در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
با این حال شاید جالب باشد حالا به بهانه هفته دولت هم که شده، مرور کنیم و ببینیم وزرای کابینه دولت یازدهم، چقدر تألیف دارند. آن هم با این پیشفرض که تألیف یا ترجمه یک اثر در قالب کتاب، امری واقعا وقتگیر است.
در این بررسی محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه، با بیشتر تعداد کتاب بهتنهایی در صدر جدول کابینه قرار میگیرد. او 10 عنوان کتاب به زبان فارسی و 26 عنوان لاتین در کارنامه خود دارد.
آخرین کتاب فارسی وزیر امور خارجه، «دیپلماسی چندجانبه» نام دارد که دو سال پیش منتشر شده است. بیشتر کتابهای آقای دیپلمات در حوزه سیاست خارجه و مسائل بینالمللی است.
سید حسن هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در رتبه دوم وزرای نویسنده قرار دارد. راهنمای مراقبتهای چشمی (ویژه پزشکان عمومی)، ناخنک، فیکوچاپ، پرستار چشم پزشکی، دانستنیهای چشمپزشکی، جراحی رفراکتیو، کاتاراکت: کتاب راهنمای بیماران، و مراقبین چشم در ایران عناوین منتشر شده از آقای دکتر است.
محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با هفت عنوان در جایگاه سوم قرار دارد. بحرانهای سیاسی و جنبشهای اجتماعی در خاورمیانه، ایران در سیاست خارجی فرانسه، افغانستان: یک دهه پس از سقوط طالبان، بحرانهای بینالمللی: تحلیل نظری و مطالعه موردی، میانجیگری در آسیای مرکزی و قفقاز: تجربه جمهوری اسلامی ایران، نفت و سیاست خارج و میانجیگری در نظریه و عمل عناوین کتابهای او هستند.
مشترکا با وزیر ارتباطات، علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جایگاه سوم است. جامعهشناسی تحولات ارزشی در ایران، جامعهشناسی سیاسی فساد در دولتهای جهان سوم، مطالعات امنیت ملی، معمای دولت مدنی، ارتقای مدیریت دانش در سازمانها، مدیریت دانش فرآیندها و رویکردها، و مدیریت بحران و ریسک تألیفات وزیر کار است.
علیاصغر فانی وزیر آموزش و پرورش هم یکی از وزرای پرتألیف کابینه است. توصیه به مدیران مدارس کشور، توصیه به روسای آموزش و پرورش، فراتجربه، و ظرفیت خطمشیگذاری عناوین، تألیفات وزیر دبیران و دانشآموزان است. دو عنوان کتاب با نامهای جبران خدمات و برنامهریزی منابع انسانی از او در دست تالیف است.
اما وزیر اقتصاد هم که چهره آکادمیکی است، تألیفات زیادی دارد. علی طیبنیا وزیر امور اقتصادی و دارایی کتابهایی چون پول و تورم: با نگاهی به فرآیند تورم در ایران، مالیات بر ارزش افزوده: مروری بر ادبیات موضوع و تجربیات، سازمان امور مالیاتی کشور، بررسی اثرات اجرای مالیات بر ارزش افزوده بر تورم در ایران، و بررسی اثرات احتمالی اجرای مالیات بر ارزش افزوده بر توزیع درآمد در ایران کتابهای آقای اقتصاددان است.
علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از جمله وزیرانی است که کتاب خاطرات خود را منتشر کرده است. این کتاب چندی قبل به چاپ دوم هم رسید. مسیحیت، صهیونیست و بنیادگرایی آمریکا و ساختار دولت صهیونیستی اسرائیل از دیگر کتابهای منتشر شده علی جنتی است.
حجتالاسلام والمسلمین سید محمود علوی وزیراطلاعات هم دستی بر قلم دارد. برخی از تحقیقات چاپ شده از وی عبارتند از: مبانی فقهی روابط بینالملل، نگاهی گذرا به بحث تعادل و تراجیح، قرآن و روابط بینالملل، تمایز قواعد فقه و اصول در نگاه امام خمینی(ره) و دیگران، روزه و احکام آن، درسهایی از نهضت امام حسین(ع)، مجلس رد اعتبارنامه و چند نکته و تاملی در روند حقوق مطبوعات.
مصطفی پورمحمدی وزیر دادگستری هم دو جلد کتاب در موضوع مبانی نظری اندیشه سیاسی در اسلام منتشر کرده است.
او میگوید: گرچه مسئولیتهای اجرایی پی در پی، نگذاشت چنان که دوست میداشتم، درس بخوانم، اما جذبه درس خواندن به شیوه طلبگی و سر و کار داشتن با کتاب، تا امروز مرا رها نکرده است.
محمد گودرزی وزیر ورزش و جوانان هم تألیفات زیادی دارد.مدیریت رفتار سازمانی در ورزش، اصول علمی کشتی گرفتن، تغذیه ورزشکاران، مدیریت استعداد، روششناسی تمرین(راهبردها، اصول و مبانی) رشته تربیت بدنی، آناتومی حرکتی در ورزشها، و مدیریت برتر، برخی از عناوین منتشر شده از وزیر ورزش است. البته برخی از این کتابها تألیفی و برخی دیگر ترجمه گودرزی است.
سجاد روشنی - گروه فرهنگ و هنر
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگو با علی کاظمی، از ورودش به بازیگری تا نقشهای مورد علاقهاش
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»: