به گزارش ایرنا، علیاکبر صالحی شنبه شب در یک برنامه تلویزیونی با یادآوری سیر تاریخی موضوع هستهای کشورمان با غربیها افزود: کشورهای غربی به موضوع هستهای کشورمان «سابقه سیاسی» دادند در حالی که به همه 18 پرسش فنی آنها پاسخ دادیم.
وی گفت: گروه 1+5 اعلام کرده که روی دو پرسش هنوز جای بحث وجود دارد، اما با این حال آژانس بینالمللی تقریبا همه پاسخها را پذیرفته است؛ اما چون موضوع «سیاسی» است برای آنها کفایت نمیکند.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به این روند، پرونده ایران فنی نیست و سیاسی است؛ تا به این موضوع با اراده سیاسی وارد نشویم، این مساله قابل حل نیست.
صالحی در ادامه درباره دور دهم مذاکرات با گروه 1+5 در وین گفت: تقریبا به تفاهم کامل رسیده و کلیات نیز پذیرفته شده بود اما موضوعی سبب عقبنشینی طرف مقابل شد؛ دو سه روز بعد بود که نخست وزیر رژیم صهیونیستی اعلام کرد ما نگذاشتیم آنها به تفاهم برسند؛ جان کری نیز گــــفت که ما در هماهنگی کامل با اسرائیل هستیم.
صالحی به زیادهخواهی طرف مقابل در مذاکرات از جمله در نشست عمان اشاره کرد و افزود: مطالب آنها در این نشست خارج از قاعده بود که هیات ایرانی به موقع و محکم پاسخ آنها را داد؛ با این حال در وین تقریبا به نقاط مشترک و کلیات هم رسیدند اما ناگهان آنها عقبنشینی کردند.
در مذاکرات به نقطه مشترک رسیدهایم
معاون رئیسجمهوری درباره مذاکرات آتی در ژنو نیز گفت: تقریبا در برخی موضوعات کم و بیش به انتهای بحث و گفتوگو رسیدهایم؛ میتوان گفت به نقطه مشترک رسیدهایم اما در برخی موارد خواستههایی مطرح است از جمله در بخش غنیسازی و روش لغو تحریمها.
وی با بیان اینکه اکنون بحث اصلی بر سر حجم غنیسازی و تولید سالانه است، افزود: «در حال حاضر سانتریفیوژهای فعال ما سالانه 2.5 تن اورانیوم را غنی میکند اما نیاز سالانه ما ۳۰ تن است؛ آنها به این میزان رضایت نمیدهند و میگویند باید تعداد سانتریفیوژها را کم و تولیدات خود را تبدیل کنید.»
صالحی تاکید کرد: «بعد از هشت سال باید اجازه تولید سوخت سالانه مورد نیاز نیروگاه بوشهر1 را داشته باشیم که تقریبا ۳۰ تن در سال است؛ ما آمادگی داریم به صورت پلکانی این دوره را طی کنیم؛ یعنی پله نخست را آنها تعیین کنند، اما پله آخر باید مال ما باشد و هشت سال دیگر در وضعی باشیم که رهبری فرمودند ۱۹۰ هزار «سو» توان غنیسازی داشته باشیم که تامین کننده ۳۰ تن اورانیوم غنی شده مورد نیاز بوشهر به علاوه نیازهای جنبی دیگر مثل رآکتور تهران و رآکتور اراک است.»
وی افزود: آنها دوره «اعتمادساز» تعیین کردهاند که این نیز مورد مناقشه است؛ بعد از این دوره اعتمادساز مانند هر کشور دیگر عضو «ان.پی.تی» میتوانیم با هر ظرفیتی غنیسازی کنیم.رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: پیشنهاد طرف غربی برای دوره اعتمادسازی بین 10 تا 20 سال است در حالی که ما اصرار داریم که این زمان کمتر از 10 سال باشد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب