به گزارش ایسنا، آرزو گلکار با اعلام این خبر، اظهار کرد: برای نخستین بار، زبان سمنانی در جلسه ثبت میراث معنوی کشور، به ثبت رسید و دستاورد بزرگی در حوزه ثبت میراث معنوی برای سمنان رقم خورد.
وی با بیان اینکه ثبت زبان سمنانی اهمیت فراوانی دارد، گفت: فارسی، ترکی، کردی، بلوچی، ارمنی و عربی از زبانهای شناخته شده در ایران هستند و اضافه شدن زبان سمنانی به این ردیف، اهمیت زیادی دارد.
گلکار گفت: زمانی که فهم مشترک از صحبت بین دو نفر از طرق کلامی و با توسل به ایما و اشاره برقرار نشود، گفته میشود که دو نفر با دو زبان مختلف صحبت میکنند.
وی استان سمنان را جزیره لهجهها و گویشها دانست و گفت: ثبت زبان سمنانی، زمینه ثبت سایر گویشها و لهجههای منطقه سمنان را فراهم میکند.
گلکار از ثبت گولاچ(تکنیکهای پخت نان آئین برات شهرستان سمنان) در فهرست میراث معنوی خبر داد و افزود: این پرونده نیز در جلسه اخیر ثبت آثار معنوی به ثبت رسید.
پیش از این 61 اثر معنوی استان شامل مراسم معنوی، صنایعدستی، فنون سنتی و ... در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
مراسم گلغلتان نوزاد در دامغان، نذر سمنوپزان در سمنان، تهیه آب دعا در شاهرود، آئینهای مرتبط با ازدواج در استان، نخلگردانی در مهدیشهر و شهمیرزاد از جمله مراسم معنوی استان سمنان است که در فهرست ملی ثبت شدهاند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد