علیاصغر فانی در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه اگر امکانات فراهم باشد یا بخش خصوصی بخواهد پیشدبستانی دایر کند، این دوره میتواند دو ساله هم باشد، گفت: در برخی مناطق که فضای آموزشی و نیروی انسانی کافی در اختیار داشتیم، پیشدبستانی هم ایجاد کردیم، اما اکنون بهدلیل اینکه امکانات دولتی آموزش و پرورش محدود است، کودکان پنج سال تمام را ثبتنام میکنیم، چون امکانات موجود اجازه نمیدهد کودکان چهار سال تمام را نیز در مراکز پیشدبستانی ثبت نام کنیم.
فانی افزود: البته پیشدبستانی دو سال هم میتواند باشد، اما عملکرد آموزش و پرورش بهعنوان دستگاه دولتی اینگونه است که چون امکانات وزارتخانه محدود است و این دوره نیز جزو نظام رسمی آموزشی نیست، اولویت با نوآموزان پنج سال تمام مناطق دو زبانه است.
وی درباره اختلافات این وزارتخانه با سازمان بهزیستی بر سر اداره دوره پیشدبستانی عنوان کرد: بتازگی در حاشیه جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز بحثی پیرامون اداره پیش دبستانی و اختلافی که با بهزیستی وجود دارد، مطرح شد و قرار است جلسهای برای رسیدگی به این موضوع تشکیل شود.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه معتقدیم چون پیش دبستانیها به نظام آموزشی متصل میشوند باید برنامهریزی، نظارت و اداره آن به وزارت آموزش و پرورش محول شود، توضیح داد: البته بهعنوان آموزش و پرورش اصراری برای اداره برخی مهدهای کودک که کودکان یک تا پنج ساله را نگهداری میکنند، نداریم و مصوبات زیادی طی چند سال اخیر داشتهایم که بخوبی اجرا نشده است، امیدواریم شورای عالی انقلاب فرهنگی به این بحث ورود و تکلیف را روشن کند.
آخرین وضع استخدام مربیان پیشدبستانی
فانی درباره آخرین وضع استخدام مربیان پیشدبستانی نیز اظهار کرد: با معاونت توسعه مدیریت منابع و نیروی انسانی ریاست جمهوری رایزنیهای لازم در این خصوص انجام شده و آنها اعلام کردند که سهم استخدام نیروی انسانی ما در سالهای گذشته استفاده شده و اکنون سهمیهای برای استخدام نداریم. وی افزود: پیگیریهای ما همچنان ادامه دارد، حتی اگر تعداد محدودی ردیف استخدامی در اختیار ما قرار بگیرد آزمون مربیان پیش دبستانی را برگزار میکنیم و براساس اولویتها و نیاز مناطق آنها را به کار میگیریم، اما تا زمانی که ردیف استخدام نداشته باشیم، نمیتوانیم آزمون برگزار کنیم.
تعداد دانشآموزان کشور از مرز 12.5 میلیون نفر گذشت
رئیس مرکز برنامهریزی، نیروی انسانی و فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش گفت: آمار ثبتنام دانشآموزان کشور از مرز ۱۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر گذشت.
خسرو نظری در گفتوگو با فارس با اشاره به آخرین آمار از ثبتنام دانشآموزان در مدارس، اظهار کرد: هماکنون 97 درصد دانشآموزان در مدارس ثبتنام کردهاند و همچنان این روند ادامه خواهد داشت.
وی خاطرنشان کرد: تاکنون در مجموع 12 میلیون و 574 هزار و 424 دانشآموز در مدارس کشور ثبتنام شدهاند.
نظری با اشاره به تعداد ثبتنام دانشآموزان مقطع ابتدایی کشور، خاطرنشان کرد: تاکنون هفت میلیون و 93 هزار و 410 دانشآموز در مقطع ابتدایی ثبتنام کرده و در کلاسهای درس حاضر شدهاند.وی به تعداد دانشآموزان ثبتنام شده در مقاطع متوسطه اول و دوم اشاره کرد و افزود: در مقطع متوسطه اول تاکنون دو میلیون و 40 هزار و 961 دانشآموز و سه میلیون و 73 هزار و 619 دانشآموز در مقطع متوسطه دوم در مدارس ثبتنام شدهاند.
به گفته نظری، تعداد دانشآموزان استثنایی کشور تاکنون 66 هزار و 72 نفر است و در پیشدبستانی نیز هماکنون 30 هزار و 36 نوآموز ثبتنام شدهاند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب