در ادامه، با ۶ ماده غذایی مناسب برای پیشگیری از بیماریهای قلبی و ۶ توصیه در این زمینه آشنا خواهید شد.
۱- ماهی
گوشت ماهی مخصوصا ماهیهای چربی مانند سالمون، قزل آلا، ساردین و کیلکا، سرشار از امگا ۳ است. میزان کلسترول موجود در ماهی بسیار کمتر از گوشت قرمز یا حتی مرغ است. از این رو، گنجاندن حداقل ۸۰۰-۶۰۰ گرم گوشت ماهی در برنامه غذایی هفتگی میتواند باعث پیشگیری از افزایش کلسترول و چربی بد خون شود و با بالا بردن چربی خوب خون و انعطاف پذیری عروق، خطر ابتلا به سکتهها و بیماریهای قلبی را کاهش دهد.
۲- لوبیا
لوبیا سیاه و قرمز حاوی مقادیر بالایی از ویتامینهای گروه B، نیاسین، فولات، منیزیم، اسیدهای چرب امگا ۳، کلسیم و فیبرهای محلول هستند و میتوانند با حفظ تعادل چربی خون در بدن، از قلب ما در برابر عوامل بیماری زا محافظت کنند. به همین دلیل به تمام افراغد و آنهایی که سابقه بیماری قلبی دارند، توصیه میشود که لوبیا قرمز و سیاه را حداقل هفتهای ۲ بار در رژیم غذاییشان بگنجانند.
۳- بادام
بین مغزهای مختلفف مغز بادام خام دارای بیشترین خاصیت برای حفظ سلامت قلب است. بیماران قلبی و افراد سالمی که میخواهند قلب سالمی داشته باشند میتوانند روزی ۸-۵ عدد بادامخام مصرف کنند. این مغز حاوی اسیدهای چرب امگا ۳، ویتامین E، منیزیم، فیبر و چربیهای غیراشباع تک زنجیرهای و چند زنجیرهای است و به همین دلیل هم میتواند با کنترل فشار و چربی خون، در بهبود عملکرد قلب تاثیرگذار باشد. یادتان باشد که گردو هم تمام خواص بادام را دارد و افزون بر آن، حاوی فولات نیز است.
۴- برنج قهوهای
محققان آمریکایی بر این باورند که افراد مبتلا به بیماریهای قلبی، آنهایی که عمل باز قلب انجام دادهاند، کسانی که سابقه خانوادگی ابتلا به بیماریهای قلبی دارند و بیمارانی که تجربه سکته قلبی را داشتهاند، باید برنج قهوهای و نانهای سبوس دار را جایگزین برنج و نان سفید در رژیم غذایی روزانه خود کنند. این غلات سبوس دار حاوی ویتامینهای گروه B، فیبر، نیاسین و منیزیم هستند و میتوانند باعث حفظ سلامت و بهبود عملکرد قلب شوند.
۵- اسفناج
هر چند مصرف انواع میوهها و سبزیهای تازه به افراد مبتلا به بیماریهای قلبی توصیه میشود اما محققان آمریکایی تاکید بیشتری بر مصرف حداقل ۳ بار در هفته اسفناج برای افراد مبتلا به ناراحتیهای قلبی دارند. اسفناج، جزو سبزیهای برگ سبز تیره و حاوی مقادیر بالایی از لوتئین، ویتامینهای گروه B، فولات، منیزیم، پتانسیم، کلسیم و فیبر است که همگی این ریزمغذیها و آنتی اکسیدانها، نقش اساسی در حفظ سلامت قلب و عروق بازی میکنند.
البته کلم و بروکلی هم جزو سبزیهای برگ سبز تیره و حاوی ویتامینهای E و C، فولادت، کلسیم، پتاسیم و فیبر است و مصرف حداقل هفتهای یک تا دو وعده از آن هم به تمام افراد، از جمله بیماران قلبی توصیه میشود.
۶- پرتقال
مرکبات نارنجی و مخصوصا پرتقال حاوی بتا و آلفا کاروتن، لوتئین، ویتامین C، فلاونوئید، پتاسیم، فولات و فیبر فراوانی هستند. از این رو، محققان آمریکایی مصرف روزانه حداقل یک پرتقال یا نارنگی را در فصل خودشان به بیماران قلبی یا آنهایی که میخواهند قلب سالم تری داشته باشند، توصیه میکنند.
شش توصیه به بیماران قلبی
۱- مصرف نمک را در رژیم غذاییتان به ۱۵۰۰ میلی گرم (۱/۵ گرم) در طول روز محدود کنید تا از خطر فشار خون و سکته دور بمانید.
۲- برچسبهای غذایی را بخوانید و محصولاتی را که دارای کمترین میزان سدیم هستند انتخاب کنید.
۳- خوراکیها، میوهها و سبزیهایی با رنگهای مختلف مصرف کنید تا انواع آنتی اکسیدانها به بدنتان برسند.
۴- فیبر دریافتیتان را بالا ببرید و به حدود ۳۵-۲۵ گرم برسانید. انواع میوهها، سبزیها، صیفیها و غلاتت سبوس دار، حاوی حجم بالایی از فیبر خوراکی هستند.
۵- اگر به بیماری قلبی و تنگی نفس و سختی بلع مبتلا هستید، در مصرف مایعات احتیاط کنید و آنها را کم کم بنوشید.
۶- اگر چاق هستید، وزنتان را زیر نظر متخصص تغذیه پایین بیاورید و سعی کنید نمایه توده بدنیتان بالای ۲۲ نرود. (برترینها)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب