نسرین مقانلو در نشست خبری «ستاره بیست» مطرح کرد

وقتش رسیده صورت‌های عملی از سینما بیرون بروند

نسرین مقانلو، بازیگر سینما و تلویزیون گفت: هنر باید ذاتی باشد و عاشق و رها شوی شاید یکسری از دوستان حقشان در زمینه بازیگری خورده شده باشد اما وقتش رسیده صورت‌های عملی از سینما و تلویزیون بیرون بروند.
کد خبر: ۷۳۳۹۴۷
وقتش رسیده صورت‌های عملی از سینما بیرون بروند

نخستین نشست خبری مسابقه تلویزیونی ستاره بیست صبح امروز با حضور (رامین نواب‌پور) تهیه کننده و فاطمه ثمرقندی (کارگردان)، چنگیز جلیلوند، رضا رویگری، نسرین مقانلو، فریبا کوثری، رامسین کبریتی، محمود عزیزی و پژمان بازغی داوران این مسابقه تلویزیونی و نمایندگان رسانه‌های جمعی برگزار شد.

**در تلویزیون با محدودیت چهره مواجه‌ایم

بنابر این گزارش در این مراسم رامین نواب‌پور گفت: ما در تلویزیون با محدودیت چهره مواجه هستیم در حالی که در کشورمان استعداد کم نداریم و وقتی فیلم‌های اول تست بازیگری به دستمان رسید فهمیدیم که چقدر افراد مستعد در قشرهای مختلف داریم.

وی ادامه داد: مثلا ما یک آقای رفتگر داشتیم که برای انجام تست بازیگری آمده بود یا یک دست‌فروش و همچنین فردی که هیات علمی دانشگاه بود ولی تصمیم ما این بود که فرصت برابری برای علاقمندان به بازیگری ایجاد کنیم و در نهایت از بین 6 هزار نفر که ثبت‌نام کرده بودند از حدود 600 نفر تست گرفتیم.

نواب‌پور در ادامه توضیح داد: آیتم‌های برنامه پس از ماه محرم علاوه بر شبکه نمایش از شبکه نسیم هم پخش خواهد شد و فکر می‌کنم شبکه‌های دیگری نظیر شبکه تهران نیز به این جمع اضافه شوند.

**مسابقه‌ای بدون پارتی بازی

در ادامه ثمرقندی نیز گفت: حدود دو سال و نیم است که کار طراحی و برنامه‌ریزی شده و هدف آن انتخاب استعدادهای بازیگری از سراسر کشور است. ما در عرصه‌های مختلف هنری ضعف داریم و این بستر فراهم نیست که همه بتوانند بازیگر شوند.

وی گفت: خیلی‌ها در کشور ما علاقمند به بازیگری هستند و به همین دلیل مسابقه ستاره بیست نیز شکل گرفت این مسابقه بدون پارتی‌بازی‌ است و خوشبختانه ما طی برگزاری با افرادی مواجه شدیم که استعداد خیلی زیادی داشتند.

ما ابتدا قصد داشتیم از میان شرکت‌کنندگان 600 نفر را انتخاب کنیم اما داوران به این تعداد رأی ندادند و خیلی ویژه‌تر به ماجرا نگاه کردند.سقف ما صد نفر است و دوباره پس از آموزش‌های حرفه‌ای و در مرحله بعد 20 نفر انتخاب می‌شوند.در ادامه هم رقابت محبوبیت با رأی مردم انجام خواهد گرفت و در نهایت سه نفر انتخاب می‌شوند.

وی عنوان داشت: در حال حاضر سریال 30 قسمتی توسط مصطفی رستگاری از این مسابقه نوشته می‌شود که 120 نفر از بازیگران در ان حضور خواهند داشت.

استعدادها در این مسابقه جذب می‌شوند و حدود 80 نفر باقیمانده دوباره مورد داوری قرار خواهند گرفت و از آنها در تله‌فیلم‌ها و سریال‌ها استفاده خواهد شد. این پروژه یک پروژه سینمایی یا سریالی و یا مسابقه تلویزیونی صرف نیست بلکه یک برنامه چند رسانه‌ای است.

ثمرقندی در ادامه سخنانش با اعلام اینکه حسن فتحی به دلیل کسالت نتوانست در این برنامه حضور داشته باشد، درباره تولید این برنامه در شبکه نمایش گفت: در حال حاضر شبکه نمایش جای خود را در میان جوانان باز کرده یا به این دلیل ما شبکه نمایش را انتخاب کردیم در حقیقت شبکه یک که به نوعی حاکمیتی محسوب می‌شود و شبکه سه نیز به مسابقات ورزشی می‌پردازد بهتر دیدیم که مسابقه بیست در شبکه نمایش تولید شود.

**هنرمند در جامعه ما جایگاه قانونی ندارد

در ادامه این مراسم محمود عزیزی نیز گفت: نسبت به سال‌های گذشته تعداد واحدهای عملی دانشگاه‌ها بیشتر شده است اما واقعیت این است که وظیفه دانشگاه تربیت هنرمند نیست مگر این که شکل واحدها را عوض کنند ما در ایران دانشگاه هنرهای دراماتیک را داریم که امکان تجربه برای دانشجو در آن وجود ندارد.

وی ادامه داد: ما در جامعه‌ای زندگی می‌کنیم که هنرمند در آن تعریف و جایگاه قانونی ندارد دلیل حضور ما در چنین جاهایی فکر و شغل زیباست و این اتفاق به جایگاه هنر در میان مردم می‌پردازد. تولید مسابقه ستاره بیست می‌تواند برای مسئولان ما تلنگری برای ایجاد یک اتاق فکر باشد.

**تولید مسبقه بازیگری با بودجه شخصی

در ادامه این مراسم نواب‌پور درباره محل تامین بودجه مسابقه ستاره بیست تصریح کرد: تا به حال بودجه مسابقه از منابع شخصی تامین شده به دلیل مشکلات صدا و سیما ما فقط از حمایت‌های معنوی سازمان برخوردار بوده‌ایم. درباره حضور اسپانسر هم باید بگویم نمی‌خواهیم شان برنامه را با حضور اسپانسرها پایین بیاوریم و ترجیح می‌دهیم حامیان برنامه هم در مسیر فرهنگی باشند.

**سینما 99 درصد شانس و یک درصد سینمایی است

رامسین کبریتی نیز در نخستین نشست خبری مسابقه تلویزیونی ستاره بیست گفت:‌ اعتقاد دارم سینما 99 درصدش شانس و یک درصدش سینما است در این مسابقه جوان‌های بسیار با استعدادی را دیدم که علاقه بسیاری برای بازیگری داشتند.

**جوانان بسیاری در کشورمان به درد سینما می‌خورند

چنگیز جلیلوند نیز در این نشست گفت: خیلی خوشحالم که این اتفاق افتاد و جوان‌های شهرستانی که به سینما علاقه دارند توانستند شانس خود را امتحان کنند من به عنوان یک متخصص در این مسابقه حضور پیدا نکردم بلکه در این مسابقه شرکت کردم و دیدم کسانی را که به درد سینما یا دوبله می‌خورند و تعدادشان هم زیاد است که آنها آتش‌های زیر خاکستر بودند و خوشحالم که شانس بهشان روی آورد البته برخی از شرکت‌کننده‌های شهرستانی کمی لهجه داشتند که سعی کردند آن را برطرف کنند و لهجه را برای آثاری که با لهجه تولید می‌شوند نگه دارند.

وی ادامه داد: از بیست و پنج هزار نفر شرکت کننده در این مسابقه از هر استان حدود 500 نفر حضور داشتند خیلی خوشحالم که این اتفاق افتاد و از خدا می‌خواهم که کسی چوب لای چرخ این ماجرا نگذارد که متوقف شود.

**وقتش رسیده صورت‌های عملی از صدا و سیما و سینما بیرون بروند

نسرین مقانلو نیز درباره پیوستنش به مسابقه ستاره بیست توضیح داد: از یکسال پیش با خانم سمرقندی درباره این پروژه صحبت کردیم و بسیار خوشحال شدم تولید این مسابقه برایم مثل یک رویا بود و بی‌تعارف بگویم زمانش فرا رسیده که ضوابط جای خود را به روابط بدهند. در حقیقت ما امروز آنچنان بیننده‌ای نداریم و باید فکری برای آن کرد در حالی که ما اینجا از روستا هم شرکت‌کننده داشتیم هنر باید ذاتی باشد و عاشق و رها شوی شاید یکسری از دوستان حقشان خورده شده باشد اما دیگر وقتش رسیده صورت‌های عملی از صدا و سیما و سینما بیرون بروند.

وی افزود: استاد میرباقری در جریان ساخت سریال مختارنامه می‌گفتند ما فکر می‌کنیم خیلی بازیگر داریم اما هنگام انتخاب جوانان می‌بینیم تعدادشان از انگشتان دست هم کمتر است. امروز می‌بنیم که همه چیز فامیلی شده در حالی که بازیگری یک هنر خاص و بسیار مقدس است.

**خاطرات رضا رویگری از عشق به بازیگری در دوران کودکی

در ادامه این مراسم رضا رویگری که به خاطر بیماری به سختی در مراسم حاضر شده بود در سخنانی گفت: امروز مردم ما تماشای سریال‌های ماهواره‌ای روی آوردند و جوان‌ها هم فکر می‌کنند همه چیز در بازیگری پول و پارتی است اگر اینجور بود که بچه من الان برد پیت شده بود. با تولید مسابقه ستاره بیست ما هم از شر سوالات کلیشه‌ای خلاص می‌شویم که چطور بازیگر شدی و ما هم پاسخ بدهیم برو دانشگاه و بعد هم درس بخوان.

/Media/Image/1393/06/25/635464650213864060.jpg

رویگری خاطرنشان کرد: من به بچه‌های امروز حسادت می‌کنم دوره ما در محله شمیران یک پوست هندوانه به سرم می‌گذاشتم و دو تا پر روی آن می‌گذاشتم و با پیت‌حلبی نقش رستم و سهراب بازی می‌کردیم، اینترنت ما هم کوچه پس کوچه‌های تجریش بود. اما امروز مردم با فضای سینما ارتباط برقرار کرده‌اند و پدران و همسران اجازه می‌دهند خانم‌ها و دخترهایشان در سینما حضور داشته باشند.

**کلاس‌های غیرمعتبر بازیگری آفت جان سینما و تلویزیون

فریبا کوثری نیز در این مراسم گفت: فوج عظیمی دوست داشتند بازیگر شوند و بعضی انگیزه‌های خوب و قوی داشتند کسانی در نقاط محروم بودند که خیلی پیگیری می‌کردند اما تهرانی‌ها انگیزه کمتری داشتند یکی از موارد تاسف‌بار این بود که خیلی از شرکت‌کنندگان در کلاس‌های اموزشی غیر معتبر آموزش دیده بودند و اکثر آنها کارت قرمز گرفتند دلم می‌خواست همه شرکت‌کنندگان بازیگر شوند اما ما بهترین‌ها را انتخاب کردیم از در این مسابقه نیز از همه اقشار حضور داشتند یکی از آنها مدال المپیاد فیزیک کشور داشت و من پس از تست گرفتن از برخی از شرکت‌کنندگان به آنها کارت سبز دلچسب دادم و خوشبختانه خیلی از دوستان اطلاعات عمومی در حوزه سینما داشتند.

/Media/Image/1393/08/06/635500583006293935.jpg

ثمرقندی نیز در ادامه اظهار داشت: متاسفانه در کشور ما به قطار در حال حرکت سنگ می‌اندازند اما ستاره بیست یک پروژه ملی است که خیلی‌ها تلاش کردند به آن صدمه بزنند در مسابقه تلویزیونی ستاره بیست تا به حال احدی ریالی نپرداخته است و این برنامه کشف استعدادها را هدف قرار داده و می‌تواند از یک میلیاردر آغاز شود به یک دوره‌گرد ختم شود در این مسابقه هم سطح سواد پایین و هم بالا داشتیم و تمام اینها از مسیر و کانال قانونی خود طی شده است.

**اکثر علاقه‌مندان به بازیگری سودای پول و شهرت دارند

پژمان بازغی نیز آخرین فردی بود که به جمع حاضران پیوست و در سخنانی کوتاه گفت: متاسفانه وضعیت بازیگری خیلی اسف بار است. از 300 نفری که من به همراه خانم کوثری تست گرفتیم، حدود 60 درصد کسانی بودند که با صرف هزینه‌های گزاف در کلاس‌های بازیگری غیرمجاز حضور پیدا کرده بودند و متاسفانه چیزی هم یاد نگرفته بودند.

/Media/Image/1392/02/31/635047589532056294.jpg

وی ادامه داد: برنامه ستاره بیست اولین برنامه‌ای است که با موضوع بازیگری به شکل رسمی از تلویزیون پخش می‌شود و به نیاز علاقه‌مندان به بازیگری پاسخ می‌دهد. ما در طول تست‌هایی که می‌گرفتیم با هر داوطلب حدود 20 الی 30 دقیقه حرف می‌زدیم و می‌دیدیم که بیشتر آنها سودای شهرت و پول داشتند. درحالی که سینمای ما فرهنگی است و پول زیادی در آن جابه‌جا نمی‌شود. این موضوع یکی از موارد تلخ زندگی من بود که سر آن کلی حرص و جوش خودم. (خبرگزاری فارس)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۱
محسن موسوی
Iran, Islamic Republic of
۱۳:۲۱ - ۱۳۹۳/۰۸/۱۲
۰
۰
منم یكی از شركت كنندگان مسابقه بودم اصلا راضی نیستم از داوری من یك دقیقه وقت داشتم اما در ده ثانیه اول دو كارت قرمز به من نشان دادن درصورتی كه اصلا اجازه به من داده نشد كه نقشم را اجرا كنم من ساعت 5 صبح اومدم تهران و ساعت 8 شب نوبتم شد تا تست بدم اما انگار داورن خسته تر از من بودن كه حوصلا نگاه كردن به اجرای نه تنها من بلكه خیلی از ساعات آخری ها رو نداشتن واقعان كه
سهم پزشکان سهمیه‌ای

ضرورت اصلاح سهمیه‌های کنکور در گفت‌وگوی «جام‌جم»‌با دبیر کمیسیون آموزش دیدبان شفافیت و عدالت

سهم پزشکان سهمیه‌ای

نیازمندی ها