به گزارش جام جم آنلاین به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری،حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی، به امضای دهها سند همکاری میان بخشهای دولتی و خصوصی ایران و فرانسه در جریان نخستین سفر خود به اروپا پس از توافق هسته ای اشاره کرد و اظهارداشت: شاهد پیشرفت در اجرای برخی از این تفاهمات هستیم و اجرای کامل آنها میتواند تحولی در روابط تهران – پاریس ایجاد کند.
رییس جمهور، نقش پارلمان های دو کشور را در توسعه همکاری ها و دستیابی به اهداف مشترک حائز اهمیت برشمرد و اظهارداشت: توافق هستهای فضای جدیدی را برای همکاری آفرید که باید از آن به بهترین شکل استفاده کنیم. از جمله فرانسه و ایران دارای توانمندی ها و امکانات فراوانی هستند که می تواند در مسیر توسعه همکاریهای دو دولت و منافع دو ملت بکار گرفته شود.
وی همچنین بر توسعه و تقویت روابط پارلمانی میان مجلس ملی فرانسه و مجلس شورای اسلامی اسلامی ایران، تأکید کرد.
وی با اشاره به سابقه روابط دوستانه و تاریخی دو کشور و گامهای خوبی که در سالها و ماههای اخیر در راستای توسعه مناسبات تهران – پاریس برداشته شده، گفت: جاذبههای فراوانی در زمینه تاریخ، ادبیات و فرهنگ میان ایران و فرانسه وجود دارد و خوشحالیم که امروز سطح روابط سیاسی نیز میان دو کشور ارتقاء یافته است.
روحانی با بیان اینکه در مذاکرات و توافق هستهای تنها به دنبال حل و فصل یک مشکل نبودیم، اظهار داشت: هدف جمهوری اسلامی ایران در مذاکره طولانی و مهم با 1+5 اثبات حقانیت خود در فعالیت صلح آمیز هستهای و نشان دادن اراده خود برای تعامل سازنده با جهان بود.
رییس جمهور با اشاره به نقش فرانسه در طول دوران مذاکرات هستهای تأکید کرد: اجرای کامل و سریع تعهدات در توافق هستهای یک معیار و پایه مهم برای اعتمادآفرینی بیشتر میان ایران، کشورهای طرف مذاکره و توسعه روابط است.
رییس شورای عالی امنیت ملی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران به تمامی تعهدات خود در برجام به طور کامل عمل کرده، بر ضرورت اجرای هر چه سریعتر و دقیق تعهدات برجام از سوی همه طرفین تأکید کرد.
روحانی در بخش دیگری از سخنان خود ضرورت همکاریهای مشترک ایران و فرانسه در زمینه مسایل منطقهای و بویژه مبارزه با تروریسم را مورد تأکید قرار داد و افزود: گسترش همکاریها و رایزنیهای مشترک دو کشور می تواند به حل و فصل مشکلات و مسایل منطقهای کمک کند.
وی انهدام زیرساختها، کشته و آواره شدن انسانهای بیگناه در منطقه و بویژه سوریه را نگرانکننده دانست و افزود: امروز در منطقه شاهد حضور گسترده گروههای تروریستی هستیم که به هیچ یک از اصول انسانی پایبند نیستند. این در حالی است که آثار باستانی و تاریخی و نفت سوریه و عراق در بازارهای دیگر کشورها توسط تروریستها به فروش میرسد و همه میدانند چه کشورهایی در داخل و خارج از منطقه به آنان کمک میکنند و سلاح و مهمات در اختیار تروریستها از انبارهای چه کشورهایی تأمین میشود.
روحانی با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران به عنوان قربانی بزرگ تروریسم نسبت به خطرات این پدیده شوم آگاهی داشته و فرانسه هم به واسطه حملات تروریستی چند ماه اخیر بیشتر به این مهم پی برده است، گفت: بدون تردید امروز تروریسم خطری بزرگ برای همه کشورهای منطقه و جهان است و علاوه بر مبارزه هماهنگ، باید از لحاظ فرهنگی تلاش کنیم تا جوانان در دام گروههای تروریستی گرفتار نشوند.
«کلود بارتلون» رییس مجلس ملی فرانسه نیز در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از ملاقات با رییس جمهوری کشورمان، اشتراکات و روابط دوستانه و تاریخی دو ملت و دو کشور را مورد اشاره قرار داد و گفت: مردم فرانسه همواره مجذوب تاریخ ایرانیان بوده و علاقه زیادی به هنر، ادبیات، معماری و تجارت با ایران در فرانسه وجود دارد.
رییس مجلس ملی فرانسه با اشاره به اینکه باید در راستای عملیاتی کردن تمام توافقات و تفاهمات میان دو کشور تلاش کنیم، افزود: مجلس ملی فرانسه در طول مذاکرات ایران با 1+5 همواره سرسختانه از این مذاکرات حمایت کرده و امروز هم با جدیت به دنبال اجرای کامل توافقات برجام از سوی طرفین هستیم.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد