زبان مادری در اولین روزهای حیات

بچه‌ها همیشه در حال کسب اطلاعات از اطرافشان هستند و با جذب این اطلاعات کم‌کم دانش معنی‌داری از جهان برای خودشان می‌سازند، اما از چه سنی چه اطلاعاتی را می‌توانند جذب کنند؟ مطالعات اخیر نشان داده خیلی قبل از این که بچه‌ها شروع به حرف زدن کنند و حتی در ماه‌های اول زندگی اطلاعات خیلی مهمی از زبان مادریشان دریافت می‌کنند. حتی بچه‌هایی که پیش از شش ماهگی در کشور دیگری به فرزندخواندگی پذیرفته شده‌اند و هیچ گاه به زبان مادریشان صحبت نکرده‌اند هم بهتر از سایرین می‌توانند در بزرگسالی آن زبان را یاد بگیرند.
کد خبر: ۹۹۴۹۹۰
زبان مادری در اولین روزهای حیات

برای بررسی این موضوع پژوهشگران گروهی را که در کودکی از کره‌ جنوبی به فرزندی پذیرفته شده بودند و با والدین هلندی و در هلند زندگی کرده بودند با گروه دیگری که هیچ ‌گاه در معرض زبان کره‌ای قرار نگرفته بودند مقایسه کردند. در ابتدا بدون هیچ آموزشی از این دو گروه امتحان تلفظ کره‌ای گرفتند و این امتحان را افرادی که زبان اولشان کره‌ای بود ارزیابی کردند. در این مرحله هیچ تفاوتی بین دو گروه وجود نداشت، اما پس از مدت کوتاهی آموزش، تفاوت قابل ملاحظه‌ای بین گروهی که زبان مادریشان کره‌ای بود و گروه دیگر مشاهده شد.

نتایج نشان داد افراد بدون این که تا به حال به زبان مادری‌شان صحبت کرده باشند راحت‌تر آن را فرا می‌گیرند و آسان‌تر آن را تلفظ می‌کنند، اما نکته‌ مهم‌تر این بود که بین افرادی که قبل از شش ماهگی و افرادی که بعد از 17 ماهگی به فرزندی پذیرفته شده بودند تفاوتی از نظر یادگیری وجود نداشت.

این نتایج نشان می‌دهد حتی در ماه‌های اولیه‌ زندگی هم اطلاعات مهم زبانی دریافت و یادگیری زبان آغاز می‌شود. این یادگیری اولیه به شکل کلمات نیست بلکه به شکل دانشی انتزاعی از کلیت زبان و صداها و الگوهای ممکن در آن است. پس حتی اگر به نظرتان خیلی هم کار معقولی نیست، تا می‌توانید با نوزادان و بچه‌های کوچک حرف بزنید. شاید کلمات شما را کامل درک نکنند، اما حتما به یادگیری‌شان کمک می‌کنید.

منبع: iflscience

صبا مولوی شیرازی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
سهم پزشکان سهمیه‌ای

ضرورت اصلاح سهمیه‌های کنکور در گفت‌وگوی «جام‌جم»‌با دبیر کمیسیون آموزش دیدبان شفافیت و عدالت

سهم پزشکان سهمیه‌ای

نیازمندی ها