دوسال حماسه حضور سال​​نگاری شد

کتاب تقویم تاریخ دفاع مقدس (حماسه‌ دو سال حضور) نوشته فرهاد بهروزی، از سوی مرکز اسناد انقلاب اسلامی در 828 صفحه منتشر شد.
کد خبر: ۶۹۶۶۲۱
دوسال حماسه حضور سال​​نگاری شد

شهریور ماه 1361 دو سال از آغاز جنگ تحمیلی گذشت و دنیا شاهد حماسه‌ی حضور ملت ایران در جبهه‌های حق علیه باطل بود؛ حضوری که هرچند در اوایل کار با تساهل‌ها و خیانت‌های بنی‌صدر و همفکرانش کم‌رمق نشان می‌داد، با به دست‌گیری فرماندهی جنگ توسط نیروهای مکتبی پررنگ¬تر شد و هر روز پیروزی تازه‌ای رقم ‌خورد. مردم ایران که با فضل خدا و رهبری امام خمینی، انقلاب اسلامی را به پیروزی رسانده بودند، برای دفاع از انقلاب و وطن خویش نیز بسیج شدند و با حضور در جبهه‌ها معادلات صدام و مزدوران فریب‌خورده¬اش، رژیم‌های ارتجاعی منطقه و مستکبران عالم را برهم زدند. به‌طوری‌که در پایان دومین سال جنگ تحمیلی نصف نیروهای ایرانی حاضر در دفاع مقدس از نیروهای بسیج بودند.
جنگ تحمیلی هرچند در این دو سال خسارت‌های زیادی به مملکت وارد ساخته بود، اما باعث رشد خودباوری، استقلال و اتکا به نیروهای داخلی در عرصه‌های گوناگون شد. در این دو سال هرچند به سبب فروپاشی رژیم پهلوی بسیاری از تأسیسات زیربنایی و طرح‌های بزرگ دیگر راکد مانده بود، ولی به همت فرزندان این آب و خاک در اکثر این زمینه‌ها شاهد نبوغ و نو‌آوری بودیم. به‌طوری‌که جنگ را از این حیث می‌توان نعمت و فرصتی برای استقلال و خوداتکایی دانست.
در جبهه‌های جنگ، عملیات رمضان که در مرداد ماه شروع شده بود مراحل آخرش به شهریور ماه کشید که دستاوردهای درخشانی داشت و خسارات و تلفات زیادی بر دشمن بعثی وارد آورد. در پایان دومین سال جنگ تحمیلی رزمندگان اسلام به غرب تفهیم کردند که نظام جمهوری اسلامی ایران پس از بیرون‌راندن دشمن از سرزمین‌های خود مصمم است تا پیروزی و براندازی رژیم بعثی از عراق به نبرد خود ادامه دهد. حال دیگر جنگ باعث افزایش توانایی مهندسی، گسترش سازمان رزم نیروها و گسترش یگان‌های رزمی برای مقابله مؤثر با دشمن شده بود و در برابر تاکتیک‌های دشمن تدابیر مناسبی اندیشیده می شد.
این اثر که با استفاده از منابع مختلف نوشته شده تشریح‌گر وضعیت جبهه‌های جنگ، نحوه‌ی آرایش نیروهای خودی و دشمن، مواضع دشمنان انقلاب در قبال دفاع مقدس و دیدگاه‌های مسئولان نظام جمهوری اسلامی درباره‌ی جنگ و... است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها