آنزیم موجود در بزاق دهان سبب تجزیه مواد غذایی نشاسته دار مانند چیپس، نان و برنج می شود.
یک بررسی نشان می دهد که ژن «AMy1» سبب تولید آنزیم ها در بزاق می شود. این آنزیم ها با متلاشی کردن ترکیبات کربوهیدرات در بدن، سبب لاغر ماندن فرد می شود.
نتایج این مطالعه نشان داد ، وجود نسخه های بیشتری از این ژن در برخی افراد-که بعدها به نام « ATKINS» نامیده شد- احتمال لاغر ماندن آنها را بیشتر می کند.
این مطالعه نشان می دهد که کسانی که نسخه های بیشتری از این ژن را دارند به دلیل ترشح بیشتر آنزیم، توانایی بیشتری در حفظ لاغری دارند.
اگرچه به طور معمول گفته می شود که افراد از هر ژن یک جفت دارند اما این مطالعات نشان می دهد که برخی از افراد می توانند نسخه های بیشتری از یک ژن حتی تا 20 نسخه ژن مشابه داشته باشند.البته هنوز علت این امر هنوز مشخص نشده است.
محققان کالج سلطنتی لندن می گویند این یافته های پژوهشی برای دانش تغذیه و توصیه های عمومی مرتبط با تغذیه بسیار حایز اهمیت است.
دکتر تیم اسپکتور مجری این طرح تحقیقاتی می گوید گام بعدی این است که دقیقا مشخص کنیم نقش اصلی آنزیم ترشح شده در حفظ لاغری و استفاده از نتایج آن برای درمان چاقی و یا اضافه وزن چیست؟
به گفته وی، در آینده نزدیک میزان توانمندی افراد از نظر ژنتیکی برای مقابله با بیماری چاقی با دادن یک آزمایش خون و یا آزمایش ساده بزاق دهان مورد بررسی قرار می گیرد.
براساس برخی گزارش ها در ایران بیش از 25 میلیون نفر دارای اضافه وزن و چاقی هستند.
طبق آمار سازمان ملل از سال 1980 میلادی به بعد نرخ چاقی در سراسر دنیا دو برابر افزایش یافته و چاقی و اضافه وزن به پنجمین عامل اصلی مرگ و میر در جهان تبدیل شده است.
طبق آمار این سازمان، در جهان سالانه حدود 2.8 میلیون نفر فرد بالغ مبتلا به چاقی و بیماری های مزمن ناشی از آن، جان خود را از دست می دهند.
در طب سنتی ایران توصیه های فراوانی برای جویدن زیاد و آرام هر لقمه غذا وجود دارد.(ایرنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
بازهم تكرار می كنم مطالب شما كاملا برای اینجانب محترم و دارای دلایل علمی است. با تشكر از سایت خوب و مفیدتون لطفا بازهم درباره ی مطالب دیگر زیست بگذارید.