سوءظن، عامل اصلی جنایت‌های خانوادگی

قتل‌ها و خشونت‌های خانوادگی متاثر از عوامل مختلفی است که از جمله آن می‌توان به مشکلات اقتصادی، فرهنگی و سوءظن زوجین نسبت به یکدیگر اشاره کرد. برای مثال در یک خانواده، زن و مرد با شرایط متفاوتی بزرگ شده‌اند. گاه دیده می‌شود یکی از آنها به نوع پوشش ظاهری بسیار توجه دارد و دیگری ندارد.
کد خبر: ۸۰۱۸۵۰
سوءظن، عامل اصلی جنایت‌های خانوادگی

یکی وجهه اجتماعی برایش مهم است و دیگری نه. اختلاف‌های به وجود آمده میان زوجین باعث می‌شود که آستانه تحمل آنها کاهش یابد و نتوانند مشکلات خود را با گفت‌وگو حل کنند، بنابراین با یکدیگر به مشاجره می‌پردازند.

بالا گرفتن درگیری میان آنها سبب می‌شود که یکی از طرفین نتواند بر خشم خود کنترل داشته باشد و جان دیگری را می‌گیرد.

باید گفت مهم‌ترین عاملی که باعث بروز خشونت و قتل‌های خانوادگی می‌شود، ریشه در سوءظن و بدبینی‌های زوجین نسبت به یکدیگر دارد که باعث فروپاشی کانون خانواده‌ها می‌شود.

این بدبینی به وجود آمده میان زوجین اگر درمان شود، تشدید شده و باعث می‌شود مرد یا زن تصمیم بگیرد نقشه قتل طرف دیگر را اجرا کند.

این قاتلان زمانی به خود می‌آیند و متوجه جنایتی که انجام داده‌‌اند، می‌شوند که از کار خود ابراز پشیمانی می‌کنند.

در پرونده قتل خیابان استرآبادی شهر گرگان شاهد این هستیم که داماد خانواده اختلاف‌های بسیاری با همسر دومش پیدا می‌کند و به جای این که سعی کند با کمک گرفتن از اعضای خانواده مشکلات پیش آمده را حل کند، تصمیم ناعاقلانه‌ای را در پیش می‌گیرد و با تهیه سلاح، همسرش، پدر او و دختر خوانده‌اش را به قتل می‌رساند و خود را در مقابل مجازات سنگینی چون قصاص قرار می‌دهد.

شاید اگر این فرد بر خشم خود غلبه می‌کرد و مشکلات پیش آمده میان خود و همسرش را حل می‌کرد، اکنون شاهد این حادثه تلخ خانوادگی نبودیم بنابراین برای جلوگیری از بروز چنین حوادثی، افراد باید خشم خود را کنترل کنند و هنگام بروز مشکلات خانوادگی سعی کنند مشکلات را حل کنند، نه این که عجولانه و بدون آن‌که بفهمند چه عاقبتی در انتظارشان است، تصمیمات عجولانه بگیرند و جان افراد خانواده را به خطر بیندازند.

افراد باید آستانه صبر و تحمل خود را بالا ببرند و بر خشمشان غلبه کنند. همچنین در صورت بروز مشکلات خانوادگی به مشاوره مراجعه کنند و راهنمایی‌های لازم را از آنها بگیرند تا مشکلات خانوادگی خود را حل کنند.

همچنین رسانه‌های شنیداری، دیداری و مطبوعات وظیفه مهمی در این رابطه دارند که به اطلاع‌رسانی‌های دقیق و شفافی در رابطه با کنترل خشم و نحوه حل مشکلات خانوادگی آموزش‌های لازم را ارائه دهند.

دکتر بهروز مهاجری - قاضی دادگستری

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها