با همسایه‌ها فرد مطمئنی را پیدا کنید و در هر کوچه که خانه‌های قدیمی دارد هر یک برای دو هفته تعطیلات مبلغی کنار بگذارید و بخواهید که این شخص د​ر محله کشیک بدهد.

اگر در آپارتمان زندگی می‌کنید و سرایدار ندارید برای این مدت کسی را مسئول این کار کنید و مزد او را با همسایه‌های ​ساختمان تقسیم کنید.

اینگونه می‌توانید والدین خود را از «خانه بپا» شدن معاف کرده و آنها را با خود به سفر ببرید. ضمن این‌که اجازه می‌دهید آنان نیز از سفری ایمن لذت ببرند.

اگر امکان این را ندارید که مبلغی را برای نگهبانی بپردازید؛ نوبت رفتن به تعطیلات را با هم تقسیم کنید و هریک از خانواده‌ها چند روز از تعطیلات را مراقب خانه همسایه‌های دیگر باشد تا همه بتوانند روزهایی را به سفر و گشت و گذار عید بروند.

چگونه سفرکردن

بسیار خوب! حالا که شر «خانه بپا» شدن را از سر خود کم کرده‌اید وقت آن رسیده است که پا به سفر شوید.

اما این‌که کجا، کی و چگونه و با چه کسی بروید خود داستان دیگری است.

کجا: هر جایی برای شما که پا به سن گذاشته‌اید مناسب است. بهتر است جایی را انتخاب کنید که کمترین ناراحتی را برایتان به همراه داشته باشد. زیاد گرم یا زیاد سرد نباشد و مسیرش طولانی وخسته کننده نباشد. اگر مسیر طولانی بود امکان قدم زدن و نرمش در بین راه را برای خود فراهم کنید.

به جایی سفر کنید که هزینه‌اش متناسب با درآمدتان باشد و قبل از سفر کردن حتما فاصله‌ها، مناظر طبیعی و دستیابی به آنها و میزان سختی سفر را کاملا بسنجید.

با چه کسی: اگر قصد کرده‌اید که در کاروان خانواده همراه با جوان‌ترها عازم سفر شوید و در گروه چند نفر نوجوان هم دارید باید از الان یا با مسن‌ترهای گروه تیم تشکیل دهید یا اگر از آن دست خانواده‌ها هستید که گوش به فرمان جوان‌ترها هستند، عطای سفر را به لقایش ببخشید و برای خود برنامه دیگری بچینید. آنها ممکن است بخواهند بیرون از هتل یا مهمانسرا در چادر و روی زمین بخوابند، املت بخورند و وقتی که برایشان مناسب به نظر می‌رسد تا صبح بیدار بمانند و همه اینها می‌تواند برای شما عذاب‌آور باشد.

اگر امکان داشته باشد شما هم با مسن‌تر‌های گروه تیم تشکیل دهید می‌توانید در حالی که دسته‌ای از جوانان از کوه بالا می‌روند شما ​ همراه همسن‌های خود در کوهپایه قدم بزنید و به یاد روزهای جوانی ترانه‌ای زمزمه کنید و در هوای آزاد نفسی تازه کنید.

چگونه: اگر می‌خواهید در سفر کمتر اذیت شوید، بهتر است لباس مناسب، بادگیر، بسته داروهای معمول و داروهای ضروری، کفش مناسب پیاده روی و وسایل شخصی خود را به همراه داشته باشید.

بهترین شیوه سفر را انتخاب کنید. این شیوه ممکن است با وسیله شخصی و راننده کمکی، با هواپیما یا با قطار باشد و در ضمن انتخاب یک تور مناسب نیز می‌تواند امکانات خوبی به شما بدهد. قبل از سفر همه این امکانات را با توجه به وضع اقتصادی و شرایط جسمی خود بررسی کنید.

خوش بگذرانید

خوش‌گذراندن یکی از بهترین روش‌های ایام عید است. دائم به این فکر نکنید که دیگران چه می‌خواهند، چه می‌کنند یا چه تصمیمی دارند. شما دوست دارید چه کنید؟ برنامه خاص خودتان را داشته باشید. یک بار هم بگذارید دیگران برنامه خود را طبق برنامه شما تنظیم کنند.

حتما لازم نیست از شهرخارج شوید یا یک سفر دور بروید. از قبل برنامه خود را مشخص کنید، جا رزرو کنید یا با دوستانتان قرار بگذارید، آنگاه به سمت مقصد خود حرکت کنید واز قبل​ به بچه‌ها خبر بدهید که از این تاریخ نیستید.

دوستان جدید پیدا کنید. هر رابطه جدید می‌تواند شما را چند سال جوان‌تر و سر زنده‌تر کند.

جاهای تازه را ببینید، حتی اگر در شهر خودتان باشد. اگر نمی‌توانید از شهر دور شوید و به هر دلیلی قصد ماندن دارید، فهرستی از موزه‌ها و آثار باستانی و دیدنی‌های شهر خود و مناطق اطراف مناسب سفر یک‌روزه تهیه کنید و در ایام عید این مناطق را هدف گردشگری خود قرار دهید.

غذای سالم بخورید و خودرا خسته نکنید و به‌اندازه کافی نیز بخوابید. حتی اگر تمام زندگی‌تان را وقف بچه‌ها و نوه‌ها کرده‌اید، این ایام عید برای خودتان باشید و هر کاری دوست دارید انجام دهید تا کمی روحیه‌تان تازه شود.

سبک بروید و سبک بیایید

وقتی مامان بزرگ و بابا بزرگ می‌خواهند به سفر بروند خرجشان خیلی زیاد‌تر از من و توست.

حمیده خانم بانویی هفتاد ساله است. او می‌گوید: خیلی وقت‌ها از ترس خرج زیاد اصلا سفر نمی‌رویم. برای این‌که در خانواده‌مان نزدیک به 50 نفر هستند که باید برایشان سوغات بیاوریم و اگر نیاوریم ناراحت می‌شوند. شاید خودمان این‌طور عادتشان داده‌ایم، اما همین کار باعث شده که خیلی کمتر سفر برویم.

او می‌گوید: وقتی برای هر نفر ده هزار تومان سوغات هم بیاوریم می‌توانید حساب کنید که چه هزینه هنگفتی روی دستمان می‌ماند.

ما به سالمندان عزیز که اقتصاد شکننده‌ای دارند و حمل این همه کادو برایشان مشکل است توصیه می‌کنیم از هر شهری شیرینی خاص آن شهر را به‌اندازه دو سه کیلو خرید کنند و وقتی کسی برای دیدنشان آمد همان را تعارف کنند. این کار هم خرجتان را کم می‌کند هم سبب می‌شود سبک سفر کنید./ ضمیمه چاردیواری

زهره زیارتی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
سهم پزشکان سهمیه‌ای

ضرورت اصلاح سهمیه‌های کنکور در گفت‌وگوی «جام‌جم»‌با دبیر کمیسیون آموزش دیدبان شفافیت و عدالت

سهم پزشکان سهمیه‌ای

نیازمندی ها