به گزارش جام جم سرا ، دکتر محرابیان فوق تخصص بیماری های گوارشی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: درد شکم یکی از ناراحتیهایی است که هر یک از افراد تاکنون یک یا چند بار آن را احساس کردهاند. گاهی این درد گذرا و گاه مزاحم، گاه به خیر و خوشی برطرف میشود و گاه دردسر ساز و نیازمند اقدامات تشخیصی و درمان جدی است. از طرفی درد عامل ناراحتی و عذاب بیمار، ولی از طرف دیگر علامت هشدار دهنده وجود اختلال در ساختمان و یا عملکرد اعضا درونی است که اگر این علامت هشدار دهنده به ظاهر مزاحم وجود نداشت میتوانست منجر به خطرات جدی و گاه کشنده شود.
وی افزود: به طور کلی تشخیص علت درد شکم گاهی بسیار مشکل است زیرا اولاً شکم محوطه بستهای است که حاوی اعضا متعدد در مجاورت یکدیگر میباشد که پیدا کردن علت را مشکل میکند، از طرف دیگر دردی یک احساس است که توسط بیمار بیان میشود و این بیان اساساً در افراد مختلف وابسته به آستانه تحمل افراد دارد.
دکتر محرابیان اظهار داشت: در پارهای از موارد هم اشکال در عملکرد سیستمهای مختلف عامل ایجاد درد است که با هیچ آزمایش، رادیوگرافی و... قابل تشخیص نیست و تنها بیان دقیق بیمار و دقت پزشک میتوانند راهگشا باشد.
وی خاطرنشان کرد: بنابراین توجه دقیق بیمار به خصوصیات درد از جمله زمان درد، محل دقیق درد، کیفیت درد (سوزشی، گنگ و مبهم، یکنواخت و مدام یا متناوب)، نواحی که درد به آنجا انتشار مییابد، عواملی که باعث تشدید درد یا بهبود دردی میشود میتواند راهنمایی کننده و مفید تشخیص باشد. انتظار از پزشک که بدون موارد فوق به تشخیص و درمان صحیح برسد دور از انتظار است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب