به گزارش گروه پایگاه خبری پانوراما الشرق الاوسط، سوریها بشار اسد را مرد قدرتمند سوریه میدانند که توانست در برابر موج حملات و بحرانها قد علم کرده و وحدت کشور را حفظ کند از همین رو اگر از احتمال فراوان پیروزی او در انتخابات سخن بگوییم، به خطا نرفته ایم.
شکی نیست که براساس قوانین و عرف بین المللی، انتخابات در هرکشوری موضوعی کاملا داخلی و مربوط به حاکمیت آن است هر چند در برخی کشورها در این مورد، استثنا هم دیده میشود؛ به این معنی که روند انتخابات با دخالتهای خارجی و توافقهای منطقهای و بینالمللی همراه میشود یا مسائل متفاوتی در آن رخ می دهد.
به عبارت بهتر اکنون سوریه مثال روشنی از این موارد نامأنوس است به این معنی که برخی کشورهایی که اصل انتخابات در آن جای تردید دارد، اکنون در تلاش هستند به سوریه درس آزادی ودمکراسی بدهند و یا به آن یاد دهند که بهترین راه برای برگزاری انتخابات و نیز راهکارهای آن چیست.
به هر حال ، مجلس سوریه فارغ از کسانی که در طول تاریخ و در نقاط مختلف جهان جولان دادهاند، زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری را اعلام کرده و از آغاز ثبت نام نامزدها خبر داده است و در پی آن نیز کسانی که مایل هستند در انتخابات نامزد شوند، نام خود را ثبت کردند.
اما پیش از اینکه مجلس سوریه از آغاز ثبت نام نامزدها خبر دهد، برخی شمشیر را از رو بسته و مشروعیت و سلامت این انتخابات را زیر سوال بردند اما باید توجه داشت که تردید در مشروعیت انتخابات، دیگر جایی برای بررسی سلامت آن باقی نمیگذارد، بلکه باید نخست انتخابات را به مشروعیت شناخت تا پس از آن بتوان سلامت برگزاری آن را تایید یا رد کرد.
اما کسانی که واجد شرایط نامزدی در انتخابات نیستند و به عبارت بهتر کسانی که خود را مخالفان مستقر در خارج از سوریه مینامند، باید اندکی کنار رفته و تا زمان اعلام نتایج نهایی انتخابات سکوت کنند زیرا فریاد کشیدن نتیجهای برای آنان نخواهد داشت و در نهایت تغییری در حقایق موجود ایجاد نکرده و حتی از تاثیرگذاری در روند انتخابات نیز ناتوان خواهند ماند.
در این میان، برخی از مخالفان خارجی با نوعی خوشبینی معتقدند با ادامه اقداماتی که از سه سال پیش آغاز کردهاند، میتوانند وجهه این انتخابات را خدشهدار سازند.
در مقابل اگر به تکاپو و دست وپازدن این گروه توجه کنیم بسیار به خطا رفته و دیگر تفاوتی بین ما و آنان تفاوتی باقی نخواهد ماند و این رسوایی بزرگی است که ما را در برابر آیندگان نیز شرمگین خواهد کرد.
اما یک گروه نیز اعلام نامزدی برای انتخابات و تصور اینکه کسی به جز بشار اسد رئیس جمهور خواهد شد، به تمسخر گرفتهاند، این افراد نیز با گروه قبلی تفاوتی ندارند به جز اینکه یک گروه انتخابات و سلامت آن را زیر سوال بردهاند و گروهی دیگر اصل آن را به تمسخر گرفتهاند.
به هر حال ما به عنوان مدافع مشروعیت انتخابات و سلامت آن، نباید فراموش کنیم که پیشبینی در مورد کسی که در انتخابات پیروزی را از آن خود خواهد کرد، ایرادی به اصل انتخابات وارد نمیکند زیرا در هر انتخاباتی به منظور پیشبینی نتیجه نهایی، نظرسنجیهایی صورت میگیرد، از همین رو ما نیز اطمینان داریم که بشار اسد در این انتخابات پیروز خواهد شد و بار دیگر ریاست جمهوری را در اختیار خواهد گرفت.
به عبارت بهتر، پیشبینی در مورد پیروزی بشار اسد در انتخابات به معنی عدم سلامت انتخابات نیست بلکه این واقعیتی است که با توجه به شواهد بسیار روشن موجود، شکی در آن باقی نمیماند زیرا بشار اسد مرد قدرتمندی است که توانست در برابر شدیدترین حملات استعماری مقاومت کرده و وحدت ارتش و نهادهای دولتی را با وجود پراکندگی جغرافیایی آنان حفظ کند، آن هم در شرایطی که بحران و جنگ داخلی این کشور رویکرد طایفهگرایی و مذهبی دارد.
بنابراین مردم سوریه رئیس جمهور خود را مردی قدرتمند میدانند که پیروزی را از آن خود خواهد کرد.
در این میان، اظهارات هیثم مناع، رئیس شورای هماهنگی مخالفان سوری مبنی بر اینکه ارتش دیگر نمیپذیرد در حاشیه بماند و با این اظهارات به نوعی به انقلاب نظامی اشاره کرد، بی اساس است زیرا شنیدن اظهاراتی این چنینی از وی موضوع تازه ای نیست، از همین رو بهتر است مناع این عادت زشت را کنار بگذارد زیرا در نهایت سرخورده خواهد شد چرا که ارتش سوریه نه پس از چند روز و یا چند ماه و حتی پس از چند سال، به یک حزب تبدیل نخواهد شد.
به هر حال پیروزی بشار اسد قابل پیشبینی است و به معنی اعلام مجدد حمایت ملت سوریه از رهبر خود و ناکامی تمام تلاشها برای ایجاد خلأ در سوریه است، زیرا وی با اختیارات ریاست جمهوری به سخنانی که از تشکیل هیئتهای انتقالی در سوریه حکایت داشت، پایان داد؛ سخنانی که هدف از آن تسلیم سوریه به کسانی بود که از هر سو آن را مورد حمله قرار دادند.
بی تردید بشار اسد با برخورداری از حمایت مردمی و پشتوانه ارتش با تمام کسانی که در کمین خاک و ملت سوریه نشسته بودند، به مقابله برخاست.
نکته دیگر اینکه طرح موضوع مناطقی که از تسلط و کنترل دولت خارج است، بیاساس است و حتی اگر بخشی از خاک سوریه با اقدامات تروریستی از کنترل خارج شده باشد، تلاش برای بازپسگیری آن ادامه دارد و اکنون عزم ملت و دولت سوریه برای برگزاری انتخابات جزم شده است.(تسنیم)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد