روش تهیه شله قلمکار :
حبوبات را در سه لیتر آب و نصف قاشق چای خوری نمک دو ساعت بپزید تا نرم و مغزپخت شود. اگر بنشن را به اندازه کافی خیس کرده باشید این زمان برای پخت کاملا مناسب است در غیر این صورت باید مدت پخت طولانی تر شود.روغن را در یک قابلمه روی شعله متوسط داغ کنید. پیاز و گردن را در روغن چهار تا پنج دقیقه تفت دهید سپس یک قاشق چای خوری زردچوبه و کمی فلفل اضافه کرده و با چهار پیمانه آب روی شعله ملایم آن را سه ساعت یا تا زمانی که گوشت کاملا نرم شود بپزید.
در ساعت دوم برنج را همراه یک پیمانه آب دیگر به گوشت اضافه کنید.پس از پخته شدن حبوبات آن را آبکش کنید اما آب آن را نگه دارید. دوسوم حبوبات را با گوشتکوب بکوبید تا له شود. مابقی حبوبات را نیمکوب کرده و همراه آب بنشن و سبزیجات به قابلمه بازگردانده و نیم ساعت روی شعله ملایم بپزید.گردن پخته شده و پیاز را از آبگوشت خارج کنید.
گوشت را از استخوان جدا کرده و با پیاز بکوبید تا له شود.
آب گوشت بنشن کوبیده و گوشت را به سبزی اضافه کرده و روی شعله ملایم برای 30 دقیقه بپزید. نمک آش را اندازه کرده و یک قاشق غذاخوری فلفل قرمز به آن بزنید. در طول زمان پخت آش را دائم هم بزنید و اگر خیلی سفت بود کمی آب جوش به آن اضافه کنید.آش را با پیاز و نعناع داغ تزیین کرده و سرو کنید.
نکات :
در بعضی دستور های پخت حبوبات و غلات دیگری مانند بلغور گندم لوبیا قرمز و حتی ماش هم استفاده می شود.
به جای گردن گوسفند از گوشت سردست و قلوه گاه هم می شود استفاده کرد اما بافت گوشت گردن لطیف تر است.
سبزی شله قلمکار همان سبزی آش همراه سبزی های معطر مانند ترخون و مرزه است. بهتر است نسبت این دو در آش برابر باشد.
در بعضی روش های پخت حبوبات را کمی در روغن تفت داده و با پیاز می پزند تا بوی خامی آن گرفته شود.
(آکاایران)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد؛
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد