جام جم سرا:
۱ - به هزینههایی که ممکن است هنگام خرید وجود داشته باشد توجه داشته باشید مانند هزینه سند، دفتر ثبت اسناد، پایان کار، مالیات و کیسیون املاک.
۲ - مادهها و تبصرههای متن قرارداد و مبایعه نامه خرید را دقیق بخوانید.
۳ - توجه به پایداری و مقاومت سازه ساختمان در برابر حوادث طبیعی و... داشته باشید.
۴ - قبل از اینکه برای بازدید ملک یا آپارتمانی بروید به تعداد واحدهای کل ساختمان توجه کنید. اگر میخواهید از مشکلات مدیریت ساختمان دور بمانید، تعداد مطلوب ۱۵ تا ۳۰ واحد است. کمتر از این تعداد مدیریت ساختمان را سخت کرده و تعداد بیشتر باعث شلوغی طبقات و راهروها خواهد شد.
۵ - به تعداد واحدها در هر طبقه نیز توجه کنید تعداد واحدهای موجود در هرطبقه نیز اهمیت دارد. مخصوصاٌ اگر واحدها در هر طبقه کنار هم قرار گرفته باشند و درب آنها نزدیک به هم باز شود. بهترین حالت در مورد آپارتمانهای چند واحدی در یک طبقه، آپارتمانهای مقابل هم و یا نیم طبقه است. البته شکل ایده آل آن است که در هر طبقه یک واحد باشد یا حداقل هر واحد در هر طبقه راهروی مخصوص به خود را داشته باشد.
۶ - یکی از مهمترین جاهایی که در یک ملک و ساختمان باید بازرسی شود سیستم سرمایش و گرمایش آن میباشد. حتما از شوفاژخانه یا موتورخانه بازدید نمایید و دقت کنید که موتورخانه دارای پنجره تهویه و اعلام حریق باشد همچنین به نفع شماست که از سیستمهای پیشرفته سرمایش و گرمایش استفاده شده باشد.
۷ - به نمای ساختمان توجه کنید نمای ساختمان اولین چیزی است که جلب توجه میکند. نمایی که هم دوام و هم زیبایی را با هم داشته باشد، انواع مختلف سنگ مانند گرانیت و... است ضمنا شستشو و تمیز نگه داشتن آن هم سادهتر و کم هزینهتر است.
۸ - به ورودی ساختمان توجه کنید. برای رفت و آمد بهتر باید حداقل عرض استاندارد آن رعایت شود. این مقدار حتما باید بیشتر از ۱۱۰ سانتیمتر باشد. عرض راه پلهها نیز باید حداقل۹۰ سانتی متر باشد تا عبور و مرور به راحتی صورت گیرد.
۹ - به پلهها نیز توجه کنید ابعاد استاندارد پلهها هم به کاهش خطرات و حوادث به خصوص برای کودکان و سالمندان کمک میکند. یک پله استاندارد باید حداقل ۳۰ سانتی متر عرض و ۱۸ سانتی متر ارتفاع داشته باشد. اما اگر ساختمان بالای ۴ طبقه داشته باشد استانداردترین پلهها هم نمیتواند جای آسانسور را در آن بگیرد.
۱۰ - به ورودی و خروجی پارکینگها توجه کنید که در زمستان به علت یخ زدگی موجب سرخوردن ماشین شما در حین بالا آمدن یا پایین رفتن نشود.
۱۱ - سعی کنید خانههایی با بیش از چهار طبقه بدون آسانسور را برای خرید انتخاب نکنید چون حتی اگر در طبقات پایین باشید و یا بتوانید بالا و پایین رفتن روزمره را تحمل کنید، میهمانهای شما و همسایگان محترمتان چنین تحملی را ندارند و حتی شما هم تحمل سر و صدای آنها را نخواهید داشت.
۱۲ - توجه به طراحی نقشههای معماری و کمک گرفتن از مشاوران و متخصصین این رشته لازم است.
۱۳ - توجه به نوع کاربری در اصل سند یا مبایعه نامه داشته باشید.
۱۴ - طراحی نقشه معماری به منظور حصول اطمینان از ارتباطات صحیح بین اجزای مختلف هر واحد از بلوک ساختمانی، بر اساس اینکه ساختمان مسکونی یا اداری یا تجاری باشد مهم است.
۱۵ - حصول اطمینان از عدم اتلاف انرژی در ساختمان زیرا اتلاف انرژی به مرور زمان برای شما هزینههای زیادی خواهد داشت.
۱۶ - از ضد صوت بودن یا راههای کاهش ورود صدا به داخل ساختمان اطمینان حاصل کنید.
۱۷ - بازدید ملک یا ساختمان مورد نظر در چندین نوبت شبانه روز برای اطمینان از دید، نوردهی و عوامل محیطی دیگر مهم است.
۱۸ - توجه به کیفیت ضروریترین مایع زندگی یعنی آب مصرفی و آشامیدنی منطقه داشته باشید.
۱۹ - توجه به فشار برق و میزان کیفیت روشنایی، سیم کشی ها و مانند اینها داشته باشید.
۲۰ - اگر قرار باشد فضایی بیشتر از بقیه نورگیرتر باشد بهتر است این فضا اتاق خوابها و نشمین باشند. چون بیشتر ساعت عمرمان را در طول شبانه روز در این منطقه از منزل میگذرانیم و در مورد نور آشپزخانه هم دقت کنیم. بهتر است پنجرهای از خانه یا حداقل نورگیر ساختمان در آشپزخانه وجود داشته باشد.
۲۱ - به جنس کفپوشها دقت کنید.
۲۲ - کابینتهایmdf در مقایسه با سایر انواع کابینتها دوامی بیشتر همراه با زیبایی کافی دارند و میتوانید در آشپزخانههای مدرن آنها را ببینید. مراقب باشید که تعداد کابینتها و قرار گیری آنها مناسب باشد.
۲۳ - به جنس پوشش دیوارها نیز توجه کنید. اگر رنگ استفاده شده، قابل شستشو باشد تا چند سال از رنگ آمیزی و دردسرهای آن در امان هستید.
۲۴ - لولههای فاضلاب و آب بهتر است از جنس چدن و یا لوله پولیکای فشار قوی انتخاب شده باشد تا احتمال صدمه به آنها کمتر باشد.
۲۵ - وجود بالکن یکی از چیزهایی است که ابتدا چندان مهم تلقی نمیشود اما به تدریج به اهمیت آن پی میبرید. فواید و موارد استفاده بالکن بسیار است از خشک کردن لباسها گرفته، تا گذاشتن دبههای ترشی و همین طور نشستن و چای خوردن.
۲۶ - انباری هم یکی از ضروریات یک خانه مسکونی مطلوب است.
۲۷ - توجه به فشار گاز و کیفیت و چگونگی لوله کشی گاز در داخل ساختمان.
۲۸ -توجه به کیفیت وچگونگی لوله کشی آب در داخل ساختمان.
۲۹ - حصول اطمینان از نبود آلودگی صوتی و جلوگیری از انتقال صدا از بیرون به داخل ساختمان واز واحدی به واحد دیگر در ساختمان.
۳۰ - رعایت اصولی که موجب تأمین بهداشت و رفاه وآسایش ساکنان ساختمان میشود مانند طراحی درست پلان، پنجرهها، نورگیرها و...
۳۱ - تحقیقات محلی برای اطمینان از امنیت و رفتارهای محیطی افراد محله.
۳۲ - حصول اطمینان از رعایت نکات ایمنی در انشعابات و تاسیسات برق، گاز و آب ساختمان.
۳۳ - توجه به موارد دفع زباله و شیوههای دفع زباله مانند شوتینگ زباله در برجها.
۳۴ - حصول اطمینان از رعایت نکات مربوط به حفظ محیط زیست و ممانعت از ایجاد آلودگیهای زیست محیطی.
۳۵ - توجه به کیفیت و چگونگی نصب دربهای ورودی، خروجی و داخلی.
۳۶ - حصول اطمینان از طراحی درست و اجرای صحیح عایقکاریهای رطوبتی.
۳۷ - طراحی درست و اجرای صحیح عایقکاریهای حرارتی، به منظور جلوگیری از تبادل حرارت.
۳۸ - حصول اطمینان از ایمن بودن ساختمان در مقابل آتش سوزی.
۳۹ - تعبیه وسایل اطفای حریق، بسته به مورد از نصب کپسول تا لوله کشی اطفای حریق.
۴۰ - پیش بینی هشدار دهندههای مورد نیاز در ساختمان برای اعلام خطر به ساکنان در زمانهای بروز خطر.
۴۱ - کنترل نقشه نمای ساختمان و اجرای آنها چه از نظر ایمنی چه از لحاظ حفاظتی.
۴۲ - کنترل نقشههای نمای ساختمان از نظر زیبایی و تناسب آن با محیط اطراف.
۴۳ - برسی و کنترل پرونده آزمایشگاهی مصالح مصرفی در سازه ساختمان.
۴۴ - کنترل جانمایی ساختمان و محل احداث آن، برای اطمینان از اینکه ساختمان روی گسل احداث نشده یا در مسیل قرار نگرفته است، مقاومت ساختمان در برابر زلزله و استحکام پایههای آن در مقابل نشست زمین، اقتصادی بودن ساختمان چه از لحاظ خرید و چه نگهداری و زیبایی که شامل مواردی مانند نورگیر بودن، خوش نقشه بودن و... میشود.
۴۵ - اطمینان از وجود پله فرار و راههای خروجی ایمن و سریع در ساختمانهای مرتفع و وجود چاه ارت و برق گیر درچنین ساختمانهایی.
۴۶ - نمیتوان نوع و نحوه مصرف مصالح ساختمان را بعد از تکمیل شدن آن ارزیابی کرد و ساختمان مقاوم را پیدا کرد اما خوب است فاکتورهایی که یک ساختمان را مقاوم میکنند، بشناسیم. مثلاً در سازه فولادی، نوع اتصالات و نیز مهاربندی آنها اهمیت فراوانی دارد. اما در سازههای بتنی، چیزی که مهم است نوع بتن مصرفی و نیز قطر میلگردهای استفاده شده در آن است. اگر بتوانیم طی زمان ساخته شدن از یک کارشناس قابل اعتماد مشورت بگیریم و این اطلاعات را به دست بیاوریم، موفق شدهایم ساختمان مقاومی را انتخاب کنیم، اما اگر نتوانستیم، که معمولا هم چنین است، ناچاریم همین پرسشها را از مالک بپرسیم و پاسخهای او را با یک کارشناس در میان بگذاریم. یعنی ناچاریم به ادعای مالک اعتماد کنیم. اما نکتهای که خود ما میتوانیم از لحاظ پایداری ساختمان در برابر زلزله کنترل کنیم، ابعاد ستونها در طبقات مختلف و پارکینگ است که آیا با توجه به تعداد طبقات و بار وارد شده از طرف آنها، این ستونها جوابگو هست یا خیر؟
۴۷ - در شهرهای بزرگ اغلب مجبوریم آپارتمانهای واقع شده در ساختمانهای چند واحدی و بلندمرتبه را برای سکونت انتخاب کنیم. در این صورت ممکن است بین افراد مختلف خانواده در مورد اینکه کدام طبقه مناسبتر است، اختلاف نظر پیش آید.
۴۸ - اگر به سروصدا حساس هستید و نمیخواهید به هیچ عنوان زمانهای حیاتی استراحت در منزل را از دست بدهید بهتر است از خیر طبقه همکف و اول بگذرید چون سروصدای خودروها در پارکینگ و نیز دود آنها، این امکان را از شما خواهد گرفت.
۴۹ - سعی کنید به طبقات بالاتر بروید که مناظر زیباتری را نیز میتوانید از پنجرهها تماشا کنید. اما طبقات آخر نروید چرا که آنجا هم مشکلات خاص خود را دارد. مشکلات مربوط به پشت بام، بیشترین خرابکاری را در طبقه آخر به بار میآورند. طبقات بالاتر یک مشکل دیگر هم دارند و آن اینکه امکان فرار اظطراری در موقع زلزله و آتش سوزی احتمالی، کمتر خواهد بود.
۵۰ - به پارکینگها توجه کنید. وضعیت پارکینگ باید به نحوی باشد که هر خودرو طوری قرار بگیرد که مزاحم توقف خودروهای همسایگان دیگر نباشد و ورود وخروج به آن به سهولت امکان پذیر باشد. مسلماً اگر در ورودی پارکینگ از نوع قابل کنترل از راه دور باشد، ایمنتر است. علت فقط در راحتی باز و بسته کردن در نیست متاسفانه سرقت خودروها در هنگامی که راننده به قصد بستن در پیاده شده، امر شایعی است.
۵۱ - آنچه که در نقشه آپارتمان باید به آن توجه کنیم این است که طبق اصول معماری، دستشویی در کنار در ورودی یا نزدیکترین فضا به آن قرارگیرد. آشپزخانه نیز بایستی رو به روی در ورودی و یا نزدیکترین فضا به آن در نظر گرفته شود تا دسترسی به آن آسان باشد. اتاق نشمین و اتاق خوابها بهتر است با راهرویی از اتاق پذیرایی جدا شده باشد تا در هنگام ورود مهمان، اختصاصی بودن آن فضا تأمین شود. برای حمام مناسبترین محل، راهروی کنار اتاق خواب هاست که هم محفوظ بوده و هم بتوان از اتاق خوابها راحت به آن دسترسی داشت. البته در آپارتمانهای بزرگ یک حمام اختصاصی داخل یکی از اتاق خوابها در نظر گرفته میشود.
۵۲ - نورگیر بودن یک آپارتمان اهمیت زیادی داشته و به مسایل مختلفی بستگی دارد. اولین نکته، موقعیت قرار گرفتن ساختمان است. اکثر ساختمانهای جنوبی از نظر نور مشکلی ندارند، مگر آنکه اطراف آن را ساختمانهای بلند تری احاطه کرده باشند. معمولا ساختمانهای شمالی نورگیری مناسبی ندارند ولی از همه بدتر، ساختمانهای شرقی- غربی است که در هنگام طلوع و غروب خورشید به خصوص در فصل تابستان نورگیری بیش ازحد داشته و چشم را به شدت آزار میدهد.
۵۳ – خریداران، بازاریابان و حتی فروشندگان املاک و مسکن بسیار ضروری است که فاکتورهای فوق را مورد بررسی و ارزیابی قرار دهند تا متوجه شوند که ملک مورد خرید آنها دارای چه وضعیتی است. حتی پرسش ساده از سازنده یا فروشنده در مورد هر یک از موارد اشاره شده فوق و تکرار آنها، توسط دیگر خریداران موجب فرهنگ سازی شده و باعث ارتقای کیفیت طراحیها و ساخت و سازها میشود.(اطلاعات املاک ایران)
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
ممنون متن خوبی بود و اگر در مورد داشتن پایان كار اپارتمان و هزینه های احتمالی بعدی كه بر دوش خریدار ممكن است باشد بیشتر توضیح می دادید ممنون میشدم
با تشكر
و اداره ثبت نیز طبق معمول به هر دو دفتر خانه جواب استعلام را داده باشد برای پیشگیری از این كار كه بنده خریدار دوم هستم چه باید بكنم؟؟؟
من یه اپارتمان خریدم همه چیزش خوبه فقط چون طبقه اول هست سرمای كف واقعا مشكل بزرگی هست به همین خاطر می خوام با اینكه اونجا رو دوست دارم تو فكر فروشش هستم
1-تحت هیچ شرایطی طبقه اول و آخر نخرید.
2-موقع خرید حتما روز هم برید بازدید و نور روز رو چك كنید،آپارتمان كم نور فاجعه ست.
3-واحد بدون آسانسور اگه طبقه سوم و بالاتره نخرید.
4-واحد بدون پاركینگ نخرید.انباری اگه جا كم ندارید نبودنش مهم نیست.
5- اگه سند واحد آماده نیست مبلغی در حد بیست درصد كل واحد را بزارید پای سند و برای دیر حاضر شدن سند دیركرد تعیین كنید.
6-موقع خرید منطقی و عاقلانه عمل كنید،سبك و سنگین كنید،مشورت كنید و صلاح خودتون و خانواده تون رو لحاظ كنید و اسیر شگردها و ترفندهای مشاور املاك نشید،توی معذورات كسی نمونید.
متاسفانه تجربه نشون داده 90 درصد موارد كه همسایه مراعات نمیكنه گفتگو،تذكر و حتی دعوا بی نتیجه است.
واقعا مفید بود. ممنون