معاون کمیسیون فرهنگی مجلس در این باره می گوید:« بعد از انقلاب اسلامی نگاه مسئولان به موسیقی دهه فجر از نوع درجه دو بوده و بودجه لازم برای آن در نظر گرفته نشده است.»
ما نیازمند موسیقی هستیم
موسیقی از مهمترین هنرهایی است که هر ساله به صورت جشنواره در ایام دهه فجر مورد بررسی و توجه قرار میگیرد. زیرا ما نیازمند موسیقی هستیم؛ بخصوص موسیقی هدایت شده و فاخر و ارزشمند و علمی؛ در ایام دهه فجر میتوانیم با نگاه متمرکز و دقیق به این موضوع بپردازیم و از جمله نتایج این جشنوارهها معرفی و تشویق موسیقیدانان معتبر و آثار آنها به مردم است لذا به نظر من زمان خوبی است برای بررسی سالانه این حوزه تا ارزیابی لازم را انجام دهیم و بدانیم وضعیت کشورمان در حوزه موسیقی به چه شکل است.
بیشترین تاثیر، کمترین بودجه
بیشتری تاثیر از موسیقی گرفته می شود ولی متاسفانه کمترین بودجه و توجه برایش رقم میخورد. موسیقی در کشور ما رشد کافی نداشته است و هم اکنون موسیقیهای زمان شاه را به صورت تندتر و یا آهستهتر بازسازی کرده و حتی در صدا و سیما مورد استفاده قرار میدهند مثلا در مواردی اگر موسیقی کلام داشته آن را بدون کلام بازسازی و پخش میکنند و اگر کلام نداشته برایش شعر و کلام گذاشتهاند.
زندگی موسیقیدان ها تامین نیست
متأسفانه زندگی موسیقی دانان در کشور ما تأمین نیست؛ شاید از میان اهالی موسیقی تعداد انگشت شماری زندگی تأمین شدهایی دارند. چرا که به موسیقی به شکل درجه دو نگاه میشود که معتقدم وزارت ارشاد باید به این آسیب توجه بیشتری داشته باشد. موسیقی بومی و سنتی موثرتر است متأسفانه میبینیم که موسیقی وسیله سلطه نیز شده است و در عین حال دنیا به این نتیجه رسیده است که هرچه موسیقی به ابزار بومی و سنتی و فرهنگ کشورها نزدیکتر باشد و تجهیز شود آثار تخریبی آن کمتر بوده و اثرگذاری آن بیشتر خواهد شد. در موسیقی فوکلور ایرانی میتوانیم به موسیقی مقامی و بومی اشاره کنم که با رشد آنها موجب کاهش وابستگی به موسیقی بیگانه فراهم میشود. در زمینه موسیقی هر چه احساسات سنتگرایانه انسانها تحریک شود، میتوان از آن موسیقی برای بیان بهتر واقعیتهای اجتماعی کمک گرفت.
رقص شکرگزاری و رقص کشت و برداشت معنادارند
موسیقی که در فرهنگ ما وجود دارد، کلام آن، آوازها و حتی رقص آن همه معنا دارد مثلاً رقص شکر گزاری به درگاه الهی یا رقص کشت و برداشت همه و همه دارای معنایی عمیق معنوی است ولی جوانان ما با انواع موسیقی سنتی و بومی کشورمان غریبهاند. به عنوان مثال موسیقی مقامی ما در جهان حرف برای گفتن دارد ولی جوانان و مردم با آن آشنا نیستند.(فارس)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد؛
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد