از مردمانی که در ادوار پیش از تاریخ زندگی میکردهاند، اسنادی مکتوب باقی نمانده است تا از شیوه ی زندگی، آداب و رسوم و اعتقادات آنان آگاهی یابیم.
از مردمانی که در ادوار پیش از تاریخ زندگی میکردهاند، اسنادی مکتوب باقی نمانده است تا از شیوه ی زندگی، آداب و رسوم و اعتقادات آنان آگاهی یابیم.
اما آنان ناخودآگاه مدارکی دالّ بر هستی و شیوه زندگی خویش بر جای نهاده اند که به وسیله پژوهشگران علوم مختلف جمعآوری، بررسی و تحلیل شدهاند که در این میان باستان شناسی و انسان شناسی سهم به سزایی دارند.
این گروه با کاوش و بررسی در آثار باقی مانده از آدمیان، گمانههایی به گذشته زده و پاسخگوی هزاران سوال به وجود آمده در ذهن کنجکاو و جستجوگر انسان امروزی، در خصوص نحوه زیست، آداب و رسوم مردمان گذشته میباشند.
هدف اصلی از نگارش این اثر آشنایی هر چند مختصر با زندگی انسان در ادوار مختلف پیش از تاریخ و همچنین اقوام و قبایل امروزی است که تا حدودی هنوز هم به شیوه گذشتگان زیست میکنند. چرا که براساس دیدگاه ترکیبی انسانشناسی – باستان شناسی درک گذشته از راه مشاهده جوامع سنتی امروزی امکان پذی راست و این پنداشت مهم وجود دارد که اطلاعات جمع آوری شده در مورد جوامع سنتی میتواند به تفسیر زندگی گذشتگان و جوامع باستانی و اثبات فرضیات در مورد نحوه زندگی آنان کمک کند.
کتاب حاضر، با بهره گیری از منابع فارسی و انگلیسی، در قلمروهای گوناگون مردم شناسی و انسان شناسی به نگارش درآمده است.
مطالب اثر در دو بخش و هشت فصل تدوین شده است:
مردمشناسی پیش از تاریخ
در بخش نخست به کلیاتی دربارة انسان شناسی پیش ازتاریخ، نخستین شناسی، عصر حجر و ایران در پیش ازتاریخ پرداخته شده است.
انسانشناسی جوامع ابتدایی و کهن
در بخش دوم به شرح ویژگی های فرهنگی برخی از اقوام و قبایل چهار قارة آمریکای شمالی، آمریکای مرکزی و جنوبی، اقیانوسیه و آفریقا اختصاص یافته است.
پایان بخش کتاب نیز فهرست منابع و واژهنامه است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
گفت وگوی اختصاصی تپش با سرپرست دادسرای اطفال و نوجوانان تهران:
بهروز عطایی در گفت و گو با جام جم آنلاین:
گفتوگوی «جامجم» با حجتالاسلام محمدزمان بزاز از پیشکسوتان دفاع مقدس در استان خوزستان