به گزارش جام جم آنلاین از ایرنا، اسپوتنیک روز چهارشنبه نوشت: حمله عربستان به یمن را باید فراتر از رویارویی های نظامی خاورمیانه در فضای خیزش های عربی و جنگ با تروریست های داعشی دانست، بلکه تجاوز از سوی ثروتمندترین و قدرتمندترین کشور عربی به کشوری رخ داده که سهمی از حمایت ابرقدرت های جهانی ندارد و حتی واشنگتن از ریاض نیز پشتیبانی کرد.
حسین امیرعبداللهیان، دستیار ویژه رئیس مجلس شورای اسلامی در امور بین الملل در مصاحبه با سمیه پسندیده خبرنگار اسپوتنیک در این باره گفت: رویکردهای عربستان سعودی در منطقه این روزها بیشتر به رفتار مبتنی بر چارچوب های شناخته شده سیاسی و مبتنی بر عقلانیت نیست و شاید بتوان بدون اغراق گفت که در موضوع های منطقه ای رفتارها و تصمیم های گروه جدید حاکم جنون آمیز است.
وی ادامه داد: تجاوز عربستان به یمن نادرست و به معنای واقعی جنون آمیز بود، زیرا به عنوان یکی از ثروتمندترین کشورهای عربی به یکی از فقیرترین و ضعیف ترین کشورهای عربی در همسایگی خود حمله ور شد. بیش از 500 روز از آغاز این حمله ها گذشته و بسیاری از تجهیزات و زیرساخت های یمن هدف قرار گرفته و نابود شده است.
امیرعبداللهیان گفت: بسیاری از زنان، کودکان و مردان غیر نظامی یمنی کشته شده اند، عربستان و حتی دیگر کشورهای حمله کننده خسارات جانی و مالی زیادی متحمل شده اند و شاهدیم ادامه حمله ها کمکی به حل مشکل میان عربستان و یمن نکرده است در حالیکه ریاض از همان ابتدا می توانست از طریق سیاسی مسائل را حل کند.
وی گفت: اوایل کار عادل الجبیر وزیر خارجه عربستان در شهر جده و حاشیه نشست وزیران خارجه کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی در حالیکه هنوز سه هفته از آغاز حمله به یمن می گذشت در یک گفت وگوی حدود 15 دقیقه ای به وی گفتم، مطمئن باشید راه نظامی و امنیتی هیچ نتیجه ای ندارد و حتی منطقه را ناامن تر خواهد کرد.
امیرعبداللهیان ادامه داد: اکنون نتیجه یک رفتار نادرست و تصمیم های بخشی از رهبران کنونی عربستان منجر به ناامنی و بی ثباتی بیشتر در منطقه شده است و اکنون باید پرسید چرا؟
وی افزود: معتقدم اختلاف نظرهای جدی بین خاندان آل سعود مشکلاتی را درون عربستان بروز داده است. چنین می نماید که محمد بن سلمان تلاش می کرد با حمله به یمن، نوعی وفاق، همدلی و وحدت ایجاد کند. برای وی بسیار مهم بود در این جنگ نیز پیروز شود تا با روش نظامی، امنیتی و فضای غالب امنیتی بتواند بر اختلاف های درون خاندان حاکم سرپوش بگذارد.
امیر عبداللهیان ادامه داد: زمانی که محمد بن سلمان از پیروزی در یمن ناامید شد، در گام دوم بر تشدید سیاست نادرست ایران هراسی تمرکز کرد و پیشگامی آن را بر عهده گرفت تا بتواند ائتلاف جدید ضد ایرانی شکل دهد و با معرفی نادرست جمهوری اسلامی به عنوان دشمن، مشکلات داخلی عربستان سعودی را متوجه دشمن فرضی کند.
دستیار ویژه رئیس مجلس شورای اسلامی در امور بین الملل گفت: به همین دلیل یک بعد تمام رفتارهای هیات حاکمه عربستان که اکنون شاهدیم به اختلاف های درون خاندان حاکم باز می گردد و بعد دیگر آن نیز مربوط به سیاست های نادرست منطقه ای ریاض در یک دهه گذشته است.
امیرعبداللهیان در شرح این مساله اظهار کرد: رویکرد عربستان سعودی در مورد عراق جدید و پس از سرنگونی صدام، نادرست بود. هیچ کس منکر آن نیست که رویکرد امنیتی و سیاسی ریاض منجر به تشدید ناامنی، ناآرامی و رشد گروههای تروریستی در عراق شد.
وی با اشاره به اینکه چاره مشکلات کنونی، همکاری و همگرایی است، گفت: با این حال، عربستان در منطقه ظرفیت زیادی دارد و کشور مهمی به حساب می آید و فکر می کنیم همکاری تهران و ریاض در مسائل منطقه ای می تواند کمک بزرگی برای اجرای راهکارهای سیاسی باشد.
امیرعبداللهیان در پایان افزود: این پیام را همواره مقام های مختلف در سطوح متفاوت دولت ایران اعلام کرده اند و شاید مجلس نیز بارها بیان کرده است و اکنون مقام های سعودی باید با تمرکز بر خردگرایی از این فرصت استفاده کنند و رویکردهای تخریبی خود را هم در قبال منطقه و هم در قبال جمهوری اسلامی کنار گذاشته و رویکرد سازنده پیش بگیرند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد