عضو انجمن تغذیه ایران روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: سوسیس و کالباس جزء مواد غذایی فراوری شده به شمار می رود و گوشت فرآوری شده نیز هر گوشتی است که با دودی شدن، نمک سود کردن و اضافه کردن مواد شیمیایی خاص و مواد نگه دارنده تهیه می شوند.
پروین افشار یادآور شد: مقدار نمک استفاده شده در این نوع فرآورده ها بسیار بالا بوده و مصرف مداوم آن عوارض نامطلوبی به دنبال دارد.
افشار تصریح کرد: مصرف مستمر سوسیس و کالباس به بیماریهای قلبی و عروقی، کلیوی، پوکی استخوان و سرطان منجر می شود.
وی بااشاره به اینکه موضوع مهم درفرآوری و تهیه این نوع محصولات استفاده از مواد نگهدارنده مانند نیتریت و نتیرات است ادامه داد: این نوع ترکیبات شیمیایی برای سلامتی بسیار مضر بوده و مصرف آن از طریق مواد غذایی ابتلا به انوع سرطانها را به دنبال دارد.
این کارشناس تغذیه مرکز آموزشی درمانی و فوق تخصصی آیت الله موسوی زنجان گفت: مصرف زیاد این نوع محصولات موجب بیماریهای پوستی و ژنتیکی نیز می شود و ممکن است در مواردی کهیر ایجاد کند؛ و تشدید کننده برخی بیماری های پوستی از جمله خارش و یا بیماری های حاد پوستی است.
وی یادآورشد: سوسیس و کالباس در زمان حاضر و با توجه به شرایط زندگی مردم و کم بودن فرصت زنان شاغل برای پخت و پز غذا در منزل بیش از گذشته مورد استفاده قرار می گیرد.
افشار خاطرنشان کرد: تمایل مردم نیز در مقایسه با گذشته نسبت به مصرف غذاهای آماده بیشتر شده و آنچه در موضوع تغذیه سالم باید به آن توجه ویژه ای شود مضرات مصرف زیاد سوسیس و کالباس و عوارض ناشی از آن است.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد