هجری شمسی
8 مرداد 1288
شیخ فضل الله نوری مدافع مشروطه مشروعه دستگیر و تحویل دادگاه شد.
8 مرداد 1290
مجلس شورای ملی برای کشتن محمدعلی شاه معزول و برادرش جایزه نقدی تعیین کرد.
8 مرداد 1321
کابینه علی سهیلی که روز 16 اسفند 1320 شکل گرفته بود، با استعفای وی سقوط کرد.
8 مرداد 1336
مجلس شورای ملی قرارداد منعقده میان شرکت ملی نفت ایران و کمپانی «سیفاپترولیوم لیمیتد» را تصویب کرد. طبق این قرارداد شرکت مزبور حق بهرهبرداری ازنفت در دو منطقه حوالی خلیج عمان به وسعت یکهزار کیلومتر مربع را کسب کرد.
8 مرداد 1386
آیتالله شیخ علیاکبر مشکینی درگذشت. وی در سال ۱۳۰۰ش در روستایی از توابع بلوک مشکین و در میان خانوادهای متدین و اهل علم چشم به جهان گشود. در محضر پدر مقدمات را آموخت و در اردبیل، قم و نجف نزد استادان مشهور حوزه تحصیل علوم دینی کرد. وی از شاگردان برجسته و نزدیک امام خمینی بود و در مراحل مختلف شکل گیری نهضت تا پیروزی و استقرار نظام از جمله چهره های مورد اعتماد بود. وی سالها ریاست مجلس خبرگان را به عهده داشت و در سایر مسئولیت ها نیز نقش آفرین بود. از جمله فعالیت های علمی و اجتماعی وی تاسیس موسسه الهادی بود که تا اکنون به چاپ کتب اسلامی برای سطوح گوناگون جامعه میپردازد و مردم را با حقایق و معارف اسلامی آشنا میسازد.
هجری قمری
2 شوال 604
"ابن واصل" مورخ و ادیب مسلمان به دنیا آمد. وی در غرب سوریه چشم به جهان گشود و تحصیلاتش را نزد پدر که مدرس مدرسه ناصریه بیت المقدس بود، آغاز کرد. او پس از پدر بر کرسی تدریس نشست و راه پدر را ادامه داد. ابن واصل در ساختن رصدخانه و چند دستگاه نجومی با تعاسیف، ریاضیدان مصری همکاری داشت و در سال 663 ق، قاضی القضات شهر خود شد.از ابن واصل سه اثر مشهور تاریخی بر جای مانده که عبارتند از: التاریخ الصالحی در تاریخ عمومی انبیا و خلفا، نظم الدُرَر فی الحوادث و السِیَر و نیز مُفَرِّجُالکَرب فی اخبار بنی ایوب که مهمترین منبع درباره تاریخ سلسله ایوبیان است. ابنواصل سرانجام در سال 697 ق در 93 سالگی درگذشت.
میلادی
30 جولای 1602
نفوذ سیاسی و استعماری هلند در کشور اندونزی آغاز شد. اندونزی از قدیم الایام محل سکونت و تجارت بود و در قرن سیزدهم میلادی، اسلام را پذیرا شدند. در نیمه نخست قرن شانزدهم، پرتغالیها در این جزایر مستقر شدند و این آغازی بود بر حضور استعمارگرانِ اسپانیایی و هلندی. هلندیها در 30 جولای 1602 وارد این جزایر شده و ابتدا کمپانی هند شرقی هلند را در همین سال راه اندازی کردند. سپس تجارت این منطقه و به ویژه ادویه آن را در انحصار خود گرفتند. به تدریج تا اواخر قرن 18 تمامی اندونزی به مستعمره هلند تبدیل شد. به صورتی که از این کشور به عنوان هند هلند یاد می شد. سرانجام پس از 350 سال استعمار هلند بر این کشور، اندونزی به رهبری احمد سوکارنو، به عنوان یک کشور مستقل اعلام موجودیت کرد.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد