مساله اکران و اقتصاد سینما همواره به عنوان اصلی ترین موتور محرک رونق کیفی آثار هنر هفتم در تمام جهان شناخته می شود و سینمای ایران نیز از این قاعده مستثنی نبوده و نیست.
هر چند طی چند سال اخیر مقوله دوری مخاطب از سالن های سینمایی تاثیر بسزایی در رکود گیشه های سینمایی و فقر تولیدات کیفی شده است اما طی یک سال اخیر و با تغییر سیاست های فرهنگی دولت یازدهم بار دیگر شاهد گشوده شدن دریچه های امید بیشتری بر رونق سینماهای کشور هستیم.
بعد از اکران موفق نوروز 1393 و رشد 20 درصدی گیشه های سینما، بار دیگر سیر صعودی شاخص رشد مالی سینما با آغاز فصل اکران تابستان با کلید اکران نخست عید فطر زده شد تا آنکه با آغاز فصل دوم اکران تابستان، گیشه سینماهای کشور شاهد زدن رکورد فروش 10 میلیارد تومانی در یک فصل اکران شد.
هر چند در این میان و با آغاز اکران فیلم شهر موش ها 2 به کارگردانی مرضیه برومند بسیاری از کارشناسان حوزه اکران خبر از کاسته شدن فروش دیگر فیلم ها در گیشه می دادند اما کمبود سالن های سینمایی برای میزبانی از این اثر خاطره انگیز و نوستالژیک باعث شد بسیاری از افرادی که برای تهیه بلیت شهر موش ها به سینماها مراجعه می کنند به دلیل به اتمام رسیدن بلیت این فیلم، دست خالی از سینماها بازنگردند و به سراغ دیگر آثار اکران شده بروند.
این مساله در حقیقت نه تنها باعث کاسته نشدن از فروش دیگر فیلم ها نشد که بار دیگر به گیشه آنها رونق بخشید.
بر همین اساس و با پیگیری های خبرنگار سینمایی ایرنا از دفاتر پخش و توزیع کننده آثار سینمایی در کشور تا تاریخ جمعه (14 شهریور ماه) فروش «شهر موش ها 2» تنها با 9 روز اکران به یک میلیارد و 512 میلیون تومان، «کلاشینکف» به کارگردانی سعید سهیلی به یک میلیارد و 675 میلیون تومان، «رد کارپت» به کارگردانی رضا عطاران به سه میلیارد و 90 میلیون تومان، «آذر، شهدخت، پرویز و دیگران» به کارگردانی بهروز افخمی به یک میلیارد و 120 میلیون تومان و «امروز» ساخته رضا میرکریمی به یک میلیارد و 91 میلیون تومان رسیده است.
ذکر این نکته نیز خالی از لطف نیست که فروش «فرشته ها با هم می آیند» اولین تجربه کارگردانی حامد محمدی با 850 میلیون تومان در آستانه ورود به باشگاه میلیاردی های سینمای کشور است.
با جمع کردن اعداد اعلام شده می توان متوجه شد که فروش کل فیلم های سینمای ایران طی قریب به دو ماهه اخیر به 10 میلیارد تومان رسیده است که بدون شک آماری بسیار قابل ملاحظه به شمار می رود.
غوغای موش ها در گیشه
علی سرتیپی مدیر دفتر پخش آثار سینمایی فیلمیران که علاوه بر تهیه کنندگی فیلم شهر موش ها 2 به همراه منیژه حکمت، کار توزیع این اثر سینمایی را نیز بر عهده دارد، گفت: این اثر سینمایی تنها بعد از 9 روز از زمان اکران خود رکوردهای متعددی را در سینمای ایران به نام خود ثبت کرده است.
وی افزود: تازه ترین تجربه کارگردانی مرضیه برومند تنها روز پنجشنبه (13 شهریور ماه) 177 میلیون تومان در تهران فروش داشت که بالاترین رکورد فروش روزانه این فیلم و همه فیلم های تاریخ سینمای ایران طی یک روز را به نام خود اختصاص داد.
سرتیپی با بیان آنکه در طی این 9 روز میزان فروش شهر موش ها 2 در 30 سینمای تهران به یک میلیارد و هفت میلیون تومان رسیده است، گفت: در کل کشور نیز 50 سینما از این اثر سینمایی میزبانی می کنند که در بازه زمانی عنوان شده میزان کل فروش شهرستان ها عددی بالغ بر 505 میلیون تومان بوده است و آمارها نیز از استقبال و فروش بیشتر این اثر سینمایی در کل کشور حکایت می کند.
کلاشینکف یک میلیارد و 675 میلیون تومانی
مدیر دفتر فیلمیران به عنوان دفتر توزیع کننده فیلم کلاشینکف به کارگردانی سعید سهیلی با بیان آنکه تازه ترین تجربه کارگردانی سعید سهیلی بعد از 40 روز از آغاز اکران تنها در تهران یک میلیارد و 75 میلیون تومان فروش داشته است، گفت: این اثر سینمایی در سینماهای شهرستان های کشور نیز به فروشی بیش از 600 میبلیون تومان دست پیدا کرده است.
وی افزود: با توجه به آمار به دست آمده مشخص شده است که این اثر هنوز در سینما آفریقا به عنوان سینمای سرگروه خود به کف فروش دست پیدا نکرده است و در صورت تغییر سرگروه نیز در برخی از سینماهای تهران و شهرستان ها به اکران خود ادامه خواهد داد.
عطاران با ردکارپت هنوز می فروشد
وی همچنین درباره میزان فروش فیلم ردکارپت (فرش قرمز) به کارگردانی رضا عطاران گفت: این فیلم که 68 روز از آغاز اکران خود را پشت سر گذاشته است هم در تهران و هم شهرستان ها به باشگاه میلیاردی راه یافته است به طوری که در تهران یک میلیارد و 850 میلیون تومان و در شهرستان ها یک میلیارد و 240 میلیون تومان فروش داشته است.
سرتیپی با بیان این مساله که فیلم ردکارپت با وجود نزدیک شدن به آخرین روزهای اکران خود با فروشی بیش از سه میلیارد و 90 میلیون تومان به اکران خود در 20 سینمای کشور ادامه خواهد داد.
یک میلیارد و 120 میلیون تومان برای آذر، شهدخت، پرویز و دیگران
همچنین اکبر شاپوری مدیر دفتر پخش بشرا فیلم به عنوان دفنر توزیع کننده فیلم «آذر، شهدخت، پرویز و دیگران» به عنوان تازه ترین تجربه کارگردانی بهروز افخمی درباره میزان فروش این فیلم گفت: با وجود آنکه طی چند روز اخیر برخی از سینماها به اکران این فیلم خاتمه داده اند اما در حال حاضر آذر، شهدخت، پرویز و دیگران در تهران 15 سالن سینمایی را در اختیار دارد.
وی ادامه داد: بعد از گذشت 40 روز از اکران این اثر، آذر، شهدخت، پرویز و دیگران 870 میلیون تومان در تهران و 250 میلیون تومان در شهرستان ها فروش داشته است و در مجموع فروش این فیلم مرز یک میلیارد و 120 میلیون تومان را رد کرده است.
میرکریمی هم با امروز میلیاردی شد
محمدرضا صابری مدیر پخش و توزیع فیلم امروز به کارگردانی رضا میرکریمی با اشاره به این مساله که این اثر سینمایی نیز طی هفته ای که آن را پشت سر گذاشتیم وارد باشگاه میلیاردی های سینمای ایران شد، گفت: تازه ترین تجربه کارگردانی رضا میرکریمی در تهران 841 میلیون تومان و در شهرستان ها 250 میلیون تومان فروش داشته است.
وی افزود: در حالی که فروش فیلم امروز از مرز یک میلیارد و 91 میلیون تومان رد شده است، اکران این اثر سینمایی در 26 سینمای کشور (مجموع تهران و شهرستان ها) ادامه خواهد داشت.
فرشته های 850 میلیون تومانی
غلامرضا فرجی مدیر دفتر پخش فیلم های سینمایی حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی درباره میزان فروش فیلم فرشته ها با هم می آیند به عنوان نخستین تجربه کارگردانی حامد محمدی، گفت: این فیلم در دو روز پایانی تعطیلات هفته تنها در تهران فروشی بیش از 35 میلیون تومان را تجربه کرده است که خوشبختانه نشان از استقبال مردم از این اثر سینمایی دارد.
وی با اشاره به گذشت 40 روز از آغاز اکران این اثر سینمایی، افزود: فرشته ها با هم می آیند در طی این بازه زمانی در سینماهای تهران 612 میلیون و 800 هزار تومان و در سینماهای شهرستان 235 میلیون تومان فروش داشته است و با گذر از مرز فروش 848 میلیون تومانی در آستانه ورود به باشگاه میلیاردی های سینمای کشور است.(ایرنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر