این خودرو که «Spira4u» نام دارد در زمره مقرون به صرفهترین سیستمهای حرکتی جهان قرار میگیرد.
طبق برنامهریزی های از پیش صورت گرفته نسخههای برقی و گازی این خودروی سه چرخ تولید شده است.
برخی کارشناسان صنعت خودرو عنوان ترکیبی خودرو-اسکوتر را برای این محصول جدید برگزیدهاند.
این خودرو نخستین آزمایشات تعیین کیفیت و آلایندگی زیستمحیطی را با موفقیت طی کرده و حالا همه چیز برای ارسال نخستین سری از «Spira4u»ها توسط کشتیهای باربری به آمریکا فراهم است.
نسخه الکتریکی این محصول جدید ۱۹۰ کیلوگرم و نسخه گازی آن نیز نزدیک به ۲۰۰ کیلوگرم وزن دارد البته هر دوی این نسخهها شاسی مشابه لانهزنبوری دارند.
بدنه این محصول جدید از فیبر کربنی ساخته شده و جالب اینکه پنلهای به کار رفته در بدنه آن از مواد فومی سبک وزن قابل بازیافت تولید شده است.
شش سال پیش برای نخستین بار این خودرو در قالب طرحی اولیه به دنیا معرفی شد اما در کل ساختار آن بارها تجدیدنظر شد تا در نهایت محصولی منطبق با فناوریهای جدید و تازهترین دستاوردهای مهندسی مواد ارایه شود.
استفاده از پنلهای فومی نرم در صنایع خودروسازی اقدامی عجیب و کمسابقه محسوب میشود. استفاده از این ماده ویژگی های قابل توجهی به آن میدهد که از آن جمله میتوان به جذب بخش قابل توجهی از ضربات در تصادفات احتمالی اشاره کرد.
در عین حال خودروی سه چرخی که با بهرهگیری از این تکنیک ساخته شده، به لحاظ برخورداری از ساختاری آیرودینامیک - که ناشی از استفاده از این ماده میشود - حرکت شناورگونهای در سطح جاده خواهد داشت.
نسخه گازی این محصول خلاقانه که قیمتی درحدود ۵ هزار دلار دارد مجهز به جعبه دنده خودکار بوده و تا ۸۵ کیلومتر بر ساعت حداکثر سرعت دارد.
نکته جالب اینکه مصرف سوخت گاز این خودرو 2.94 لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر طی مسافت است. بدین ترتیب خودرو با هر بار سوختگیری (۹.۵ لیتر) ۳۲۰ کیلومتر مسافت طی می کند.
نسخه برقی «Spira4u» نیز با قیمتی درحدود ۹ هزار دلار در دو مدل تک و دو موتور برقی ارایه میشود.
این خودرو در مواقع نیاز مانند جاری شدن سیل، قابلیت استفاده به عنوان قایق را نیز دارد.(مهر)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر