به گزارش جام جم آنلاین به نقل از معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اداره کل مطبوعات و خبرگزاری های داخلی این وزارتخانه، اجرای طرح رتبه بندی روزنامه های کشور را با هدف ارتقای کیفی مطبوعات و ارزشگذاری حرفه ای بین رسانه ها آغاز کرد.
این طرح که پس از مباحث اولیه در کارگروه «توسعه مطبوعات» به صورت پیش نویس منتشر شده بود پس از جمع آوری نظرات کارشناسی، نهایی و اکنون به منظور اجرا منتشر می شود.
بر این مبنا مدیران مسئول روزنامه های کشور باید اطلاعات و مستندات لازم را مطابق جدول رتبه بندی تهیه و به اداره کل مطبوعات و خبرگزاری های داخلی ارسال کنند.
این طرح برای تعیین رتبه های روزنامه ها در 6 ماهه اول سال 93 انجام می گیرد و حضور در فرآیند رتبه بندی، داوطلبانه است.
همچنین این جداول بر اساس خود اظهاری مدیران مسئول تکمیل و سپس در کارگروه ذیربط، بررسی می شود.
نتایج این رتبه بندی جایگزین ضریب کیفی روزنامه ها (در دستور العمل های یارانه مطبوعات و آگهی های دولتی) خواهد شد. ضمن اینکه اعلام عمومی امتیازات نهایی منوط به تمایل اکثریت مدیران مسئول خواهد بود.
بنا بر این گزارش، شاخص های این طرح، عمدتاً بر اساس اصول و قالب های روزنامه نگاری و مدیریتی تدوین شده و برخی مؤلفه های هنجاری (نظیر اخلاق حرفه ای، رسالت مطبوعاتی و مسئولیت حرفه ای) جداگانه بررسی می شود.
همچنین برای تکمیل ردیف های 1 تا 9، شش روز به صورت مساوی برای همه روزنامه ها ملاک بررسی است که تاریخ آنها به شرح زیر است: شنبه 23 فروردین، یکشنبه 14اردیبهشت، دوشنبه 19خرداد، سه شنبه 24 تیر، چهارشنبه 29 مرداد، پنج شنبه 6 شهریور.
اداره کل مطبوعات و خبرگزاری های داخلی از مدیران مسوول روزنامه های کشور خواسته جداول مربوط به رتبه بندی روزنامه ها را تکمیل و همراه با مستندات لازم تا دهم بهمن ماه جاری به این اداره کل ارسال نمایند.
جدول و نحوه رتبه بندی مطبوعات کشور در سایت معاونت مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قابل مشاهده است.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگو با علی کاظمی، از ورودش به بازیگری تا نقشهای مورد علاقهاش
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»: