برنامه‌ای برای حفظ تناسب اندام در نوروز

جام جم سرا- جلوگیری از اضافه وزن یکی از مشغله‌های ذهنی افراد در ایام عید و دوران دید و باز دید است؛ اما جالب است بدانید تحقیقات علمی نشان می‌دهد متوسط افزایش وزن در طول ۱ تا ۲ هفته تعطیلات کمتر از نیم کیلوگرم است که بسته به وزن شما متغیر است.
کد خبر: ۷۸۳۲۷۱
برنامه‌ای برای حفظ تناسب اندام در نوروز

توجه به این نکته حائز اهمیت است که افرادی که دچار افزایش وزن بیشتر یا چاقی مفرط هستند در طول تعطیلات افزایش وزن بیشتری پیدا می‌کنند.
دوران تعطیلات نباید برای شما به معنی یک فاجعه در برنامه کاهش وزن باشد. با رعایت چند تکنیک ساده و آسان و کمی برنامه‌ریزی، شما می‌توانید رژیم غذایی خود را در این دوره نیز تحت کنترل خود در آورید.

اهدافتان را برای حفظ تناسب اندام تنظیم کنید: در دوران عید باید از فعالیت بدنی کافی برخوردار باشید. پس قبل از عید یا در روزهای اول سال جدید، چند دقیقه را به نوشتن اهداف و راه کارهایی برای افزایش فعالیت بدنی و حفظ تناسب اندام خود در نوروز اختصاص دهید.
همه ما برای سال جدید خود نقشه می‌کشیم چه اهدافی در زمینه‌های مختلف زندگی و فعالیت‌های روزمره خود دست یابیم. در سال جدید کنترل وزن و نیز تناسب اندام را به‌عنوان یک هدف اصلی مورد توجه قرار دهید. تحرک بدنی و ورزش اکثر افراد در ایام عید نوروز کم می‌شود؛ در صورتی که مشغله کاری دیگر بهانه قابل قبولی برای عدم تحرک بدنی شما نیست. حالا که می‌خواهید از تنقلات معمول در ایام عید استفاده کنید از ورزش برای ایجاد تعادل در انرژی سوخت و ساز خود کمک بگیرید.
در نوشتن اهدافتان در عید نوروز مثبت‌نگر باشید و از جملات انرژی بخش استفاده کنید. برای مثال بنویسید: در ایام نوروز و نیز سال جدید از گردش، ورزش میهمانی و غذاهای سالم به‌طور متوازن لذت خواهم برد.
برای خود ذکر کنید که اگر در عید نوروز بتوانید به اهدافتان برسید چه مزایایی را برای شما به ارمغان می‌آورد و در پایان تعطیلات چقدر از این بابت خوشحال و راضی خواهید بود یا اگر نتوانید به اهداف کنترل وزنتان برسید و وزن اضافه کنید در پایان تعطیلات چقدر اندوه و حسرت خواهید خورد.
اهدافتان را در جایی جلوی چشم قرار دهید و حتما هر روز صبح آن‌ها را مطالعه کرده و به خودتان یادآوری کنید.

توصیه‌های متخصصین تغذیه حاکی از آن است که ایام تعطیلات سال نو زمان خوبی برای شروع رژیم غذایی محدود شونده نیست؛ ولی این به آن معنا نیست که شما در انتهای تعطیلات افسردگی ناشی از رده وزنی بالا‌تر را تجربه کنید.


اگر چه این منطقی نیست که شما خود را از دید و بازدید و همنیشنی با دوستان و فامیل به بهانه رژیم کاهش وزن محروم کنید؛ ولی توجه به نکات ذیل حداقل از افزایش وزن شما در این دوران جلوگیری می‌کند:
مصرف شیرینی در دید و بازدید‌های عید رایج است؛ ولی‌‌ همان طور که می‌دانید مواد نشاسته‌ای و قندی‌ای که در شیرینی جات وجود دارند به راحتی تبدیل به چربی می‌شوند و باعث چاقی می‌شوند. بنابراین باید تا حد ممکن از مصرف شیرینی و آجیل در ایام عید خودداری کرد.
در هنگام دید و بازدید عید اگر شما در طی روز به ملاقات چند خانواده می‌روید، لازم نیست از همه انواع مواد غذایی که معمولا پُرشیرینی و پُرچرب هستند، به اندازه زیاد و بدون توجه استفاده کنید. کافی است که قبل از شروع به خوردن آجیل یا شیرینی به میزانی که می‌خواهید بخورید توجه داشته باشید.
از طرف دیگر متاسفانه طی دید و بازدید‌ها و میهمانی‌های ایام نوروز، ممکن است در مصرف میوه، سبزی، سالاد و... که دارای انرژی متعادل و نیز کربوهیدرات‌های پیچیده هستند، کوتاهی شود. قندهای پیچیده موجود در سبزی و میوه‌جات از اشتهای کاذب شما پیشگیری می‌کند؛ علاوه بر آن در پیشگیری از چاقی شکمی موثرند. پس هنگام پذیرایی اولین چیزی که برای خوردن انتخاب می‌کنید باید از ظرف میوه باشد.
در ایام تعطیلات باید به میزان کافی آب نوشیده شود؛ چرا‌که برخی از افراد به هنگام تشنگی، غذای بیشتری می‌خورند یعنی تشنگی را با گرسنگی اشتباه می‌گیرند و نیز سعی کنید تشنگی خود را با آب یا چای کمرنگ برطرف‌سازید و از نوشابه و شربت استفاده نکنید.
از بین مواد غذایی‌ای که در دید و بازدید‌ها به شما تعارف می‌شود، بیشتر چای (بدون قند)، میوه، خیار و خوراکی‌های کم کالری را انتخاب کنید و شیرینی‌جات و آجیل را بسیار اندک مصرف کنید (مثلا در هر بازدید به تکه‌ای از یک شیرینی و یک تا دو عدد پسته اکتفا کنید).
برنامه غذایی روزانه‌تان را از پیش در ذهنتان مجسم کنید و سعی کنید که مطابق برنامه عمل کنید و قبل از رفتن به میهمانی برای خود مشخص کنید که چه میزان غذا خواهید خورد و سعی کنید مطابق با برنامه خود رفتار کنید.
سعی کنید در میهمانی‌های ناهار یا شام دسته جمعی و فامیلی، هرگز با شتاب و عجله غذا نخورید و غذا را مزه مزه کرده و به آرامی بخورید و مکث زیادی بین لقمه‌های غذا داشته باشید. توصیه آن است که هر وعده غذایی شما ۱۵ تا ۲۰ دقیقه طول بکشد.
در میهمانی‌ها نه خودتان غذای زیادی را در ظرف غذایتان بکشید و نه اجازه دهید دیگران این کار را برای شما انجام دهند. اگر حجم غذای زیادی در بشقاب شما گذاشته شد، مجبور نیستید تمام آن را میل کنید و فقط مقداری را که مجاز به مصرف هستید، مصرف کنید.
سعی کنید از بین غذاهای ارائه شده در میهمانی‌ها، بیشتر غذاهای کم چرب و کم‌کالری و کبابی را انتخاب کنید. انتخابتان بیشتر غذاهای کم‌چرب و سرخ نشده و ماست و سالاد فراوان باشد و برنج و نان را کم مصرف کرده و از سیب‌زمینی و مواد غذایی چرب و یا سرخ کردنی پرهیز کنید و به این شیوه از میهمانی و غذا نیز لذت ببرید.
ممکن است در مهمانی به همراه غذا، دوغ یا نوشابه یا ترشی سرو شود، ولی شما این مواد را مصرف نکنید و به جای آن آب را به‌عنوان نوشیدنی مصرف نمایید. اگرچه مصرف این نوع مواد غذایی دارای انرژی زیادی نیست ولی اشتهای شما را افزایش می‌دهد. در آخر به خاطر داشته باشید هدف از دید و بازدید و میهمانی‌های ایام عید، خوردن زیاد نیست، بلکه بیشتر از در کنار اقوام و خانواده بودن لذت ببرید. (دنیای اقتصاد)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۱
عاطفه
Germany
۱۳:۴۶ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۱
۰
۰
مطلب خوب و واقعا مفیدی بود . ممنونم.

نیازمندی ها