در این گزارش تاکید شده است که شیر مادر، بهترین غذا برای نوزادان است و حاوی موادی است که کودک را در برابر بیماری های شایع در دورۀ کودکی ایمن می کند. علاوه بر آن، کودکانی که دورۀ شیرخواری طبیعی داشته اند، در آزمون های هوش، عملکرد بهتری از خود نشان می دهند و دچار چاقی نمی شوند و کمتر از سایرین دچار دیابت می شوند.
از سوی دیگر، مادرانی که کودکان خود را شیرمی دهند، کمتر از سایرین در معرض ابتلا به بیماری هایی نظیر سرطان پستان و سرطان تخمدان قرار دارند.
در این گزارش تاکید شده است که شیردهی به نوزادان در شش ماه اولیه، می تواند سالانه جان 820 هزار کودکِ زیر 5 سال و 20 هزار زن را نجات دهد و به اقتصاد جهانی، سالانه 30 بیلیون دلار کمک کند.
شیردهی به کودکان همچنین می تواند هزینه های مهمی از بودجۀ خانواده ها و دولت ها را کم کند و امکان دچار شدن کودکان به بیماری هایی نظیر التهاب ریه، اسهال و آسم را کاهش دهد.
بر این اساس، سازمان بهداشت جهانی و یونیسف توصیه می کنند که نوزادان، در شش ماه اول، تنها از شیر مادر تغذیه کنند، آن گاه تا دو سالگی، در کنار شیر مادر، از غذاهای دیگر نیز بهره مند شوند.
کشورهای عضو سازمان بهداشت جهانی تعهد کردند که تا سال 2025، میانگین تغذیه نوزادان از شیر مادر را تا 50 درصد افزایش دهند.
سازمان بهداشت جهانی، جلوگیری از تبلیغ برای شیرخشک و دیگر امکاناتی که نوزادان را از شیر مادر محروم می سازند، خواستار شد و ممنوعیت هایی در زمینه تبلیغات در این خصوص پیشنهاد کرد.
منبع: شبکه العالمدر یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد