شاید از همین روست که کارشناسان و اهل قلم بارها تأکید کرده اند که نوشتن ماشین تولید انبوه کلمه نیست که مؤلف و مترجم در بازه زمانی خاصی، تعداد مشخصی کتاب تولید کند. اما از آن سو برخی نویسندگان و مترجمان هستند که با کثرت کتابهایی که از آنان در یک بازه زمانی خاص زیرچاپ میرود، به بنکداران تولید کتاب تبدیل شدهاند. البته در ریشهشناسی این پدیده باید گفت که این دسته از اهل قلم، به دو دسته تقسیم میشوند؛ نخست مؤلفان و مترجمانی که از روی شهرت و محبوبیت، آثارشان خواهان دارد و کتابهایشان توسط ناشران مختلف یکی پس از دیگری چاپ و تجدید چاپ میشود و دسته دوم اهل قلمی هستند که با کتابسازی در این زمره قرار میگیرند. نگاه اهل فرهنگ، به دسته اول تحسین آمیز و به دسته دوم، مضموم است.
به گزارش جامجم، در چهار ماهه نخست سال 1393 یعنی از ابتدای امسال تا پایان تیرماه، جواد محدثی با 78 عنوان کتاب صدر جدول پر تألیفها را به خود اختصاص داده است. حجتالاسلام محدثی در سال 1331 در شهرستان سراب متولد شد. پدرش روحانی بود و به این سبب از کودکی در قم بسر برد و تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در این شهر گذراند. از سال 1344 تحصیلات حوزوی را آغاز کرد و در مدرسه حقانی به تحصیل پرداخت. از استادان او در این دوران میتوان از آیتالله محمد مفتح، قدوسی، شاهآبادی و آیات عظام علی مشکینی، وحید خراسانی، شبیری زنجانی، احمد جنتی، مصباح یزدی، گرامی، حسن زاده آملی، آذری قمی، یوسف صانعی، حائری شیرازی و مقتدایی نام برد.
شهید مرتضی مطهری با 68 عنوان در رتبه دوم پرکارترین نویسندگان قرار دارد. بعد از او هم حاج عباس قمی که نامش با مفاتیح الجنان گره خورده است، با 65 عنوان در رتبه سوم قرار دارد. ناصر کشاورز با 60 عنوان، علامه مجلسی با 57 عنوان، آیتالله جوادیآملی با 51 عنوان، کیوان رضوانی با 49 عنوان، جهانگیر منصور با 48 عنوان، محسن عباسیولدی با 47 عنوان و غلامرضا حیدریابهری با 40 عنوان در ردههای چهارم تا دهم این فهرست طی چهار ماه اول امسال قرار دارند. جالب است که در این فهرست سعدی بالاتر از همه شاعران تاریخ ادبیات فارسی با 31 عنوان کتابی که توسط ناشران مختلف از او به چاپ رسیده، رتبه پانزدهم را در اختیار دارد و مصطفی رحماندوست نویسنده محبوب کودکان و نوجوانان هم با 29 عنوان در جای هفدهم قرار دارد.
در میان مترجمان، قاسم کریمی با 76 عنوان کتاب صدر نشین این بازه زمانی است. در میان آثار بیشمار او، ترجمههایی در حوزههای روانشناسی، کودک و نوجوان، ادبیات و حتی دائرهالمعارف به چشم میخورد.
مهدی الهیقمشهای ادیب و سخنور نام آشنای کشور با 63 عنوان کتاب در کنار طاهره طالع ماسوله مترجم آثار میلتر بئاتریس با همین تعداد عنوان کتاب دومین و سومین مترجمان پر کار تا پایان تیر ماه بودهاند.
بعد از این سه نیز، علیرضا شریفیراد با 55 عنوان، مژگان کلهر با 47 عنوان، مجددا حاج عباس قمی با 45 عنوان، مهدی قراچهداغی با 39 عنوان، مجید عمیق با 33 عنوان، حسن سالاری با 25 عنوان و اکرم ذاکری با 23 عنوان در جایگاههای چهارم تا دهم این جدول قرار دارند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد